Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02 17:59 - А. Абрашкин: скитите не са изчезнали никъде, а просто започнаха да се наричат руси
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 106 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02 18:06


imageMK-Cinema. Альтернативные версии истории.  Много от "традиционните" историци напълно неразумно се придържат към версията, абсолютно не доказана от практическата археология, че уж скитите са азиатци с характерни черти на монголоидизма. Но кои всъщност бяха представителите на този народ, чиито земи се простираха от Източна Европа до Далечния Изток? За да изясним това, нека се обърнем към конкретни археологически находки.   Ето как някои от тях са описани от А. Абрашкин в книгата му "Да, ние сме скити! Откъде идва руската земя": "През 1830 г. по време на демонтажа на голям каменен хълм (могила Кул-Оба) в в околностите на Керч е открита древна гробница във формата на квадратна камера с площ 20 кв. м, изградена от огромни, внимателно изсечени варовикови блокове. Времето на нейното изграждане - третата четвърт на 4 век пр. н. е. Вътре в гробницата са открити три човешки скелета. Според учените те принадлежат на знатен скит, неговата съпруга (или наложница) и слугата на младоженеца. Останките на "царя", облечен в някога луксозни дрехи, са поставени на дървена катафалка ...   На каменния под до „царя“ лежеше женски скелет. Тоалетът й не отстъпваше по своя блясък на кралския. Главата на жената била украсена с електрикова (изработена от сплав злато и сребро) диадема и две златни висулки обеци с образа на богинята. "Царицата" притежаваше и други златни бижута: колие от мъниста, тежка гривна с тегло почти 500 г, две широки гривни и бронзово огледало с гравирани животински фигури върху позлатената дръжка.   Близо до краката на погребаната жена е открита най-забележителната находка на Кул-Оба - електриков съд с кръгло дъно с фигури на скити. Изображенията върху него за първи път позволиха да се добие реална представа за скитите. Както се вижда на изображенията, те носели дълга коса, бради и мустаци. Скитите са очевидни кавказци, без никакви признаци на "азиатство". Дрехите им, изработени от кожа и лен, се състоеха от кафтан с колан и дълги панталони . Обувките на скитите бяха меки кожени ботуши, прихващани в глезените с каишки, на главите си носеха заострени филцови шапки.     image

В допълнение към електриковата ваза, изображения на скитите са намерени на редица щамповани плочи от Кул-Оба. Голяма сребърна позлатена ваза от надгробната могила Чертомлик (на 20 км от град Никопол; разкопана през 1862 г.) е украсена със сцена на диви коне, уловени от скитите. И там също няма нужда да говорим за някакви дръпнати очи... "   По този начин митът за скитите като диви азиатци не е напълно потвърден. Освен това много съвременни учени и независими изследователи са склонни да вярват, че скитите са нашите преки предци. Например това, което А. Абрашкин пише е: „Ние извличаме името на скитите от общия индоевропейски корен„ skey “, което означава„ светлина “. По този начин ентонимите„ rus “(„ русокос “) и „скит“ имат същото семантично значение, те са синоними и биха могли да се разменят помежду си.   Първите споменавания за русите в южната част на Руската равнина (Йордан Росомон, IV век) се появяват точно когато споменаването на скитите изчезва. Средновековните автори наричали русите скити. И това, разбира се, не е случайно. Скитите никъде не изчезват, а просто започват да се наричат ​​Рус. По този начин русите са преки потомци на скитите и наследници на тяхната слава, а скитската история е част от староруската “.   В полза на факта, че скитите са били наши предци, сочи и „Легендата за Словения и Рус и град Словенск“, в която князете словенци и руси се наричат ​​предци на руския народ, основал Словенск (сега Новгород) и Русу (Стара Руса) след дълги скитания.в III хилядолетие пр.н.е. Легендата разказва, че те са били предци на скитския цар, с чието име древната държава е била наричана „Велика Скития“. Наследникът му в Източна Европа стана Русия, а източноевропейските скити започнаха да се наричат ​​Рус.   Следователно историята на нашия народ всъщност е много по-стара отколкото  ватиканските фалшификатори и техните служители се опитват да ни внушат. И, разбира се, нашите предци не са били „диви варвари“, уж не са имали собствена държавност преди Рюрик и собствен писмен език преди Кирил и Методий.


Тагове:   скити,   Руси,   шапки остри,


Гласувай:
1
11. dobrodan - Бла-бла-бла.
22.02 21:06
Ако това са им "историците" - боже упази.
Срамота е.
цитирай
2. radostinalassa - Е, и това е нещо.
22.02 21:11
Имам си един редовен читател. Функа ряпа да яде.
Рус не значи руснак, забележи. Значи светъл, т.е. бял / макар, че ти си падаш по - черните / , или далечина, простор. Тюрките могат ли да казват Ж -живот, Жива. За славяни не стават по видими причини. А ние и русите ставаме, нали така?
цитирай
3. dobrodan - И ние, и русите сме се смесили със славяните.
22.02 21:26
Знаеш ли колко тюркски народи имат звука Ж в езиците си :)?
Все покрай славяните ли го научиха?
цитирай
4. radostinalassa - разбира се, че покрай славяните.
22.02 21:33
Даже са имитирали облеклото им и са ги смятали за богове. Както са правели данайците.
цитирай
5. dobrodan - Много ми липсват емотиконите в блога.
23.02 09:57
Приеми, че си ми направила деня весел :):):):):) и благодаря за това :).
Някой нещо да е чувал за славяни преди поне трети век след христа?
Хапчетата?
цитирай
6. radostinalassa - нещастник
23.02 14:32
с хапчета няма да си развиеш мисленето. Или ставаш или не ставаш.
цитирай
7. dobrodan - Аз моите хапчета си ги пия
23.02 17:56
редовно, само те подсетих :) за твоите.
цитирай
8. radostinalassa - Спамиш. Чудя се само дали си българин
23.02 18:25
dobrodan написа:
редовно, само те подсетих :) за твоите.

П.Добрев казва, че в езика ни няма тюркски думи. Как си сега? Зле?
https://www.youtube/watch?v=9J-698FcD40 - Духът на България
цитирай
9. dobrodan - Петър Добрев да сложи една бутилка вода в хладилника,
23.02 18:32
половината да изпие, с другата да си изплакне челото.
Рано е още за "оня списък", раничко е.
Като го направя, ще има и да го допълвам :).
цитирай
10. radostinalassa - Не харесвам тюрките...
23.02 18:34
като тебе. Познай защо. Ковид го знае явно.
цитирай
11. dobrodan - Аз пък не харесвам "славяните".
23.02 18:51
Познай защо.
Ковид мори и славяните. Виж в Словакия например :).
цитирай
12. radostinalassa - Така е правилно
23.02 19:09
Всеки трябва да харесва своя етнос и всяка жаба да си знае гъола. Иначе се получава сбой в имунната система, като имам предвид новия вирус който има до 75 % смъртност. Ще ни го опишеш в отделен пост.
цитирай
13. radostinalassa - При пратюрките липсвали звуците Ц, В, Х
23.02 19:14
Лош гласов апарат или просто не ги обичат? дерзай.
цитирай
14. dobrodan - С тия ти гласови апарати ме изморяваш от смях.
23.02 22:05
Единствено след усвояването на говорим език някои мускули от говорния апарат на човек свикват да се подреждат в определени поредици.
Чувал съм да говори зулус на родния си език. Пълен е с цъкащи звуци, ама цъкане както ние правим "тц-тц-тц". Българският му беше трудничък :).
В като звук съществува и в пратюркския език. Коренът "вар". Така е останал и в латински, с "В". Звука Б латиноезичните автори записват като В (понякога В става У), понякога и като П (предполагам под гръцко влияние).
Ц като звук го има в гръцки език. В славянски е звучал като ДЗ. Имат го и китайците :). Относно Х. Това е придихание, налично при куп разноезични народи. От монголи до гърци, германци....през Египет.
Та, на каква база вадиш тия си изводи?
Ще трябва да те разочаровам. Най-вероятно е новият щам да подмине вече преболедувалите.
Откъде си сигурна от кой етнос съм? Да ти споделя, че цигански клетви не ме ловят :).
цитирай
15. radostinalassa - Забелязвам, че се появяваш заедно с Киркор
24.02 14:05
Аз говорех за съвсем нов американски вирус. Ще ти постна устройството на небцето и на зъбите при негрите. Каква разлика може да има , нали? Негрите говорят досущ като нас, а и гърците . Смешник необразован.
цитирай
16. radostinalassa - Защо намеси циганките?
24.02 14:07
Имаш предвид дружката си ли? Мога да и предам съобщението ти.
Много науки ти куцат и не мисля да те просвещавам в тях.
цитирай
17. dobrodan - Не знам коя точно моя дружка ти е в ума.
25.02 09:33
Исках да ти кажа, че да ме проклетисваш ката ден с ковид или някой друг нов вирус ми звучи малко цигански :).
Устройството на зъбите и небцето, както въобще на гласовия апарат дава отражение върху тембъра и височината на гласа. Според теб негър не може да научи славянски език ли? Може, може. Виждал съм и съм чувал чернокожи славяноговорящи.
Колко точно съм образован ли искаш да знаеш? Нещо ти бях споменал за една руска филология, ама ти помниш оттук до пладне.
Дотук можеш да ме просветиш само в клиничната медицина. Лека маниакална депресия, съчетана с възрастови промени. Не е страшно, така можеш да откараш до 120 години. Между другото, профилът ти според мен се използва и от други личности. Дали живеят в теб или са наоколо край теб - ти ще кажеш :).
цитирай
18. radostinalassa - Изтрил си ми отново един коментар
25.02 14:13
Ще ти го върна, за да има равновесие. В него ти писах, че ми губиш времето.А по отношетие на лечението обърни внимание на себе си. Вярно е , че те чета по диагонал и не се мъча да запомня тюркизмите ти. Тюрките не са направили никакви открития , а както знам има връзка между езика и развитието н мозъка, доколкото го има.
цитирай
19. radostinalassa - Изтрих глупостите ти
25.02 15:55
На запад са в голям % Р1б. Явно не си генетик. А само тюрколог, което не е характерно за патриотите.
цитирай
20. radostinalassa - Евреите имат само 13 енергонови канала, с изключение на първото дете, ако...
25.02 17:04
бащата е ариец. Монголоидите имат само 12 енергонови канала. А ние 16. Евреите често са стерилни и е възможно да са добили дете от по - умната раса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 4660310
Постинги: 6536
Коментари: 11285
Гласове: 4061
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Телегонията не съществува при бялата раса
3. Болкотерапия чрез молитвената поза. Лекува епилепсия, рак и пр. болести чрез активиране на защитните ни механизми.
4. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
5. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
6. Заземяването лекува възпалителните процеси
7. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
8. Вл. Манягин - русите са един народ, с общи предци: хети, пеласги, траки, венети, венеди
9. Душата, нейната генетика, потомците ни.
10. Връзката между българи и шумери
11. Реинкарнацията и генетиката
12. Чистотел - естествена химиотерапия
13. Раждането на тракийската азбука
14. Киевска Русия е древната България
15. На земята живеят четири вида човек
16. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
17. Геополитиката днес - Красимир Иванджийски
18. США - страната принтер на доларови хартийки
19. Чия колония сме - Канада, США, Германия, Австралия.
20. Американските бомби с обеднен уран
21. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
22. Енергоновата система на кръвта
23. Руският език не е руски, а български
24. Подслушват ли телефона ви?
25. Как се лекуват зъби?
26. Българският език - езикът на първите хора!
27. КОВИД - 19 и старите лекари
28. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
29. Тъма, мрак - тюрки
30. Ябълков оцет - мастер клас