Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2020 20:15 - Група изследователи от Новосибирск откриха древен християнски ръкопис в Афганистан
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1439 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Нашата планета е наистина загадъчна. Известно е само, че в древността, много преди съвременното човечество, много народи и цивилизации са живели върху него, оставяйки след себе си много древни артефакти от различни видове. Вземете например християнството - артефакти от тази религия се срещат в целия Близък изток. Но кой би си помислил, че християнски антики могат да бъдат намерени в далечен Афганистан.   Група изследователи от Новосибирск са успели да намерят древен християнски ръкопис на територията на Афганистан. Интересно е, че древните пергаменти наистина имат християнски символи. Но странното е, че езикът, на който са написани тези текстове, се оказа напълно непознат за съвременната наука.   Някои изследователи смятат, че групата е попаднала на текст, написан на напълно уникален език. Възможно е по-нататъшното му декодиране да може да хвърли поне малко светлина върху този тайнствен народ, живял на територията на Афганистан преди няколко хилядолетия.   image




  Всички тези артефакти са открити от учени на територията на съвременната афганистанска провинция Балх. Учените вярват, че в древността именно тук е преминавал сегмент от легендарния Път на коприната, по който безброй кервани на търговци са се насочвали към Китай. И по пътя може да е имало много древни цивилизации и култури от различен тип.   Що се отнася до провинция Балх, изследователите със сигурност знаят, че в древността тези места са били обитавани от много народи - имало е ефталити, селевкиди, кушани, няколко халифата. Тази област с право може да се нарече територия, където се появяват и умират многобройни велики царства, империи, религии и т. н. Тук Александър Македонски, легендарният Чингис хан, персийският цар Дарий и много други генерали водят своите войски.   В миналото по тези места процъфтяват науката и културата. Всички артефакти са открити от учените в малка метална ракла, която е с размери приблизително 50x20 сантиметра. Интересно е, че е имало и символ на християнството - кръст. Възрастта на самите пергаменти е много древна, освен това текстът, написан върху тях, има подчертан златист оттенък.   image





  След като разгледаха находката, изследователите предположиха, че всички тези неща могат да принадлежат към разцвета на царството Кушан тук. И този мистериозен език може да бъде компилация от няколко древни диалекта. Да знаехме  само шифъра, за да го декодираме. Прави впечатление, че пергаментите са били използвани много икономично - буквите са били написани с много голям и далеч не калиграфски почерк.   Остава впечатлението, че този текст изобщо може да е написан от някое дете. Според изследователите всички тези артефакти може да принадлежат към първото хилядолетие от н.е. и може да са раннохристиянски текст. Що се отнася до кръстовете, изобразени на пергаментите, те са до болка подобни на несторианските, които в онези далечни времена са били наистина често срещани на тази територия.   Впоследствие се оказа, че несторианството е много популярно сред местните номади от онова време. Интересен е и образът на слънцето, намерен на един от пергаментите. Тук то е изобразено под хоризонта. И това може да се тълкува като образ на тъмно слънце, което според древните гностически манихи със сигурност ще изгрее след апокалипсиса на земята.  
image




  Има и друга версия, според която този древен текст изобщо не е библейски, а съдържанието може да е магически или астрологичен ръкопис - в него има твърде много числа, включително трицифрени.


Тагове:   Афганистан,   ръкопис,   кушан,


Гласувай:
6



1. zax - Е то християнството не е сторено на ...
13.12.2020 20:43
Е то християнството не е сторено на осмия ден след Сътворението, освен ако не греша.
цитирай
2. radostinalassa - Този ръкопис прилича на шифриран текст
13.12.2020 20:49
zax написа:
Е то християнството не е сторено на осмия ден след Сътворението, освен ако не греша.

А кодът е скрит.
Ние сме сътворени на 6 - я ден по образ на Бога, а адамитите са създадени на 8 - я ден, за да работят. Но нещата се обърнаха и само ние работим, а те се излежават. И деградират .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13136646
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години