Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2020 18:52 - - КОЙ ИЗМИСЛИ ЛЪЖАТА, ЧЕ СТАРИТЕ БЪЛГАРИ СА ИМАЛИ ТИТЛАТА ХАН 3.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 585 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Но дали на Иречек наистина принадлежат измислиците за старобългарските тюрбани, бурки и титлата Kан, или има друг източник. Тъй като Павел Шафарик е сънародник и роднина на Иречек, беше необходимо да се провери неговият „Slawische Alterthьmer“, излязъл от печат през 1827 г., дали в него се споменава някакъв кан.

Оказа се, че има. Досега Иречек, Маркварт, Шкорпил и Успенски се оказаха не търсеният основен източник на заблудата. На стр. 167, бел.1 „Slawische Alterthьmer“ от Павел Шафарик, когато се разглежда езикът на старите българи, не само се твърди, че българите използват тюркската титла хан/ принц но се добавят и други фалшификати. Така например, името на българския принц Умор  е представено като Oмар и се определя като арабско, а името на принц Аспарух като персийско. Освен това, честно казано, следват безумни твърдения, че името на българския принц ОМУРТАГ / Мортагон се тълкува като Мурад Хан.
Несъмнено Шафарик е създал ужасяващи заблуди, но наистина ли той е същото ЗЛО, което търсим? Възможно е той да повтаря и информацията на по-ранни автори. Тези разследвания се оказаха много по-трудни, тъй като по-ранни изследвания върху историята на българския народ не се намират лесно.
Знаейки обаче, че през 1797 г. Йохан Якоб Енгел пише за българите, струва си да се провери дали в книгите му има препратки към някой български хан. Той работи малко след Едуард Гибон, който даде доста оскъдна и явно пристрастна информация за българите. На страница 336 от книгата на Енгел „Geschichte des Alten Pannoniens und der Bulgaren, nechst einer algemeiner Einleitung in Ungrische und Illyrische Geschichte“ може да се прочете, че владетелят на българите се казва Хан. Нещо повече, информацията за тюрбаните на българите също се оказа информация от същия Енгел.
По-нататъшни изследвания на първоизточника на източните корени на българите доведоха до работата на Йосиф Асемани, публикувана през 1755 г., който намери Българското глаголическо евангелие в Йерусалим, след което този много ценен ръкопис беше кръстен на него - „Асеманиево евангелие“.


image




В книгата си „Calendaria Ecclesiae universae“ изследователят представя имената на българските владетели в различните им версии. На страница 322 името на принц Телериг е изписано като Telerigus, Telericus и като Teler Chan - TТелер Хан.     image



Принц Омуртаг с рижа коса За принц Омуртаг на стр. 363 са дадени варианти на Муртагон, Омортаг, Мортаго, Критаго, както и Мурад Чан - Мурад Хан, но   ясно е отбелязано, че това е неправилно и злонамерено променено предаване на името му от гръцки и латински автори - „A Graecis & Latinis corrumpitur“.   За съжаление Асемани не споменава имената на въпросните автори, които правят експеримента, за да модифицират имената на българските владетели, за да прилепят тюркския произход към българския народ. Въпреки това вече знаем със сигурност, че първият опит от предположението, че старите българи са имали владетели, озаглавени ханове, се е случил малко преди 1755 г. и този период съвсем не е случаен.   Отец Паисий приема монашеството през 1745 г. и почти веднага започва да търси исторически сведения за миналото на българите. Вероятно древногръцките изповедници и великоруският елит на ФАНАРИОТ са осъзнали потенциала на неговата кауза и са започнали мащабна кампания, целяща да разпространи много лъжи за българите и същевременно да унищожи историческите свидетелства. Бъдещето несъмнено ще покаже колко вярна е тази версия.   Във всеки случай вече може да се твърди, че първите опити за заблуда на хората / масите и специалистите, че старите българи са управлявани от някакъв хан, се случват между 1745-1755 г., въпреки че по това време се знае, че това е изкривена и невярна информация. След това спряха да помнят тази лъжа, но започнаха активно да повтарят фалшивите твърдения на OrthoDoxes / гръко-католическия народ и пяха заедно с тях, които, както знаем, са потомци на вечните врагове на българите - арийците.   В продължение на 40 години след това, през 1797 г., Йохан Енгел вече без капка съмнение твърди, че титлата хан принадлежи на старите българи. Това му се струваше очевидно недостатъчно, тъй като той също така зароди заблудата за българските тюрбани. Дали той сам е мислил за това или някой го е финансирал, едва ли ще стане известно скоро, но въпреки това вече съвсем определено знаем откъде идват ушите на всички тези измамници.   Йохан Енгел подава документи до Австрийската империя от столицата във Виена. Именно там историкът въвежда грешката за произхода на старите българи. Интересно е също, че във Виена се е родила и друга заблуда - за култа към старите българи към тюркския бог ТанГра / ТенГри. Друг специалист, Вилхелм Шот, се погрижи за това.


Тагове:   Паисий,   лъжци,   западняци,


Гласувай:
1



1. sparotok - :)
07.02.2022 18:15
Хубава работа, кога я написахте :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13143734
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години