Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2020 15:06 - Тюрки и ацтеки. Каква е връзката между тях?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1182 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Понякога някои открития, особено тези, направени от чуждестранни учени, са изненадващи. В частност, не толкова отдавна, една такава американска група заяви, че има някаква връзка между тюрките и ацтеките. Доказателство за това, според тях, е присъствието на общи богове в пантеона на тюркските народи и ацтеките.   Хидра със седем глави, открита в Алтай и датираща от пет хилядолетия, се превърна в такова божество. До него стои знакът на Млечния път, който беше характерен за тюрките.  
image



Петроглиф, открит в Хакасия И сега, изненадващо, същите изследователи откриха същата седмоглава хидра в ацтекския пантеон. Дори е известно, че това чудо е било наречено Чикомекатл и той е бил почитан в Централна Америка, където се намирали самите ацтеки.   От това се стигна до заключението, че ацтеките и тюрките са някак свързани, макар че не е ясно за каква връзка изобщо може да се говори тук, ако връзката между Стария и Новия свят е била загубена поне десет хиляди години преди появата на ацтеките и тюрките.   За справка тюркските народи се появяват заедно с появата на тюркските езици, което се е случило преди около 2 хиляди години. Ацтеките също не са сред най-древните народи на планетата. И така, за каква връзка можем да говорим, дори ако изображението, намерено в Алтай, може да се окаже изобщо не тюркско?   Разбира се, Алтай е свързан преди всичко с родината на тюркските народи, но образът се появява три хилядолетия преди появата на тези.   Възможно е това да е направено от пра-тюрките, но това също е малко вероятно. В най-добрия случай това бяха някои от техните езикови предшественици. Но може и да не са били, а сходството на символите казва малко.   Добър пример могат да бъдат същите тюрки и монголи, които, тъй като не са твърде близки роднини по език, въпреки това почитат същия Тенгри.   Така че е по-лесно да се приеме някаква културна приемственост между авторите на Алтайската хидра и по-късно тюрките и да се остави езиковото родство под въпрос. И е абсолютно нелепо да се правят паралели между тюрките и ацтеките.   Между другото, боговете със змийска глава под една или друга форма са били почитани от много нации. Числото "7" също се култивира от много народи, така че няма нищо изненадващо в такива хидри.    
image



Надгробен камък на посткласическия период на Апарисио (850-1521) Най-вероятно изследователите искаха да привлекат вниманието и да усвоят грантовете . Само че не е ясно за кого е създадена тази „сензация“, изсмукана от пръста. Най-вероятно мексиканците, сред които все още има достатъчно националисти, които твърдят, че те са древните ацтлани, а техният народ е един от най-старите на планетата.   Учените подходиха към проблема донякъде повърхностно, тъй като беше възможно да се намери връзка между ацтеките и Индия, тъй като в индийския пантеон имаше богинята Манаса, чиято глава беше заобиколена от седем змии. За да могат да поласкат мексиканците, като ги свържат с древните арийци.   Но някак не го направиха. Може би защото до Алтайската хидра имаше надпис „Манака“, което предполага, че това божество е свързано с индийския Манас. Но в този случай тюрките и ацтеките обикновено отпадат от списъка, тъй като това води до индоарийците, някои от които, представени от североизточните иранци, са достигнали до Алтай.   Самите индоарийци обаче също биха могли да заемат този герой от шумерите, които също почитаха седемглавия Мушман, и за това има основателни причини.    
image



Факт е, че седем глави бяха взети с причина. Както беше споменато по-горе, до Алтайската хидра имаше знак на Млечния път. В древните легенди се казваше, че Млечният път е създаден от небесен дракон, олицетворение на който се е считало съзвездието Хидра, горната част на което има седем ярки звезди.   Самата идея за свързване на планети и съзвездия с митологични персонажи се проявява най-ясно сред народите на Месопотамия. Между другото, смята се, че именно от жителите на Месопотамия до гърците митът за Лернейската хидра е преминал в доста променена форма.   И всичко това казва, че въз основа на толкова често срещани характери родството може да бъде „доказано“ на всеки и с всеки. В края на краищата боговете се носеха и се носеха от хората към хората, доказателство за това е поне фактът, че модифицираният западносемитски бог Ел под формата на Аллах се почита дори от онези народи, които никога не са били свързани с никакви семитски араби.
Екватор



Гласувай:
2



1. dobrodan - Много е просто всъщност.
08.09.2020 15:40
"Може би защото до Алтайската хидра имаше надпис „Манака“, което предполага, че това божество е свързано с индийския Манас."
Заместваме звука М със звука Б. Получаваме Бан и Ак - бял господар.
МанАС става Бан-ас или Господарят - ас.
Ако не приемем заместването :) по някакви причини, то тогава нека остане Ман (човек, мъж).
Белият Мъж/Манака или Мъжът - Ас.
Вездесъщият език на тюрките.... за пореден път.
Колажът, който си дала, стои в основата на човешката цивилизация. Най-новата, предишните не са предмет на обсъждане сега.
От звънчетата на шаманите до величествените камбани разликата е само в мащаба.
цитирай
2. radostinalassa - Ние сме в основата на човешката цивилизация
08.09.2020 16:30
А монголоидните хора си признават, напр. китайците, че при тях са дошли бели хора и са им донесли календара. Кой си ти, че да ги опровергаваш?
цитирай
3. dobrodan - Аз нещо за китайците да съм писал?
08.09.2020 17:39
Може би смяташ, че щом човек е от бялата раса, трябва да говори на славянски език?
Задължително?
Точно така са се получили и днешните тюрки. От смесването на двете раси.
И.....не подценявай монголите. Знаеш ли откъде се е появил знакът "Виктория"?
Когато се е връщал монголът-стрелец с лък, то той е показвал двата пръста, с които е опъвал тетивата :); на залавяните стрелци са отрязвали пръстите.
Столица на Монголия е Улан Батор. Има род в Унгария, благородници - Батори.
Да продължавам ли?
цитирай
4. radostinalassa - Не е смесване на двете раси, а ...
08.09.2020 18:08
на мъжете от вълчите отряди, които са се биели на запад. Никоя жена с акъла си няма да отиде в степите с тръни на изток. Те са си вземали малки монголоидки, отглеждали са ги в чистота и после се женели за тях. Същото е и с варягите, и в Сибир.
цитирай
5. kaliban3 - Никаква.
08.09.2020 18:38
Никаква.
цитирай
6. radostinalassa - Имат общи монголоидни черти, нямат косми...
08.09.2020 19:18
kaliban3 написа:
Никаква.

но броят на енергоновите им канали е различен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13130487
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години