Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2020 18:24 - До бащата на тюрките - Готите не са германци, а скити
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1700 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Езикът на русите, поляците, чехите (Boemorum) и славяните е еднакъв с езика на вандалите, чиито отряди са  били винаги  заедно с хуните. Мистерията на произхода на готите, които се появяват в Европа през III век и изчезват през VI век, след като са победени от източните римляни, все още не е разгадана в историята. Класическата история смята, че готите са дошли от Скандинавия, разчитайки само на информацията на един човек - Йордан (6 век). Съвременникът му Прокопий Кесарийски, участник във военните операции на източните римляни срещу готите, имал съвсем друго мнение.   Ето какво казва Прокопий за готите в своята книга (6 век):   Навремето е имало много готски племена и все още има много от тях, но най-големите и значими от тях са били готите, вандалите, вестготите и гепидите. Навремето обаче те се наричали савромати и меланхлени. Някои наричали тези племена гетите. ... Всички те са бели по тяло, имат светло кестенява коса, високи и добре изглеждащи, имат едни и същи закони и изповядват една и съща вяра. Всички те са арианци * и говорят един и същ език, така нареченият готски * Арианите са християни, които не са признали, че Исус Христос е равен на Бог. Учението се появява в Александрия в началото на 4 век. Оттогава готите и вандалите се придържат към арианството.  
image





Интересен факт - авторът Прокопий Кесарийски смята готите за савромати и меланхлени. Според Герадот (5 век пр. н.е.) Савроматите са деца на амазонките и свободните скити. Амазонките са пленени от гърците след битката при Фермодон (съвременния турски черноморски регион), но успяват да се освободят от тях. След като дойдоха близо до град Кремни (съвременният Таганрог на Ростовска област), амазонките започнаха връзка с местните жители - млади скити. Новият етнос напусна Скития, прекоси Дон и за три дни пътуване мигрира на югоизток, заселвайки територията на съвременната област Ростов и Краснодарска територия (виж картата). Те вероятно са останали там до 4 век, когато хуните са дошли по тези места.   Готите не са германци, а скити Не само Прокопий Кесарийски приписва готите на скитските потомци. Такива твърдения за гетите могат да бъдат намерени в Йосиф Флавий (1 век): „Те се наричат ​​скити както от тяхното племе, така и от името им“. Исидор Севилски (7 век) също говори за скитския произход на готите: „Gotni Scythica probantur origine“.   Самият Йордан в своя „Произход и дела на гетите“ идентифицира готите с гетите и казва, че те първоначално са се заселили в Скития, измествайки спалов (вероятно споров,предците на славяните и антите според Прокопий). Но Йордан е единственият съвременник на готите, който твърди, че готите са дошли в Скития от Скандинавия , а не че  първоначално  са живели там.   Класическата история смята готите за един от германските народи. Но това не се потвърждава от аналите. Това сочат само авторитетни германски историци от 16 век. Но те не са достоверни след това, което са направили с историята на Източната Римска империя (писахме за това в един от последния брой).   Така че Прокопий Кесарийски смятал франките за предци на германците. Този народ, за разлика от готите и вандалите, никога не е изповядвал християнство в арианския смисъл. До 496 г. франките остават езичници. А заемането на православното християнство им позволява през V век да създадат единна държава на франките с гало-римляните. Всъщност след 300 години Гало-римско-франкската империя на Карл Велики, франкският крал, ще се разпадне на Франция (гали), Италия (западни римляни) и Германия (франки).    
image



Древногръцко селище, което се появява приблизително през 7 век пр. Н. Е. На брега на Азовско море, близо до съвременния Таганрог (Ростовска област). Тук, според свидетелството на Герадот, са приковани кораби с амазонки. Мнозина, които изучават 6-ти век, са изправени пред две исторически мистерии. Къде отидоха готите и вандалите, победени през 6-ти век от Юстиниан, императорът на източните римляни? И откъде идват славяните, които започват да атакуват империята на Юстиниан през 6 век.   Трябва да се отбележи, че самият Прокопий Кесарийски не е считал славяните и антите за готи. Те имаха различен начин на живот: готите имаха царе и бяха ариани. А славяните имаха демокрация и бяха езичници по това време. Единственото нещо, което ги обединяваше, беше Скития и много сходен външен вид: светло кестенява коса и огромен ръст. Прокопий също така обърна внимание на факта, че славяните са водили номадски начин на живот, подобно на масагетите, тоест скитите.   Теофилакт Симоката (VII век), източен римлянин, в своята История казва следното за славяните:   ... И тогава се натъкнаха на шестстотин славяни, които носеха голяма плячка от римляните ... Тъй като варварите не можеха да избегнат сблъсък, те построиха крепост от съставени каруци, поставяйки децата и жените в средата на кръга. Римляни, приближаващи се до готите - това е древното име на тези варвари ...От пасажа отново откриваме скитския образ на славяните и връзката им с готите.   Е, нашият любим пасаж от Вилхелм Рубрук (13 век):   Езикът на русите, поляците, чехите (Boemorum) и славяните е еднакъв с езика на вандалите, чиято чета е била заедно с хуните. По този начин връзката между готите, скитите и славяните е очевидна. И какво, ако информацията на Херодот не е измислица? Може би тези скитски младежи са били славяни, а техните потомци, създали нов етнос с амазонките, са били готи и вандали? Тогава това би обяснило защо хроникьорите наричат ​​славяните готи, идентифицират езика на вандалите (отнасящ се до готиката) с езика на славяните и в същото време имат различни религии и форми на власт. Естествено, съюзът с амазонките значително промени скитите в сравнение с техните бащи. От пасажа отново намираме скитския образ на славяните и техните връзки 
Загадки науки



Гласувай:
3



1. dobrodan - До майката на славяните - тия горе, дето си ги наредила,
14.10.2020 19:33
готи, гети, скити, амазонки, славяни, анти, вандали и т. н. са били тюркоезични племена. Потърпи докъм Нова година и ще го разбереш. Германите и римляните - също.
цитирай
2. radostinalassa - Май и ние говорим..
14.10.2020 19:46
на тюркски, а? Ти как мислиш?
цитирай
3. radostinalassa - И кога са идвали тука тюрки?
14.10.2020 19:50
Знам за монголоидите, че са заобиколили Киев, в който е имало чума и са стигнали Англия. в главата ти има тюркска каша.
цитирай
4. dobrodan - Едва когато си изясниш що е тюрк
14.10.2020 21:32
и от кого произлизат тюрките, ще почнеш да си наместваш нещата едно по едно.
Езикът ни е пренареден древнотюркски език. Да кажем, като латинския :).
Палхар исем - на чувашки. Българин съм - на български. Като за начало :).
Имаш подаръче, защото си послушна, като никой път.
Република...... Ар-Ес/ш -Бабалък. Отечество на съмишлениците :).
цитирай
5. radostinalassa - Май и ние говорим. на тюркски, а? Ти как мислиш?
14.10.2020 21:39
Това беше майтап, Старчо
цитирай
6. radostinalassa - Сега ще проверя антропологията на ...
14.10.2020 21:40
тюрките и ще лъсне брахицефалия и т.н.
цитирай
7. radostinalassa - При положение, че ние сме по - древни от тюрките...
14.10.2020 21:48
не виждам как езикът им ще е по - стар от нашия. И менталните им данни са по - ниски от нашите. Приканвам те тържествено да ми изброиш техни открития, но да не са крадени , както правят евреите и китайците. Крайно време е . Беден език, тъповати хорица. Езикът развива мозъка по специфичен начин. Затова българите са най - умните хорас уникални гени. и едва ли биха се смесили с негри, жълти или цигани.
цитирай
8. dobrodan - Ти обикновено не виждаш очевидни неща :).
14.10.2020 23:56
Спокойно, ще прогледнеш. Има време. Първо свикни да различаваш тюрки от тюркоезични хора и народи. Не знам кои българи броиш за най-умните хора - предполагам нас? Погледнато от една страна, това е напълно вярно. Погледнато от друга - умни хора, а се оставят да ги прави на маймуни който си поиска.
Малко помощ - тюркоезична е била и цяла днешна Европа. Те също не са тюрки, нали така?
Черпя едни гърци :):):).
Думата в наша транскрипция ще има формата "Басилеия". Тази тюркоезична дума се дели на съставящите я части така: Бас-ил-е-ия. Първата съставяща "бас" е фонетичен вариант на думата "баш", която в дадения контекст означава "главен". Втората съставяща "ил" е "народ". Третата съставяща "е" замества тюркоезичния афикс "ы". Последната съставяща "ия" е "територия". Изходната форма на това название е била Басилыия. Думата ион е гръкоезичен предлог. Другата част на името на страната ще има в нашия език транскрипцията "Ромаион". На съставни части тази дума делим по следния начин: Р-ома-и-он. Първата съставяща "р" е обезгласеният вариант на думата "ар" (мъж). Втората съставяща "ома" е думата "йоме" със семантиката "община". Третата съставяща "и" е фонетичен вариант на афикса "ы". Последната съставяща "он" е леко изменената "эн" (род, порода). Изходната форма на тази част от името на страната е била вероятно Арйомеыэн. Цялото название на страната Басилыия Арйомеыэн е носило семантиката "Територия на главната страна, принадлежаща на рода на общинните мъже" или "Територия на главната страна, принадлежаща на рода на римляните".
Върховният управляващ на Византия е имал официалната титла "басилеос", която понякога неадекватно се превежда с думата "цар", а най-често - "император". Действителното название на тази титла указва тюркоезичната дума "басил", която на съставни части делим така: бас-ил. Първата съставяща "бас" е е фонетичен вариант на думата "баш" (водач, главен, първенец). Втората съставяща "ил" в превод означава "страна, народ, село". Изходен вариант на титлата е "башил" (басил) с буквален превод "главен в страната", "главният сред народа", "главният в селото".
Изходното название на патриаршеския сан е било "батырыаргы" с буквален превод "далечният отец" или "върховният баща". (В християнството йерархичният ред на свещениците се е подреждал отначало по принципа "далечен - близък", а не "върховен - низшестоящ").
Добре е, че не знаеш колко си далеч от истината, че не си и само ти :). Нищо де, мъничко остана :).
цитирай
9. radostinalassa - Стига лалосва
15.10.2020 17:20
Докажи, че ние сме били тюркоезични. Това , че търговците са донесли някоя тюркска дума ли са ти доводите. пТе са оставили там българска дума. колко са тези думи?
цитирай
10. radostinalassa - Не говоря за 6 век...
15.10.2020 17:21
а за време преди н.е. Правиш ли разлика? ставаш досаден с ума си.
цитирай
11. dobrodan - Хората вече са го доказали, аз само ще го покажа :).
15.10.2020 19:37
Точно за тия времена става дума, хиляди години преди новата ера. В българлъка е имало много езици, основният обаче....
Не бери грижа, на пангара е цяла Европа, не само българите. Тая информация скоро няма да влезе в енциклопедиите и учебниците. Там сме "тюркско племе", което категорично не е вярно! Щом нас изкараха тюрки, да се стягат всичките, без изключение!
Харесаха ли ти гърчетата:)? И македонците са там, и сърбите, и русите :).
Пацан сказал - пацан сделал. Пацан не сделал - значит не пацан!
Сделах над половината книга вече, ще оправим и другата половина. После......кой където намери - там да реве. Време имаха всичките :).
цитирай
12. radostinalassa - Какво са яли тук дръпнатите ?
15.10.2020 19:52
У нас няма ориз, нито водорасли в такъв мащаб. Те са измрели май от глад.
цитирай
13. radostinalassa - За монголоидите е било по - лесно да ...
16.10.2020 23:02
отидат на изток по вода и така стигат Англия, Испания.
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
19.10.2020 09:26
Готите наистина се появяват през трети век и затова има една сериозна причина
Каракала,в началото на трети век-212г. за да вземе еднолично властта, убива брат си-Гета Сам, без чужда помощ!
И унищожава всичко свързано с него- Статуи, какво ли не Включително и от семейното бижу- камея, на което има бюстове на семейството-Септимий Север, Юлия Домна ,той и Гета, заповядва да изчегъргат портрета му от него?! На Гета?Чак толкова?
Но представяш ли си, да отидат при него с документ ,свързан с името гети? Действа законът за осъждане на паметта на Гета!
Приносителят рискува живота си!Каракала побеснява само от споменаване на името му
Затова гетите са преименувани Те са плъзнали из цяла Европа-даките също се гети Войнствено племе са/ подобно на готите/ Някой задава ли си въпроса ,защо готите идват в нашите земи, в земите на гетите? И защо гетите изчезват, точно в този период? В мала Скития! И защо няма германска следа там?Освен урфила? Но под огромно съмнение! Да, тези които са отишли в Германия-днешна са станали германци Както и източноге4рманците в голямата си част!
Преименуването не е проблем ,няма да въстанат срещу него Още Херодот твърди, че траките,така нречени, лесно сменят имената си
Това е мое мнение, базирано на реални и известни факти Дали е така наистина? Не го налагам силово, който иска ,да го приеме или отхвърли Науката не е силов спорт, каквато е политиката А оттам историята, която се пише от политиците или по тяхна поръчка На победителите в борбата!

Хубав ден!
цитирай
15. radostinalassa - 14. leonleonovpom2
19.10.2020 14:54
Така е , готите / гети / са траки. Също и даките. Те са и савромати. Но западните германци са били от други племена.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13132870
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години