Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2020 19:12 - Как се наричаха гейовете в Русъ?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1189 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image  



Науката е установила, че гейовете винаги са съществували, независимо от социалната система, наличието или отсъствието на официално призната религия и времевия период. Но как се наричаха в Русъ? А по времето на Руската империя? Този въпрос интересува мнозина.   Какво е било  в Русъ? Преди появата на християнството, или не е имало специално обозначение за гейовете, или поради различни причини то не е оцеляло и до днес. Учените отбелязват, че поради татарско-монголското иго и вътрешните раздори писмеността на древните славяни е била унищожена. Пострадало е  огромно количество литература. Следователно някои рядко използвани думи биха могли да загубят своето значение или напълно да изчезнат от употреба.   Първи термини Най-старите термини, използвани за описване на еднополови връзки, бяха „педерастия“ и „содомия“. Първия термин идва първо в Европа, а след това в Русия от древни времена.   В Русия тази дума стана основата за формирането на понятията "педерас" или "педер". Тезиобозначения много бързо придобиха обидно значение и започнаха да се използват внецензурния език.    
image



Джон Мартин, Унищожението на Содом и Гомор, 1852г Терминът " Содомски грях" идва от Библията. Тя описва наказанието на Бог, което падна върху градовете Содом и Гомор за такива връзки. Това първо породи самия термин, а след това и определянето на мъжете като „содомити“. Концепцията се използва предимно във връзка с момчета. Еднополовите връзки между жените бяха оценени по-меко.   Бугор: изчезнала концепция Във Франция през Средновековието съществуваше секта, която в крайна сметка беше обвинена в ерес от Рим. Той се състоеше главно от българи, така че името в крайна сметка се пренесе на цялата група. Католическата църква настоя, че членовете на тази секта са хомосексуалисти. Всички важни въпроси бяха повдигнати по време на различни съдебни заседания.   Благодарение на този висок случай се появи концепцията за bougre. Той се е образувал от името на сектата. Малко по-късно този термин започва да се използва във Великобритания. Там се превърна в buggery. В Русия концепцията се използва в определени образовани кръгове на френски език. Струва си да припомним, че за аристокрацията на Руската империя френският е вторият език, на който мнозина започват да говорят от ранна детска възраст. Поради това повечето от термините са били използвани на езика без превод.     image




Въпреки това се появи и адаптация на руски език: това беше жаргонна дума за бугор,. По своето значение тя е била синоним на содомия. Но по-късно той излезе от употреба.   Какви други понятия са били използвани в Руската империя? В допълнение към содомията и педерастията думите „мужеловствоя“, „мужеложец“ и „мужеложник“ са били използвани и в Руската империя. Термините за първи път са използвани в руското църковно право. Впоследствие те преминаха в светската реч, въпреки че не бяха широко използвани.   *** Най-често използваните термини са описани по-горе. В науката се правят многократни опити да се въведе специфична неутрална концепция за тази категория лица. Терминологията обаче не се вкорени дълго време - до появата на "хомосексуалност" и производни.   Историята на гей имената ясно показва как се е променило отношението на обществото към такива хора: от стигма към по-мека и по-неутрална. И промяната на условията поради гей секса все още не е приключила. Вероятно в бъдеще да се появят нови думи.
С другова угла


Тагове:   Содом,   гей,   содомия,   мужеловство,


Гласувай:
2



1. анонимен - 'сектата' се нарича Богомилство
19.08.2020 22:25
"Във Франция през Средновековието съществуваше секта, която в крайна сметка беше обвинена в ерес от Рим."

Става въпрос за Богомилите във Франция. Типичният им начин на протест срещу охолния и безнравствен живот на управляващата върхушка е бил да се хванат като верига за черните си роби и да се въртят в кръг на площадите, което католическите педофили са охулвали и преследвали.обаче никой не знае, че са се казвали богомили - тге самите неса знаели

Понеже голямата част от богомилите са били българи от там идва и името. Точно Богомилството е повлияло за осъвременяване на християнството и разбиване перверзните догми на православните и католичеески теолози, които чрез развратния си начин на живот никога не са ги спазвали и до днес: римокатолическата църква се тресе от педофилски скандали, водачите на гръцката църква бяха замесени в крупни финансови далавери, също и в България, но тук нещата са още по зле - ДС агентурата продължава да управлява БПЦ и я превърна в коптор за руска агентура в страната.
ебан у мозака си
престани да преписваш от руските сайтове, те разпространяват фекове-фъкове...
цитирай
2. radostinalassa - Причината е алчността
19.08.2020 22:33
Католиците нямат право да се женят, за да може имотите и парите им да останат за църквата. И те стават гейове и педофили.
Радвай се , че цензурирам Дзен. Само да знаеш какви постове има там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13300778
Постинги: 11661
Коментари: 18474
Гласове: 6692
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК