Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2020 22:40 - Странности в Христовото учение, които не забелязахте, част 1
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 768 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Първо ще кажа, че не искам да обидя никого и че добре познавам Библията и чета произведенията на Светите Отци. Съобщавам това, така че особено пламенни защитници на религията да не ми пишат, за да мога по-добре да изучавам Писанията.       Както мнозина от вас знаят, четенето и веднъж или два пъти няма да е достатъчно, за да разберете Библията. Писанието трябва да се изучава, анотира, ревизира и мотивира. И, разбира се, анализът и сравнението на някои факти няма да навреди.   Тук няма да съм библейски застъпник, ще гледаме на всичко с трезв и буден ум.   В тази публикация искам да говоря за Христос не от гледна точка на Неговата Божественост, а от гледна точка на човечеството. В крайна сметка именно в човешка форма той се явявал на хората, което означава, че не бил свят и имал отрицателни черти на характера, присъщи на всички нас.   За анализ вземам сеннодалния превод на Библията.   Евангелието от Матей, гл. 3, стих 10-12.   Тук Исус каза, че дърветата трябва да дадат добър плод, иначе трябва да бъдат отсечени и хвърлени в огъня.   Тук можем да предположим, че този стих може да послужи за начало на инквизицията. Защото църквата от онова време унищожи всички, които не дадоха добър плод в името на религията.   И така се стигна до почистване на неблагоприятното население от инквизицията.   Сега нека си спомним, че Исус никога не опровергава или осъжда старозаветното насилие над други народи. Напротив, той твърди, че Законът, получен от Мойсей, е вечен и никой не може да го промени.       Тогава не разбирам защо православните вярващи отхвърлят Стария Завет?   Продължаме  напред.   Христос каза, че хората трябва да отрежат ръцете си и да си избодат очите, ако имат нужда да извършат грях.   Библията не казва дали да се прави това духовно или на физически план. Като цяло никъде не е написано как да приемаме редове от Писанието, следователно това, което четем, е това, което разбираме. Според Евангелието на Матей, гл. 8 стих 12, всички, които отказаха да следват Исус, ще бъдат хвърлени в огнена геена.   Изглежда, че сме научени да обичаме враговете си, така че защо Той изпраща враговете си в огъня?   Още един момент, който не искам да разбирам и приемам. Това се отнася до заповедта за почит и грижа за вашите родители.   Но в Евангелието на Матей, глава 8, член 21 на един от тези, които искат да Го последват, Христос казва:   "Нека мъртвите погребват своите мъртви."   Тоест човекът искал да нахрани родителите си, да се грижи за тях и след смъртта им да организира погребение. Но чух, че в случая той не е достоен за Царството Небесно.   Тук виждаме пряко нарушение на заповедта да обичаме бащата и майката.   Обобщавайки, искам да кажа, че надеждна информация не съществува, независимо дали всичко по-горе е казано от самия Исус, или това е дело на неговите ученици, или може би хора, които са пренаписали Библията. Отговорът на този въпрос трябва да се търси в личните чувства и да се вслушвате в това, което подтиква сърцето и съвестта.
Не изучено


Тагове:   Бог,   библия,   еврейски,   йхве,


Гласувай:
1



1. vmir - В писанията винаги има ключови думи, които в повечето случаи помагат да се разбере смисъла.
28.08.2020 00:08
Например, Исус никъде не казва, че ТРЯБВА да се отрежат ръцете и избодат очите, както ти преразказваш думите му. Той казва, цитирам по памет: "АКО те съблазнява чуждото, ПО-ДОБРЕ си отрежи ръката (извади окото), отколкото да откраднеш". Разликата за теб може да е незабележима, но за мен е огромна, защото тонът му не е императивен какъвто по правило е в Стария Завет , а насочващ и ясно задаващ приоритет, подчертаващ значението на свободната воля - АКО, .... ПО-ДОБРЕ... Защото Исус разграничава алтернативи с което подсказва, че несравнимо по-лесно е човек да се откаже да открадне, отколкото да си отреже ръката или избоде очите... И тази му препоръка е тържество именно на свободната воля, защото тя осигурява възможността за спасение на тялото чрез осъзнат отказ от кражбата, без който е възможно да заплатиш за кражбата си по начин, който друг ще реши без да те пита.
цитирай
2. radostinalassa - 27.08 23:03 - :-)))) ти, ли го написа..сама??? от: eva666 За постинг: Странности в Христовото учение, които не забелязахте, част 1
28.08.2020 06:52


кога ,ма Радостино, не спиш ли?

инак, Изборът Е нужно да се прави с Разума..
а не със"Сърце и съвест': това са езотерични тъпни..)
..така учи Хермес Трисмегист../Трижди Велик..
викам, да не ревеш 3дни и 3 нощи за мен, да ти обърна м.фнимание)))
аре, лягай си, момиче..за чий разум се мориш и ти..
цитирай
3. radostinalassa - Минке, моите даскалки така са ме учили
28.08.2020 06:54
Да пиша , за да запомням по - лесно. И си е така.
Ако познаеш откъде дойде прозвището Минка, което ти дадох, ще ти пусна 1 автентичен коментар.
цитирай
4. radostinalassa - 1. vmir
28.08.2020 09:57
Както казва Гомонов, Библията е пълна с кръв и насилие.
При Ведите не е така. Едните копаят и пасат животни, а другите се избиват и грабят другите народи. Това им идва отвътре, от гените.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13142808
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години