Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2020 16:36 - Кои са траките?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 350 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Спартак е ръководил гладиаторското въстание в Древен Рим, събрал огромна армия и преминал с нея към цяла Италия от север на юг. Но не всеки знае към кой народ е принадлежал Спартак. А той беше тракийският.     Спартак е водачът на гладиаторите. Все още от филма. Чертеж от мрежата Първите сведения за траките ни донесе Ксенофан, гръцки философ и поет. За тях той пише, че хората от това племе са били русокоси, светлокоси и синеоки. И Херодот, по прякор „бащата на историята“, в VII том на своя труд „История“ обяснява, че представителите на този народ са с бради, а косата им са стегнати отгоре на главата.   Траките носели лисичи шапки и хитони, а отгоре хса обличали и  пъстри бурнуси. Краката до коленете бяха увити с  еленски и други животински кожи. Войниците бяха въоръжени с малки ками, копия и прашка за хвърляне на камъни.     Тракийски стрелци. Чертеж от мрежата Тракийското племе е било известно на гърците още през Троянската война: В стихотворението „Илиада” Омир посочва, че траките са пристигнали да помагат на троянците:   "Но траките бяха  водени от Акамас и войнствения Пирос." Трябва да се отбележи, че събитията от Троянската война датират от 1200 г. пр. Н. Е., Следователно траките вече са съществували през II хил. Пр. Н. Е. и участват в международни конфликти.   Къде изчезнаха даките и гетите? Тракийските племена са били многобройни и са заемали големи територии в североизточната част на Балканите и в западната част на Мала Азия: те са живели на територията на съвременна Румъния, Сърбия, България, Турция. Херодот смята, че по брой траките заемат второто почетно място след индианците. Най-големите племена се считат за даки, гети, одри, племена.     Тракийско племе. Чертеж от мрежата Основното занимание на траките е било земеделие и овчарство сред онези племена, които са живели в Карпатите. Въпреки че Карпатите не са кавказки планини, те все пак са планини, защото там имаше малко плодородни земи и населението трябваше да пасе дребен добитък, за да се изхранва: овце и кози. Впоследствие тези народи ще получат името "Волохи", "Власи" - така са били наричани овчарите. И държавата ще се казва Влашко.     Тракийски племена търгували с околните народи. Те продаваха вино, мед, зърно, коне, риба, кожени изделия и керамика и тъкани. Те познаваха металургията, така че бойните колесници, оръжията и копията, изработени от метал, бяха много търсени сред съседите.   image


Целта на военните кампании на траките е била грабеж. Въпреки че е известен водачът на гето-даките Буребиста, който завладява и анексира земите на много тракийски племена в своето владение и основава царство. Неговата голяма и добре дисциплинирана армия успешно нахлува в черноморските гръцки градове-държави.     Буребиста. Чертеж от мрежата Основният бог на траките бил Залмоксис. Хората го почитаха, принасяйки му човешка жертва: всяка година му изпращаха пратеник, който се превръщаше в най-добрия войн от племето. Пратеникът до Залмоксис беше хвърлен от скала върху изправени копия. Ако човек умре веднага, тогава се е вярвало, че Бог е приел жертвата, а воинът е чист в мисли и душа.     Вестител на Залмоксис. Чертеж от мрежата И ако посланикът беше все още жив, тогава той беше отведен от светилището и оставен да умре сам, скърбейки, че не са избрали най-добрия, така че Залмоксис не приема жертвата.

Историята е съхранила няколко имена на известни траки: познатия вече гладиатор Спартак, цар Буребиста и цар Децебал, които организират толкова умела защита срещу римската армия, че дълго време Дакия остава свободна държава. А сред владетелите на Римската империя е имало тракийски - Гай Юлий Вер тракийски. По-известен е като Максимин I Тракиеца. Този легионер става първият „войник император“ и управлява през 235-238.   image Тракийските племена се смесват с други племена и пораждат такива съвременни народи като румънци, македонци, молдовци, българи, сърби, албанци, черногорци, хървати. Разбира се, всяка нация има своя собствена история в произхода, но все пак има частица от тракийска кръв.      


Тагове:   траки,   овчари,   метали,   злато,   воини,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13349981
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК