Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2021 21:21 - ЗА ВОЖСКИТЕ БЪЛГАРИ И ТАМАНСКИТЕ ТАТАРИ
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2367 Коментари: 29 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image    "Друзья, послушайте дастан     О трех эльбирах. Сей дастан     Вы от меня примите в дар     И вспомните отцов-булгар..."      Така започва първата епична поема на исляма „Легендата за дъщерята на Шан“, 882 г. сл. Н. Е.   През 19 и 20 век почти всички учени определят древните българи като тюрко-алтайци, които са същите като волжките българи. И е изненадващо, че никой не обърна внимание на факта, че тюрките първоначално са били номади, а волжките българи, напротив, са имали укрепени селища - българската столица на волжките българи е много голям и богат град. Те били известни и като добри земеделци, които държали реколтата си в ями, характерен тракийско-български обичай, практикуван от бронзовата епоха. Наскоро британски учени установиха, че това е много ефективен метод за запазване на отлични зърнени качества - Джеймс, Изследване на света на келтите, Темза и Хъдсън, Лондон, 1993 г. Без да навлизаме в детайлите на процеса, нека просто кажем, че това е метод при които в хранилището се разпада само долният слой зърно и след това процесът на разпадане спира поради липса на кислород и по този начин продуктите се запазват.   Често в разговор с хора, които подкрепят теорията за азиатския произход на българите като основен аргумент, опонентите представят факта, че титлите KAN (as), KAGAN и TARKAN са били използвани не от ТРАКИЙЦИТЕ, а от народите, населяващи земи от територията на Алтай и река Енисей. За ТАРКАН някои експерти са склонни да вярват, че това е иранско заемане на езиците на тюрките и монголите, които и да са те.   Имаше време, когато тези аргументи изглеждаха неоспорими, но самото присъствие на определени заглавия сред определени народи не означава автоматично, че те принадлежат към въпросните народи и освен това те имат обяснение на техните езици, което е много важно, тъй като ако заглавията нямат ясна етимология на родния език, те очевидно принадлежат на други хора, които са били елитната / доминираща група по време на цивилизационния период на същите говорители, а може би и след това.     image



Не хан, НО канас ОТ / В БОГ (o)муртаг От работата (A. Lubotsky et al. Https: //core.ac.uk/download/pd ...) става ясно, че тракитеI са използвали заглавията KANAS / KANAS и AKENAS / AKENAS. Подобни надписи са документирани от дълго време, но много малко експерти са си направили труда да анализират и още по-популяризират тази информация и по този начин тя става недостъпна не само за широката общественост. St. bolg. Заглавието KANAS / PRINCE също остава в сянката на някои прабългари от тюркски произход, измислени от руски писатели на историческа фантастика с техните лидери, озаглавени KHAN. Заглавието на KANAS показва ясни паралели с ономастиката на TRAKI, някои от които са отдалечени от нас с 3800 години, но малко хора говорят за това досега, въпреки че проучванията на Любоцки, Янгар, Дяченко, Макбейн, Йозлем-Айтахлар и други вече са налични не само на специалисти, но и на всички любопитни читатели, търсещи истината.   Най-старото регистрирано име или титла канас е намерено на остров Крит - домът на богоподобните трако-пеласги, на Линеар А, надпис KO Za 1c. Спомнете си, че Linear A показва най-вече сходството със st.bolg. руни и българската глаголица.
ДаБудетСвет!


Тагове:   траки,   Крит,   канас,


Гласувай:
6



1. dobrodan - Следователно доказахме, че траките са тюрките :):):).
05.02.2021 21:58
Не е точно така. Имало е и племена с друг език, по-стари от траките.
Много от тракийските племена носят тюркоезични имена. Странно, но факт.
Така че...... кой да ти каже кои са пеласгите. Пеларги, лелеки - тюркоезични думи.
Ще видим.
цитирай
2. radostinalassa - Значи тюрките са пеласгите?
05.02.2021 22:04
Никак не си приличат. Да не са си правили козметични операции? И не могат да говорят сложния ни език със смесен гласов апарат. Няма начин.
цитирай
3. radostinalassa - Пел, Бел означава бял
06.02.2021 08:27
Откога тюрките са избелели? Смешно.
цитирай
4. dobrodan - Отдавна, Радостинке, отдавна.
06.02.2021 10:34
Откак са били на север.
Европейските думи за четирите посоки на света са от техния език.
цитирай
5. radostinalassa - Докажи го
06.02.2021 12:04
И защо негрите в США не избеляват? Само жълтите ли?
цитирай
6. dobrodan - Да беше чела, сега нямаше да питаш :).
06.02.2021 18:42
Системата си за ориентация по света, ако съдим по представените по-горе данни, древните европейци са свързвали само със своя континент. Тогава не е съществувало понятието "посока на света". Вместо това са използвани обобщени, характерни названия на племена или народи, обитаващи крайните предели на Европа в две взаимноперпендикулярни направления, съвпадащи с днешните понятия север - юг и изток - запад. Така северното направление се определяло от названията на племената, живеещи на най-северната част от крайбрежието на съсвременна Норвегия. Характерна особеност за този регион е наличието на северно сияние. Обитаващите там племена били наричани по този начин - сияйните племена, сияещите. На тюркски език това звучи като "норды (нурды)" или с кратка форма на афикса - "норд". Затова понятието "на север" по това време е означавало придвижване към местообитанието на племената "норды" (норд), но не по-нататък и не е било задължително да се извършва в строго меридианно направление.
Противоположната посока се е определяла от названието на племената, обитаващи крайбрежието на Средиземно море, което е било смятано за края на Европа. Тези племена обобщено били наричани "водни племена" или просто "водни". По тюркски това звучи като "суд" или "суды", от тюркоезичната дума "су"(вода). Територията на тези племена ограничавала разпространението на тези названия надолу на юг. Западната посока се определяла от обобщеното название на племената, обитаващи атлантическото крайбрежие на съвременните Франция и Испания. Древните са наричали тези племена обобщаващо "имащите разум" или "умните. Най-вероятно това са били мигриралите там от Северна Африка гърци. В древността те били наричани точно по този начин. В тюркоезичен вариант посоченото название ще бъде "исты, эсты" или "ист, эст" от думите "ис" или "эс" (ум, разум). Във варианта "эст" незнайно защо се е появила протезата "в" и тази дума започнали да произнасят като вэст (вест). В тази връзка става разбираемо, че в представите на древните от Англия може да се стигне "на запад" до Франция, тоест до племената исты или эсты (вест). От Скандинавия можело да се отиде "на запад" към Северна Африка, или пак до племената исты или эсты (вест), които вероятно са обитавали там. Името на източната посока се определяло от названието на живеещите там племена на асите - асты или в леко изменена форма - осты. С кратък вариант на афикса - "ост". Разбираемо е, че източно от Дон тази система за ориентация, приета от европейците само за Западна, Централна и Източна Европа, не е работела. Тя е губела смисъл и за обширната територия на изток от Средиземно море, за Мала Азия и Аравийския полуостров, чието население в древността също било наричано обобщено "аси". Все пак този древен етнотермин на тюркоезичните европейци се използва и до днес по отношение на посочените територии, но вече със семантиката на "територия" - Близък Изток, Среден Изток, Далечен Изток. Близкият Изток е близката (вероятно по отношение на Рим) земя на обитание на племената "аси", разположени на средни и далечни разстояния. Рускоезичният вариант на този термин - восток - също има корена си в тюркския език. На съставни части тази дума се поделя така: в-ост-ок. Първата съставяща "в" е протеза. Втората съставяща "ост" е фонетичен вариант на племенното название на асите. Последната съставяща "ок" в превод означава "племе". Изходната форма на този термин е "осток" или "асток" и означава "племена на аските родове".

Колко по-убедителен да бъда :)?
Тъкмо ще научиш защо държим течностите в СЪДОВЕ.
цитирай
7. radostinalassa - Гърците дошли от Африка във вид на данайци били умни - това направо ...
06.02.2021 19:27
ме изуми. Ти се прекланяш пред негрите? Харесваш негърски ханшове. Това е изумително. Огледай се и ми кажи какво виждаш.
цитирай
8. dobrodan - Не си извъртай д-то, ако обичаш.
06.02.2021 19:43
Попита - отговорих ти. Нещо за негрите да видя да съм ти написал?
Тимео данаос ет дона терентес.
Хич не са били прости данайците.
цитирай
9. radostinalassa - Данайците не са негри?
06.02.2021 19:51
А какви са според тебе?
цитирай
10. dobrodan - Няма откъде да знам какви са.
06.02.2021 20:36
Номерът с коня и вратите на Троя няма как да е негърски, в това съм повече от сигурен.
"Това море се нарича Варварско или Скитско море по името на варварските народи, чиито страни умива. Около това море седят много народи. Северното му крайбрежие и всички острови край него държат даните и свеоните, които наричаме нормани....".
"По отношение на даните е интересно да се подчертае и такъв факт. Сред управляващите на даните доста разпространено име е било Кнут. Историческите източници свидетелстват, че изходната форма на това име е "Канут". Това се илюстрира нагледно от две различни редакции на "Хрониките" на Роджър от Ховеден. Едната редакция на фрагмента е такава: " Този гореспоменат Едмунд имал един син на име Едуард, който скоро след смъртта на баща си, уплашен от краля Кнут, избягал...". Втората редакция е тази: " Този гореназован Едмунд имал някакъв син, когото наричали Едуард; след смъртта на баща си, защото се боял от краля Канут, той избягал...". Тук интерес за нас представлява името Кнут/Канут. Думата "канут" е сложна тюркоезична дума, която се дели на две съставящи я думи: кан-ут. Първата съставяща "кан" е фонетичен вариант на титлата "хан", а втората - "ут" в буквален превод означава "огън". "Канут" в превод означава "Хан на огъня" или "Хан на огнените". Оттук следва, че управляващият датските племена е имал някога титлата кан или хан, както и още веднъж се потвърждава привързаността им към култа на огъня. Титлата на управляващия с времето се превърнала в династично име, а след това и в обикновено".
Напълно възможна е връзката между дани и данайци.
Никога негрите не са били конен народ.
цитирай
11. radostinalassa - Този път ме разсмя
06.02.2021 20:41
Негър да язди кон. Гърците са семити - смес между негри и бели. Тръгви оттам и ще стигнеш до данайците. публикувах пост с данайска колона. Тя е без орнаменти горе, като тръба. Какво да искаме от тях. Да берат банани и да раждат. Много меланин.
цитирай
12. radostinalassa - ===
06.02.2021 21:54
Фднако, одна из причин определения болгар как тюркский народ как раз их связь с ГУННами, которые в свою очередь всякие маститые специалисты определили как монголоиды, говорящие на сродный тюрко-алтайскими народами язык. Это, конечно, не соответствует исторической правде, но для определенной группы людей важна не истина, а создания хаоса в понятиях и терминах, что позволило им переиначить и переписать ряд события прошлого в пользу их заказчиков, а и в свою пользу.
цитирай
13. radostinalassa - Искаш да създаваш хаос или...
06.02.2021 21:55
просто хаосът е при тебе. След Ковида ли ти се случи или преди това?
цитирай
14. dobrodan - След хаоса следва ред.
06.02.2021 22:43
Търся реда. И кво, българите са били славяни? Горе, по Волга?
Не.
Славяните са станали българи. И тук, и в Поволжието.
Никак не е просто, виждаш сама.
Хуните са живеели още по-северно от нас.
цитирай
15. radostinalassa - Всички те са арии, бели хора
07.02.2021 08:59
Защо, драги гърците не са взаимствали всички букви от нас , а са загърбили Б, Ш, Щ ,Ж и пр. Защо тюрките са правели същото? Кофти анатомични данни. Трябва да приемеш истината.
цитирай
16. dobrodan - Няма как да знаеш, но фонемите в тюркските езици
07.02.2021 16:09
са 40 на брой. В това отношение са едни от най-богатите езици, че не схванах нещо за анатомичните ти данни :).
Нали толкова бяха и на оня калъф славянските азбуки, 40-буквени?
Днес защо не са толкова?
цитирай
17. radostinalassa - Всеясветната Грамота има 133 знака
07.02.2021 17:30
Буквицата има 49 знака.Най - напред Петър маха няколко букви. Кирил заменя буквата Боги . Къде ще се мерят теснооките с нас. Смешно.
цитирай
18. radostinalassa - И каква ти е ползата от прокламирането на...
07.02.2021 17:34
тюркизма? Освен, че на българите започва да им се гади и си проверяват обонянието.
И не ми давай съвети за Ковида, защото си профан.
цитирай
19. dobrodan - На теб съвети за ковид нито съм
07.02.2021 18:14
давал, нито смятам да давам.
Хапчетата?
Прокламации търси при други блогъри. Аз споделям намереното, така съм си решил и това правя.
Поне знаеш ли що е това профан :) или си я чула тази дума някъде и отвреме-навреме я изпробваш, между другото?
цитирай
20. radostinalassa - А това не беше ли за мене?
07.02.2021 18:41
2. dobrodan - Направете си кръвен тест за антитела.
31.01 18:22
Молете се да имате.
Ако нямате, ваксинирайте се.
Така следва да постъпят всички с поне малко мозък в главата.
Не правете от живота си политика. Политиката ще остане, а Вие може да сте заминал за там, откъдето никой не се е върнал.
цитирай
21. radostinalassa - Ако нямам антитела това не значи...
07.02.2021 18:42
че не съм се срещала с вируса. Ферштеест? Има много сол да изядеш, докато чатнеш имунологията.
цитирай
22. dobrodan - Това беше и още е за блогъра
07.02.2021 19:03
planinitenabulgaria.
Дали е искал да те подкрепи или не, не е моя работа.
Когато видя голям човек да пише такива призиви, започвам вътрешно да се притеснявам.
Всички ли трябва да преболедуват тежичко тая лабораторна гадина или има някакъв шанс да послушате тия, дето го ядохме дебелия?
Имунологията е доста сложна наука и ще става все по-сложна.
Боя се, че там нито аз, нито ти имаме думата.
цитирай
23. radostinalassa - Никой не е доказал, че си карал Ковид
07.02.2021 19:11
Поне това разбираш ли го?
цитирай
24. radostinalassa - Слушах как са лекували една жена с хепатит
07.02.2021 19:14
Хепатитът не се лекува с антибиотици, но тектът и за Ковид е /+/ и са и дали 2 антибиотика. А аутопсии не се правят.
цитирай
25. dobrodan - А ще разрешиш ли да публикувам теста си за антитела,
07.02.2021 19:19
преполагам към началото на март ще е време да си направя кръвния?
Имаш навика да четеш неща, които обаче после не успяваш да осмислиш.
Тогава ще разбереш ли или трябва да умре твой близък, че да ти светне що е ковид -19?
От познатите ми боледуват тежко мъжете на възраст от 45 до 60 години.
Някои умряха. Жените го карат по-леко, погледнато общо.
Не се знае накъде ще мутира.
Не се знае каква ще е следващата напаст.
Пък ти недей вярва, че го има.
цитирай
26. radostinalassa - В това ти е грешката
07.02.2021 19:36
След толкова месеци може да няма антитела, но клетките памет съществуват и бързо ще произведат антитела. Не забравяй и за килърите и посещавай гората.
Хората умират с Ковид. Медицината се е погрижила да пият до края на живота си хапчета, които не лекуват, но увреждат други органи. Понимаешъ или си бетониран?
цитирай
27. radostinalassa - Да не забравяме и макрофагите , които си плуват в кръвта
07.02.2021 20:28
За да видят бактериите, вирусите трябва да сме в добро настроение. Тогава те направо ги изяждат. А ти все си вкиснат . Сега ще те разсмея - ако се ваксинираш, ще ти вкарат с ваксината съставка на СПИН и никоя жена няма да иска да спи с тебе.
цитирай
28. dobrodan - Нямах нито едно заболяване, здрав отвсякъде
08.02.2021 19:21
и ако бях закъснял с прегледа един ден още, сега щеше да ти пише някой друг.
Ако вирусът мутира успешно, може да се получи втора инфекция.
Познат лекар ми каза, че пациентите му - баща и син - карат втори път същото заболяване с английския щам, просто много по-леко от първия път.
Не знам, не съм лекар. Това обаче няма да спре скоро, ще отиде с години.
цитирай
29. radostinalassa - Не се отчайвай
08.02.2021 20:10
При свинския грип умряха 440 медици, повече отколкото са сега.
Но ваксината против св. грип е убила повече хора от самия грип.
В една болна от рак са открити 14 мутации на Ковид. Ега си имунната система. При тебе може да има само 2 мутации. Успокой се вече.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13350981
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК