Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2021 21:09 - Орфей пристига в Тракия от Индия
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 719 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 3000 години фалшификации стигат – големите гръцки философи са си присвоили учението на Орфей


Българската история е пренаселена с митологии, скарани с логиката, профанации на чуждоземски модели и дори писани от чужденци. Такъв е и митът за Орфей, който крещи за нов прочит. Лъжите там са толкова много, че плахо казвани истини (Орфей е геният на духовна Гърция - Едуард Шюне) просто не се забелязват.


За да започнем отнякъде, правим първата крачка към това, че Орфей не е роден в Тракия.
След като знаем от професор Ганчо Ценов, че траки, македонци, мизийци, мирмидонци, кушани са само различните имена на българите, можем да бъдем обвинени в националнопредателство. Да не се бърза.
Българите, както знаем от един праисторически документ „Анонимен хронограф“, стигнал до нас благодарение на латински препис, са един от 21-те най-стари народи на света (повечето от които изчезнали) и са от коляното на Ной.

Така че, макар и нероден в Тракия, Орфей е българин, дошъл от страната на мистериите, на музиката и на тайните учения Индия. Професор Лесли от Делхийския университет, Чарлз Ледбитър, професор Лемпиер и преди всичко великата Елена Блаватска направо сочат Орфей за индус.

Професор Лесли дори превежда името му като "тъмнокож", а Блаватска уточнява, че дори за мургавите гърци видът му е бил по-тъмен. За да открием българската връзка в далечна Индия, припомняме, че българите, създали първата световна цивилизация на брега на Черно море (както и първото обработено злато, първата писменост, "чинията на Ной" и още, и още) след гигантския катаклизъм, познат като Големия потоп, тръгват на неотразима сухопътна хилядолетна одисея през Египет, Месопотамия, Шумер, стигат и до Хималаите и Тибет...

В "Махабхарата" и "Пураните"има цели пасажи с ласкави думи за българите. За индуските князе е било особена чест из вените им да тече българска кръв. В Северна Индия са градени цели държавици с етнически българи като Балхара (Бактрия).
В "Рамаяна" се говори за цар Кардама от династията Кардамити - съвременен превод, чисти хора. В наши дни българи, посетили Индия, Бирма, Шри Ланка, разказват с удивление за съвпадения на наши национални мотиви в шевици, орнаменти, дърворезба, обредни хлябове с подобни там.

Отговорът дава руският учен и писател Еремей Парнов. В свои разговори с професори от Бенареския университет, учени от Делхи и с Артър Кларк, той отбелязва, че всички са единодушни за единна база на културите на тия народи като "праосновата следва да се търси в Югоизточна Европа и по-точно на Балканите". Доста важно е, защото се смята, че индийската култура е вечна, предхожда всичко и някои наричат Индия Азиатската Атлантида.

По-нататък ще търсим защо Орфей се завръща в земите на далечните си прадеди. Сега ще се заемем с разгромяване на фалшификаторите. Всичко започва от великите гръцки философи, като целта е повече от прозрачна - трябвало е да присвоят учението на Орфей. Велики демагози, те са оставили траките да хвърлят шапки до небесата, че техният сънародник е най-великият музикант на света, донякъде му признават и лечителството.

Само че това дори не е и част от върха на титаничния айсберг Орфей. Едуард Шюне, както видяхме е кодирал заслугите на Орфей, с определението "гения на духовна Гърция", но за съжаление се задоволява само с това. Демагозите дори въвличат Орфей във водовъртежа на безвкусицата на гръцката митология като го представят за син на Аполон. У нас изследователи пък правят ялови напъни да го представят син на виден тракийски цар (?!), а някои - направо цар на част от Тракия и Македония (!).Пак дело на демагозите е легендата за смъртта на Орфей.

Как не се намери един българин да удари по масата, че е унизително и недостойно за великия сънародник да умре при вакханалия - "шумно пиянство, придружено с разврат" - Български тълковен речник. "За да разберем човека, трябва да го видим как умира", писа преди много години Лев Толстой и ние ще се спрем по-нататък на достойната му гибел.
Веднъж създали фойерверк на великото признание, всъщност отклоняване внимание от истината - гръцките философи започват поголовно присвояване на учението на Орфей, съчетано със систематичното унищожение на книгите му. Софисти ще стигнат дори до отричане, че е съществувал. Видни хронисти не го споменават. Омир - също.

Няма да разобличаваме Платон, Питагор, Демокрит, дори Протагор и други, но ще се спрем на няколко щриха.
Странно е, че в историята на философията не се обръща внимание на появяването като от нищото на цялата древногръцка философия. Липсва историческата закономерност на постоянното натрупване.

Най-циничен е Платон (Питагор например в някои отношения се ограничава). Ще разшифроваме само една негова теза - за триединството на музиката, политиката и философията. Една област, далечна дори и в наше време на европееца, но пък в кръвта на индусите от хилядолетия.

Платон пише, че "формата на политическото управление е формата на музиката, която се слуша". Това е гениална аксиома за вечни времена, философия на живота, на политиката, но е открадната. Няма европеец нито преди Орфей, нито след него, пише професор Лесли, който да се е докоснал дори до подножието на този връх.

Докато в Индия от хилядолетия е позната науката за музиката на Сферите - пряката връзка Земя-Космос, дух и материя. Хиляди години преди Орфей индуски шамани (прочее Шюне също свързва името на Орфей със светлината - от Аур) са заставяли с молитвени химни природните сили да им се подчиняват.

"Ако има някои, които са постигнали съвършенство в това отношение, това са били древните риши" - уточнява проф. Лесли. Ние знаем, че в Родопите това е вършил Орфей. Индуската митология разказва, че вълшебната лира, наричана там вина, е дар от боговете. Внимателен преглед на вида на лирата на Орфей и вината ще отчете удивителна прилика.
Мимоходом ще отбележим, че учението за световната хармония на Питагор има учудваща прилика с индуската философия и доктрината на Лао Дзъ. Но Питагор е хитрец, измисля и лъжата, че двадесет години тракиецът Орфей изучавал тайни науки в Египет. За да има алиби, ако се установи еднотипност в неговото учение и това на Орфей, сам прекарва дълго в Египет.

Колкото за съществуването на книги на Орфей, ще се задоволим да посочим едно бронзово огледало от пети век преди Христа - там Орфей е нарисуван освен с лира, още и държащ кошница със свитъци книги.
Атеней през трети век цитира в "Енциклопедия на софистите" автора на комедии от четвърти век преди Христа Алексис, и легендарния автор Лин, прерочващ автори на книги, пръв от които е Орфей. Освен за книги, древни артефакти пишат и за "плочки на Орфей".

Ние смятаме, че става дума за митична архаична сбирка ръкописи, за която пише Елена Блаватска. Това са били палмови листа, обработени по непонятен за науката и досега способ - непроницаеми за вода, огън и въздух.
Великата окултистка е запозната с тия ръкописи и пояснява, че на първия лист е имало бял диск, на втория - същият диск, но с точка в центъра. Докато първият е Космосът преди неговото пробуждане, вторият вече е Световното яйце. Специалисти като Георги Батаклиев подчертават, че произходът на боговете и света решително се различава от догмите на олимпийската религия.

Това е новото и противоречи на догмите в Гърция, затова и неприсвоено от фалшификаторите. И е само едно от многото доказателства за противоположностите между Орфей и гърците. Има и нещо любопитно - изследователи превеждат Тракия като Небесна Твърд, същото означава и името на индуския бог Индра. Знаем, че гърците величаят не небето, а върховете - например Олимп.

Индуската връзка може да се забележи и в храмовете на богините в Гърция. Орфей донася от Индия традиция от предисторическите ведийски времена - жената да е жрица на домашния олтар. Това го няма в доорфическа Гърция. От Орфей започва организирането на храмовете на Диана, Юнона, Церера и други.

В следващия брой ще разкрием загадката, защо Орфей се връща в прародината си. При това като Велик Просветен от най-високо ниво и дори като предшественик на Иисус Христос. Ще научим, че времето му е повратен момент в човешката история, време на мисии и на други велики посветени - Лао Дзъ в Китай, последния Буда Шанямуни в Индия и други.
Ще научим и за удивителното сходство на учението на Лао Дзъ /наши учени го смятат също етнически българин/ с Орфеевото и как и досега дори китайските учени са далече от голямата истина за Лао Дзъ и коментарите за учението му са само специална маскировка.
Борис Цветанов



Гласувай:
4



1. zdravgr - Кушани
20.01.2021 21:32
Радостина, чел съм старателно Ганчо Ценов. Там термина кушани отсъства...
цитирай
2. zdravgr - Балхара
20.01.2021 21:36
Бактрия, не е част от ИНДИЯ.Индия е зад Инд , източно от Инд затова е Индия..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13128941
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години