Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2020 22:47 - Африканско семитско племе, дошло в Европа едва през 1511г. пр.н.е., си присвоява цялата древна тракийска култура
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 548 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Гърците са пришълци от Африка - пише Херодот.  Казва, че данайците донасят култове от Египет,  че типичната гръцка женска дреха е като на обитаващите Африка либийки,  а също и че гърците имат погребални обреди като тези на африканските номади.

Африканският произход на гърците е известен и на Плиний Стари.

Сентенцията: Страхувай се от данайците (гърците),  дори когато носят подаръци, не е  случайна.  Вергилий е знаел, че когато данайците идват от Африка и получават убежище при пелазгийския цар в Аргос, се отблагодаряват, като  бежанците заграбват властта и започват да асимилират местното население.

Разликата между стари европейци, траки, пелази, илири, македонци и гърци е забелязана още в Античността.  Траки,  илири и македонци са характеризирани като силни и мъжествени,  докато гърците биват определени като подли хора,  годни само за роби.  Това разбираме от Тит Ливий,  който предава думите на римски пълководец: "Противниковата армия е по-многобройна и съставена от много по-добри войници; имаше в армията македонци,  траки и илири,  всички много войнствени племена; тук имаше и сирийци, и азиатски гърци,  низшите от човечеството,  и родени само за робството".

Есхил описва гърците като тъмнокожи пришълци от Африка, предавайки думите на пеласгийския цар към данаидите – “Вие не приличате на хората от нашата земя,  а по-скоро сте като либийките,  или даже като хората, живеещи край река Нил. ”

Свидетелства  Страбон цитирайки Еврипид - "Данай,  бащата на петдесет дъщери, след като влезе в Argos, построи  жилището си в града  и цяла цялата страна,  установена със закон,  че всички хора досега наречени пеласги  да се наричат данайци".

Юстиниан Велики споделя следното за траките: “Tова е важно и всекимо известно,  че ако някой спомене иметоTракия,  веднага щом думите излетят от устните му,  слушащия осъзнава благородните качества на този народ – невероятна мъжественост и страховита войнственост,  изпитани по всякакав начин на бойните полета.  Teзи качества са типични само за тях,  те ги  имат по рождени в кръвта си".

Прокопий Цезарийски в Historia Arcana,  казва за гърците,  че са страхливи и негодни за военна служба.

Не само физически,  но и морално траките са се различавали рязко от гърците.

 Херодот нарича гетите най-храбрия,  но същевременно най-миролюбивия народ – История-IV. 93.  Цитирайки Посидоний Страбон споделя за мизите,  че са богобоязливи хора,  които се въздържат от ядене на месо. . . същевременно обаче обаче са непобедими в ръкопашен бой. . .  Споменавайки други траки,  стария автор добавя,  че те са наречени горди и най-праведни народи.

Гърците са семитско племе. Омир не нарича гърците "елини", а нарича ги данайци.  Когато описва гръцкия лагер той говори за данайци,  ахейци и аргосци.

Ахейците не са гърци, Ахей и Пеласг са братя  - Хеланик.

Дионисий Халикарнаски: Пеласгите разделили Тесалия на три части по имената на своите вождове - Ахая на Ахей,  Пеласгиотида на Пеласг . . .

И така,  според старогръцките автори,  ахейците са пеласги по произход.  А за пеласгите едва ли има нужда да се дават примери,  че не са гърци.

Херодот - VIII-44  - По-рано пеласгите владеят това,  което по-късно се нарича Елада.

Йонийците не са гърци-Херодот I-56  - Йонийците са пеласги по произход.

И митологичното родословие на Данай е свързано с Африка - Майка му Анхиноя е наричана "дъщеря на Нил". Страбон,  География – кн.  7 – 7,  стих 1  - Данай довежда хората си от Египет.   Брат му носи името Египт, баща им Бел заселил Данай в Либия,  а Египт - в Арабия .

Сведения дава и египетският историк Манетон  от 3-4 в.  пр.  Хр.  Сред египетските управници той поставя и Данай - същия Данай,  който по-късно с хората си акостира в Пелопонес и това е началото на гърците на Балканите.

Манетон,  цитиран от еврейския историк Йосиф Флавий в трактата "Срещу Апион":"Армаис,  наричан също Данай,  5 години,  след като напуснал Египет и бягайки от брат си Египт пристига в Елада,  завладява Аргос и властва над аргосците. "

Други антични автори също разказват за преселението на данайците от Африка на Балканите,  начело с водач с племенното име Данай.

През гръко-римско време,  поклонници пътували в Пелопонес твърдят,  че точната дата на акостиране може да се датира в 1511 г.  пр. н. е. ,  според мраморен надпис на о-в Парос.

Херодот твърди,  че - както в Гърция - така и в Египет е чувал многократно,  че гръцката цивилизация е дете на Нил.

Гръцкият град Тива е основан от двама братя,  Амфион и Зетос.  През 1971 г.  гръцкият археолог Теодор Спиропулос започва разкопки на хълма Амфион - легендарното място на погребението на близнаците.  Той открива каменна камера,  дълбоко в погребална могила.  В нея се намират бижута във формата на лилии . . .  типично египетски мотив.  Открива и сводест тунел с няколко разклонения.  Спиропулос определя обекта като "типична египетска гробница".

Преселението на данайците (гърците) от Египет е било общоизвестно в античността:

Херодот IV-189  - Гръцката дреха аегис е африканска по произход.

"Облеклото и егидата (щита) на изображенията на Атина гърците са взели от либийците.

 Погребалните обичаи на гърците са същите като на африканските номади и нямат нищо общо с погребенията на европейските народи.
Й. Халачев



Тагове:   Нил,   агресия,   Негри,   семити,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13322687
Постинги: 11674
Коментари: 18491
Гласове: 6696
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК