Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2020 17:59 - Защо монголите не унищожиха династията Рюриковичи?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image



Татарско-монголите унищожават управляващите династии в завладените страни   Онези, които казват, че Русия е завладяна от монголите, не могат да отговорят задоволително на този въпрос!   Тъжната съдба на китайските, арабските и хорезмските династии Всъщност навсякъде монголското завоевание беше придружено от смяна на владетелите  и основаване на династии, произлизащи от Чингис хан.   Достатъчно е да посочите трите най-големи династии на средновековния Изток.   Династията Сун  в Китай започва през 960г. В средата на XII век Северен Китай попада под властта на чжурчжените, сродни на Манджу, но в по - голямата част на империята империя продължава да съществува яжна Сун. През 1230 г. монголите започват последователно завладяване, продължило половин век. Чингизидите успяха да обърнат края на борбата само когато се представиха като наследници на китайската държавност под прикритието на нова династия Юан.     През 1271 г. внукът на Чингис хан, Хубилай, е коронясан за император в Пекин. Но дори и след това Сун продължава да се съпротивлява в Южен Китай още осем години. През 1279 г. в битката при река Суджанг последния канцлер се хвърля във водата от потъващ кораб заедно с осемгодишния император Чжао Бинем.   Династията на арабските  халифи Абасиди управлявала в Багдад от 750 г. насам. През 1237 г. халиф Ал - Мустансир отблъсква монголската атака срещу Багдад. Умира през 1242г. Синът му Ал-Мустасим не успя да отблъсне новото нашествие. Багдад е превзет от монголите през 1258г. Ал Мустасим е заловен и екзекутиран. В Багдад династията е основана от внука на Чингис хан Хулагу.     Ануштегенидите са шахове на Хорезм от 1077 година. Последният Хорезмшах Джелал ад-Дин Мангуберди организира дълга съпротива срещу нашествениците. През 1231 г. той падна в битка. Вторият син на Чингис хан - Чагатай - основава династия, която започва да управлява в Централна Азия.    
image



Може би нямаше завоевание ?! Така че защо Рюриковичите успяха да оцелеят в Русия ?!   Първото логично обяснение е, че Русия не е проявила упорита съпротива срещу монголо-татарите. Тя бързо изрази послушание, така че хановете нямаха причина да променят династията. Те се задоволявали с васалството на руските князе.    





Но веднага след това възниква съмнение. Защо нямаше упорита съпротива? Може би не е имало такова нашествие, каквото обикновено се пише в учебниците? Всъщност къде са неговите безспорни следи?   Тук, в Золотаревка край Пенза, някъде през XIII век се провежда „битка на народите“, в която участват както руснаци, така и монголи, както и българи, половци, мордови и десетки други народи. Това беше, съдейки по останките, мощна битка. Но на територията на тогавашна Русия нищо подобно не е намерено!   Да, някои древни руски градове през 13 век носят следи от пожари и разрушения. Освен това някои от тези градове изчезват завинаги. Но засега в никакъв случай не е било възможно да се докаже, че унищожаването и изчезването са свързани именно с нашествието на монголо-татарите! Но руските градове, според летописите, изгаряли и опустошавали десетки пъти от войните на собствените си князе ...     Така че, може би Русия не е била завладяна от татаро-монголите? Може би някаква друга връзка първоначално свързва върха на Монголската империя и древните руски князе? Да си спомним, че „игото“ изчезна не в резултат на въстанието на Русъ, а по напълно еволюционен начин: Златната Орда беше разделена от други татари, а татарското благородство мирно се интегрира в руското ...   Да, има какво да озадачава тези, които не вярват на думите в учебниците, но мислят за логиката на историята и смисъла на написаното в източниците.
История России


Тагове:   воини,   Орда,   ито,   е нямало,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13322584
Постинги: 11674
Коментари: 18491
Гласове: 6696
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК