Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2020 21:25 - Защо славяните почитат еврейския Бог. Защо не четем Библията внимателно
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 3689 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 27.08.2020 21:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Уважаеми читатели християни, целта на тази статия не е да унижите вярата си, а да ви  покажем това, което не сте забелязали от много години.   Отвори си очите!   
Забелязана е тенденция, че по-голямата част от вярващите не четат Библията и знаят за християнството само от думите на духовенството и по-старото поколение. А това означава, че истинската същност на религията е неизвестна на такива хора.  
Следователно, когато на такива християни се чете проповед според Светото писание, в повечето случаи човек може да се сблъска с отхвърляне и агресия.   Така че защо цитатите от главната книга за християнството не се приемат от вярващите, а доверието се дава на делата на свети хора и свещеници?   

Целият Стар завет казва, че Бог, споменат в Библията, е Бог на Израел и хората, живеещи там Авраам, Исаак и Яков.  
Законът, който беше приет чрез Мойсей, беше единствено за народа на Израел. И това не засяга нито корейците, нито японците, нито славяните и т.н.   Библията също потвърждава, че освен Яхве има много други богове. 
  За тези, които не знаят Светото писание, но които винаги откъсват ризите си, като фарисеите, бих искал да ви посъветвам да отворите Писанието и да го изучите от корица до корица. 
Не книгите на Светите Отци, а Библията. Това препоръча апостол Павел на един от своите ученици. Въпреки че, сигурен съм, че повечето хора не знаят къде е написано.   
И дори в Новия Завет има информация, че Заветът е сключен не с езическите народи, към които принадлежим, а с Израел. 
  Много славяни станаха Ивановци, които не помнят рода си и това не са само думи. Взеха от нас  книгата на нашия род.   И по време на Тайната вечеря Исус каза: "Ще сключа нов завет с Иудовия дом."
Не с къщата на индусите или корейците, а с евреите.   Така че защо, като езичници, се изкачваме там, където не са ни  очаквали? Въпросът е задълбочен и всеки човек ще трябва да се справи с него независимо.
Не изучено


Тагове:   библия,   евреи,   иисус,   яхве,


Гласувай:
1



1. elizabethborislavova - Няма еврейски Бог - има човешки, на цялото човечество Бог
27.08.2020 21:48
Днес Бог е избрал България, но пак не можем да кажем - Българският Бог.
Има три Израиля, съответно за всеки етап от спасителния план, по който се развива живота на Земята. Първо е плътският Израил - старите плътски евреи, чиято служба приключи на Голгота. После има духовен Израил. Това са всички християни. Днес има и съдебен Израил - само българи.
Римляни 2:28
Защото не е юдеин оня, външно такъв, нито е обрязване онова, което е вънкашно в плътта;
Римляни 2:29
но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога.
За подробности в блога ми.
цитирай
2. radostinalassa - Според Библията...
27.08.2020 22:31
Бог сътворява човека, мъж и жена по свой образ и подобие на 5 - ия ден.
На 8 - я ден Тоспод Бог видял, че Земята е безвидна и пуста и създал Адам, а от реброто му Ева по свой образ.
Така, че има 2 вида хора. Разликата между тях е 150 млн години.
цитирай
3. krumbelosvet - Радостина
28.08.2020 06:38
Ти чела ли си Библията от кора до кора? Не си. И си копи-пействала някойси. Който се е изкашлял.
цитирай
4. krumbelosvet - Не на осмия ден
28.08.2020 06:45
А през ПЪРВИЯ видя Бог, че земята е безвидна и пуста. Това е ВТОРОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ОТ ПЪРВАТА ГЛАВА на Беблията. Не си прочела ВТОРОТО ИЗРЕЧЕНИЕ, а ни учиш за осмия ден.
цитирай
5. radostinalassa - А ти слушал ли си лекциите на Левашов, Говоров, Шумов?
28.08.2020 07:10
krumbelosvet написа:
Ти чела ли си Библията от кора до кора? Не си. И си копи-пействала някойси. Който се е изкашлял.

Не си. Те обясняват много логично нещата.
Интересното е , че в българския синодален превод на Библията, за твое улеснение е пропуснато сътворяването на хората на шестия ден. Минава се направо към Адам.
Но в руската Библия това си е налице.
цитирай
6. radostinalassa - 4. krumbelosvet
28.08.2020 07:12
Пак те съветвам да прослушаш руската Библия.
Едно от нещата, което духовниците не могат да обяснят е ,че Каин след изгонването му от Господа е минавал покрай крепостните стени на градове.
цитирай
7. krumbelosvet - Радост мов
28.08.2020 09:21
Не си отваряла Библията. Четеш най-некачествени руски сайтове, има ги бол, "мусор". Излагаш се като н,ам квоси на чело.
цитирай
8. radostinalassa - Бог ни е сътворил на петия ден
28.08.2020 09:27
23 И был вечер, и было утро: день пятый.

24 И сказал Бог: да произведет земля душу живую по роду ее, скотов, и гадов, и зверей земных по роду их. И стало так.

25 И создал Бог зверей земных по роду их, и скот по роду его, и всех гадов земных по роду их. И увидел Бог, что это хорошо.

26 И сказал Бог: сотворим человека по образу Нашему [и] по подобию Нашему, и да владычествуют они над рыбами морскими, и над птицами небесными, [и над зверями,] и над скотом, и над всею землею, и над всеми гадами, пресмыкающимися по земле.

27 И сотворил Бог человека по образу Своему, по образу Божию сотворил его; мужчину и женщину сотворил их.

28 И благословил их Бог, и сказал им Бог: плодитесь и размножайтесь, и наполняйте землю, и обладайте ею, и владычествуйте над рыбами морскими [и над зверями,] и над птицами небесными, [и над всяким скотом, и над всею землею,] и над всяким животным, пресмыкающимся по земле.

29 И сказал Бог: вот, Я дал вам всякую траву, сеющую семя, какая есть на всей земле, и всякое дерево, у которого плод древесный, сеющий семя; - вам сие будет в пищу;

30 а всем зверям земным, и всем птицам небесным, и всякому [гаду,] пресмыкающемуся по земле, в котором душа живая, дал Я всю зелень травную в пищу. И стало так.
цитирай
9. radostinalassa - И ето какво става на 8 - я ден
28.08.2020 09:29
4 Вот происхождение неба и земли, при сотворении их, в то время, когда Господь Бог создал землю и небо,

5 и всякий полевой кустарник, которого еще не было на земле, и всякую полевую траву, которая еще не росла, ибо Господь Бог не посылал дождя на землю, и не было человека для возделывания земли,

6 но пар поднимался с земли и орошал все лице земли.

7 И создал Господь Бог человека из праха земного, и вдунул в лице его дыхание жизни, и стал человек душею живою.

8 И насадил Господь Бог рай в Едеме на востоке, и поместил там человека, которого создал.

9 И произрастил Господь Бог из земли всякое дерево, приятное на вид и хорошее для пищи, и дерево жизни посреди рая, и дерево познания добра и зла.

10 Из Едема выходила река для орошения рая; и потом разделялась на четыре реки.
цитирай
10. doktora757 - Радостина малко да ме прощава, ама ...
29.08.2020 14:14
Радостина малко да ме прощава, ама нещата не стоят точно така както ги описва, даже хич! Първо "Библията" се състои от Стария Завет и Новия Завет - т.е. от две части или различни книги, от които най-важен за християните е Новия Завет даден от Иисус Христос. Страия Завет е там не за друго, а за да може да се прави сравнение между старото и новото. Ако го нямаше мрака, нямаше да можем да определим какво е светлината, нали така. Съотношението е същото като деня и ноща, Слънцето и Луната и това не е дуализъм, защото Бог стои над всичко! Освен каноничните книги включени в Библията има и множества апокрифи, които също трябва внимателно да се изучават, примерно "Книга на Енох" (има три версии - етиопска, българска и фрагменти от Кумранските ръкописи). Някой също така ви лъже, че Исус Христос е "евреин"; чисто антропологично той няма как да бъде такъв, защото е добре описан от учениците и съвременниците си - висок, със светли очи, светла кожа и кестенява коса. Напротив, палестинските евреи и т.нар. сефаради са със черни къдрави коси, тъмни очи, дълги носове, матова кожа и не са високи. Ашкеназите или източните евреи (юдеизирани хазари) по времето на Иисус Христос все още не ги е имало. Трития вид евреи или по-точно юдеи са т.нар. шалаши от Етиопия, които са някаква смес между негроиди и семитски племена от Северна Африка и Близкия Изток. Те пък съвсем не се вписват в това описание. Според описанието на външните белези, а и начинът на поведение и духовност най-вероятно Христос е ариец, а най-чистите арийци са жевеели първоначално в древна Тракия, чийто най-древни имена са Ариана и Перке (според данни на византийския средновековен историк Стефан Византийски). Добре е да се прочете и книгата на моя приятел и колега Светлозар Попов "БЪЛГАРСКОТО ИМЕ В БИБЛЕЙСКИ ВРЕМЕНА" изд. "Данграфик", Варна, 2005 г., където има доста данни по историческата част на тези въпроси. За другите неща (духовните и религиозните) ще ви трябват други книги и друг вид опитност......
цитирай
11. radostinalassa - Аз съм слушала Тайната книта на Йоан
29.08.2020 16:08
Тя е изгаряна от Инквизицията. Прочети я и пак си говори.
Относно Иисус и всеки друг човек винаги може да има разлика между фенотипа и генотипа. Не можем да му вземем пръстови отпечатъци.
Аз визирам просто, че Исус е казал, че Яхве е негов баща, както и на евреите.
цитирай
12. krumbelosvet - Ох, Левашов, Говоров, Шумов
30.08.2020 11:50
Лекции били чели в рунета некви "леваци говорещи шумно". И било "логично".
НЯМА ОСМИ ДЕН. И българското Синодално издание на Библията е същото, като руското което цитираш. Просто историята на Адам и Рая е НОВ РАКУРС на сътворението на човека, ПИСАН в други времена, а не СЛУЧВАЩ СЕ в друго време. Сътворението СИМВОЛИЧНО е в ШЕСТ дни, и нито час повече. Райската история е НОВ СЮЖЕТ, в който има елементарното противоречие, че Кайн, вторият син на първия човек, се бои, че няма да си намери ГРАД за заселване, оти гражданите че го утепат като убиец...
В Библията, освен дълбоки прозрения, има и чисто човешки НАНОСИ, т.е. навлеци. Иначе живото щеше да е млого прос.
цитирай
13. radostinalassa - 12. krumbelosvet
30.08.2020 12:10
По - полека. Левашов е бил илюминат, ако това ти говори нещо.
Каин е минавал край крепостните стени на градове, факт. Затова той не е от първите хора на Земята, факт.
Прочети тайната книга на Йоан и ще се информираш.
Тя е забранена книга, както и Ведите, което подклажда интереса към тях. Май си забравил как се пише грамотно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13141659
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години