Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2020 21:15 - Критска жрица с качулка. Миграция на андроновци. Скитите в Крит през 16 век пр.н.е.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1252 Коментари: 1 Гласове:
-1

Последна промяна: 03.11.2020 12:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimageimageimage   
Снимката по-горе е най-рядката, за съжаление не успяхме да намерим пълното изображение.
Среща се само в албума "Егейско изкуство" 1972г. издание. Тук става въпрос за откритостга в науката и погледнете шапката на статуетката. Пред нас е скитска шапка, нито повече, нито по-малко, още едно доказателство за миграцията на хуните-ханси в началото на третото хилядолетие към Елада и Египет.
След това хансите продължили към Индия и митът за това остана под формата на мита за похода на Дионис и Велес-Волх към Индия.  
Башлик (тур. Başlık - шапки за глава) е  заострена шапка, носена при лошо време върху всякакви шапки, за да се предпази „от студ, дъжд и слънчева топлина“.   Но обаче този тип шапки башлик  се появяват за първи път сред андроновците в Китай.
А андроновците не бяха тюрки. При мъжете, съдейки по находките на мумиите от Тарим (високи около 200 см), това са качулки, които се отличават с острия си връх. Както можете да видите, шапката е на около 4000 години и тя започва да се използва не от скитите, а от андроновците, дошли на Крит. До ерата на скитите, цели 1000 години.
  По-късно шапката беше обичайната шапка на скита. Отдолу, на вазата, е изобразена скитска жена, само това изображение е направено хиляда години след статуетката  от слонова кост от Крит, жрица с качулка.  
  Освен това подобен тип шапки се появяват сред жриците на Крит и тук влиянието на хуните-ханси е несъмнено.   Богинята държи в ръцете си кралски кобри и тези кобри се срещат само в Индия, но не и в Крит.
Богинята, която държи кобра, е знак за власт над света, тъй като змията е била образ на Вселената, безсмъртна и вечно обновяваща се.
Доказателство за кампанията на андроновците е епосът „Магът Всеславиевич“, който описва раждането на Велес от Дракона и похода към Индия. Споменът за похода към Индия и гърците в легендата за похода на Дионис към Индия остава.
Според някои митове Херкулес също е посещавал Индустан.   Артефактите, които са се превърнали в атрибути на божествата, несъмнено са от индийски произход - царска кобра и паунови пера, а по-долу има снимка на прически, считани за азиатски - подстригани глави на момчета с няколко къдрици и кичур коса на тила с обръсната глава, което е несъмнен знак за прическата на хуните /Ханси/ достигна и Китай, и Индия.
Името на района на Индия Гандхара и етнонимът на воините на Шива -гани също говори за това. Вайшнавите и Хари Кришна в Индия също си бръснат главите, оставяйки  коса на тила.  
  Андроновците донесоха същата прическа в Китай, както и култа към Дракона. Божество на водата. Китайците го представяха с тяло, наподобяващо змия, и човешка глава. На короната на Гун-Гуна има дебела глава с червена коса, тоест традиционната прическа на хуните е обръсната глава, а косата е само на тила и червена.     Критяните също носеха панталони. Съдейки по находките на мумиите от Тарим, панталонът се състоеше от три части - централната част - и чорапите, достигащи до бедрата, бяха носени отделно на всеки крак. На стенописа това е централната част на съставните панталони. .




Жената на стенописа от Санторини. Бръсната глава. и пигтейл на короната.
Подобна прическа носеха и жриците на Саките, като пример - красавицата Укок.    Критска жрица с качулка. Миграция на андроновци. Скити на Крит през 16 век пр.н.е.   Той води и  в битка Елефенор, клон Ариев,   Синът на халкодоните, главата на неспокойните абанти.   Той води тези абанти, които само повдигат коса отзад,   Воини пламенни, изгарящи с удари от пепелни копия Илиада, Омир   Както можете да видите, Омир също споменава този вид прическа - обръсната глава и коса само на тила.  
image


В гръцките митове се споменават родени в земята гиганти, отличаващи се с огромния си растеж и факта, че са били наполовина змии. Самите пропорции на тялото в критско-микенското изкуство показват, че са изобразени изключително високи хора с астенична конституция.  
Епопеята за раждането на Волх също говори за произхода му от змия и скитите са имали подобна легенда и дори знамето на скитите и сарматите е било под формата на дракон. Височината на скитите, съдейки по находката на Дубруките в могилата Кул-Оба, е била около 195 см.  
image



В ерата на шахтовите гробници в Микена лицата на водачите бяха покрити със златни маски (а детето е изцяло покрито със злато, от главата до петите). Тогава, по-късно златни маски в погребения са били използвани от траки, македонци, скити и сармати, но не и на територията на самата Елада.   Тоест, андроновците-хуни (Ханси-Ганси), като част от хората, които в бъдеще са станали скити, са достигнали Елада около началото на второто хилядолетие пр. Н. Е., Както се вижда от находките на MINI керамика. Именно те донесоха тук такова любопитни неща  като качулка, златни маски и сложни панталони, които обаче не се вкорениха в толкова горещ климат.   Източници:   Соловьев С.Ю. Критска микенска култура и религия като част от индоевропейската култура от бронзовата епоха



Гласувай:
3



1. radostinalassa - Богинята на първата снимка...
03.11.2020 12:41
е доста грозновата, но има типично европеидни черти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13316359
Постинги: 11669
Коментари: 18480
Гласове: 6696
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК