Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2020 20:07 - Кръстоносците бяха по - лоши от епидемия
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1238 Коментари: 1 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Като начало кръстоносните походи по същество бяха обичайно оправдание за обогатяване и увеличаване на влиянието на католическата църква. Както се казва, би имало защо ... И разбира се, една от основните причини беше Гроба Господен!     image



Папа Урбан II. Снимка, взета от услугата Yandex Image През 1096 г. в град Клермон (централна Франция) на среща на епископи и тълпата тогавашният папа Урбан II произнася пронизваща реч, която изумява буквално всички. На него той призова на помощ Византийската империя. Той колоритно описа как персите нахлуват в християнските земи и вършат ужасни неща. Те оскверняват църквите, като уреждат тоалетни в тях. Християните биват избивани и унижавани по извратени методи, отвеждани в робство. Папата призова за освобождението на Йерусалим с Гроба Господен и цялата света земя от нечестивите! Също така в речта си той не пропуска да спомене, че земята, на която те живеят, вече не може да изхрани всички. И най-интересното е, че папата задочно освободи всички участници в кампанията от греха за бъдещата кръв, която ще тече по ръцете им. „Това иска Бог!“ - извикаха всички присъстващи, което впоследствие се превърна в лозунг и, като негова марка, в оправдание на следващите кампании.  

image



Реч на папа Урбан II.  Поклонници (пилигрими) започнаха да се стичат от цяла Европа, хора с кръстове, пришити по дрехите и наметалата, като символ на обета, който дадоха пред Бог. Събирането се проведе в Лотарингия и Шампан, оттам те потеглиха в помощ на Византия и за освобождението на светата земя. Събраната по това време армия е огромна, навсякъде се споменава цифрата от 50 хиляди. Експедицията беше водена от двама души Пьотр Отшелник и Готие Голяк. Бивш военен, станал монах и просяк рицар. „Армията“ беше съставена от бедни хора, които нямаха храна или нормално облекло, камо ли оръжие.  
image



Снимка, взета от услугата Yandex Image Те не знаеха пътя и тръгнаха с цялата тълпа на изток, приближавайки се до всеки град, в който попитаха: „Не е ли това Йерусалим?“ Така те преминаха по бреговете на Рейн и Дунав, през Унгария и Балканите и навсякъде бяха по-лоши от епидемия. Под предлог "Това е, което Бог иска!" те ограбваха и убиваха.     image



Алексей I Комнин. Снимка, взета от услугата Yandex Image Само половината от тази голяма "армия" стигна до Константинопол, докато останалите умряха от болести, някои от глада, а други от ръцете на местното население, което тероризираха. Пристигнали при братята християни, поклонниците започнаха да се занимават с познатия вече бизнес с убийства. , грабеж и насилие. Виждайки всичко това, Алексий I, тогавашният император на Византия, побърза бързо да се отърве от такива „гости“. Първо трябваше да събере всички, защото тази тълпа крещяща "Това е, което Бог иска!" се разпръсна из цялата област на Константинопол и след това дя ги премести  през Босфора в Мала Азия.       image



Карта на похода. Снимка, взета от услугата Yandex Image Близо до град Никея останките от тази тълпа бяха победени от турците. Най-вероятно никой не се е върнал у дома.   В историята тази кампания се нарича "Разходка на бедността"



Гласувай:
3



1. radostinalassa - Земята, на която живеят...
03.11.2020 20:39
е твърде малка и не може да ги изхрани. Големите земи са усвоени от народи, които са далеч по - древни. И папата ги праща да питат от град в град къде е Йерусалим. Смешници. Но стават за разбойници и крадци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13329786
Постинги: 11678
Коментари: 18497
Гласове: 6696
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК