Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2021 20:16 - Хиперборейските корени на крито-микенската цивилизация. част 1.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1158 Коментари: 12 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image       Какво обединява критско-микенската култура с хиперборейската?
Лабиринтите. Те са били широко разпространени в руския Север, но гръцката митология разказва и за гигантския лабиринт на Минотавъра, който някога е съществувал на остров Крит. Лабиринтите обаче далеч не са единственото нещо, което свързва северната хиперборейска традиция с критско-микенската. Оказва се, че в наше време много учени са открили родството на славянската (староруската) писменост с онези букви, които са били открити при разкопки в Крит.   Но кой би могъл да бъде носител на тази писменост и как би могла да се озове на един остров толкова далеч от Хиперборея? О. Мирошниченко в книгата си „Тайните на руската азбука“ пише: „Представете си учудването на учените, когато изведнъж стана ясно, че писмеността от Крит, континентална Гърция и прилежащите острови е абсолютно идентична с вече познатите знаци на„ славянския руна ", т. е.„ черти и резки. "Известно е, че в началото на 2-то хилядолетие пр. н. е. на Крит и прилежащите острови процъфтява така наречената критско-микенска цивилизация, която е люлката на всички следващи европейски цивилизации и е най-ранната от всички (1800 г. Разцветът на цивилизацията Млекха в долината на Инд (също цивилизацията на славянските рисачи) датира от това време.   Времето на изселването на триполците от Централноевропейската равнина и появата на пеласгите на Балканския полуостров, на остров Крит и прилежащите острови абсолютно съвпадат. Сега стана ясно къде са отишли ​​триполците! Но най-изненадващото беше, че глинените плочки от Крит изведнъж заговориха старославянския език !!!   В миналото Крит е бил покрит с вечнозелени гори, климатът е бил субтропичен, морски. В горите са открити антилопи, бикове, крави и дори видове джуджета слонове и хипопотами. Хората, обитаващи острова, създават най-високата култура, която по-късно се превръща в люлката на съвременната европейска цивилизация. Крит е могъща морска сила, която контролира цялото средиземноморско крайбрежие, а критският флот е несравним в света. На острова процъфтява търговията с Египет, Мала Азия, Месопотамия, процъфтяват занаятите и изкуството.   Всичко, за което говориха митовете и легендите на Древна Гърция, изведнъж придоби своята плът и кръв; реалността, описана в глинените плочки, намерени в двореца Минос на остров Крит, се оказа по-фантастична, отколкото би могло да си представим. През 1900 г. изключителният английски археолог Артър Еванс успява да открие огромния дворец на цар Минос, построен в края на 3-то хилядолетие пр. Н. Е. от хиперборейския скулптор и учен Дедал, лабиринта, в който е живял Минотавърът, библиотеката, в която са били съхранявани хиляди глинени плочки. Разкошен дворец (10 000 кубически метра) с тронна зала, изящни стенописи и луксозни мозайки и керамика се появи пред изумените археолози и историци; имаше водопровод, бани, басейни, библиотека и много други.     image



Но най-поразителното са глинените плочки, от които изведнъж се изсипа позната реч. Г. С. Гриневич видя в тези таблети онова, което десетки учени не можеха да видят в тях преди него. Той видя и успя да ги дешифрира. Оказа се, че езикът на тези глинени плочки е близък до езика на „черти и резки“, праславянския език, разпространен на територията на Днепър и Дунав, започващ от 3-то хилядолетие пр. Н. Е. на територията на т. нар. триполска (археологическа) култура, т.е. местообитания на праславяните. Един от водещите лингвисти на нашата страна и света, академик О. М. Трубачов, смята, че зоната на формиране на индоевропейците съвпада с прародината на славяните.   Но самият термин, антонимът "славяни" се появи сравнително наскоро, в края на 1-во хилядолетие пр. Н. Е., Докато името на хората "рус", "рос", "рис" с коренна основа "rs" съществува от незапомнени времена и вече присъства сред праиндоевропейците, според учените (Петухов Ю.Д., Гриневич Г.С. и много други), които са живели 15 и 20 хилядолетия преди нас, когато не е имало германци, келти, шумери, латинци и "древни гърци". И руският народ вече беше там “.   Именно този народ "Рус" някога е дошъл в Източна Европа, Урал и Северната част на Сибир от легендарния Арктически континент, сега известен като Арктида (Arktogea), а в древногръцките източници като Хиперборея - легендарна държава. който е съществувал отвъд двореца на северния вятър Борей. И, очевидно не случайно, някои източници твърдят, че създателят на много известни архитектурни комплекси на Крит, Дедал, е бил хиперборейски учен, подобно на някои други учени, които сега са ни известни като „древногръцки“.   Влиянието на хиперборейската култура върху древен Крит и Гърция беше толкова голямо, че не изключва версията, че пеласгите, създали тези култури, са били не само праславяни, а потомци на хиперборейците, дошли в Източна Европа от умиращия континент. Има дори основания да се смята, че именно на Крит, преди експлозията на вулкана Санторини, е имало база (колония) на самите хиперборейци, които активно са използвали самолети. Но ще говорим за това по-подробно в една от следващите публикации.
MK-Cinema. Альтернативные версии истории.



Гласувай:
1



1. dobrodan - Отново глупости.
22.02.2021 20:39
Този път ОГРОМНИ.
Никакви славяни не е имало по това време из руската територия.
Самите руси не са били славяни.
Егати и учените.
Ар-ус, ур-ус. Време е да го приемат вече. Позната реч, а?
цитирай
2. radostinalassa - И в Хиперборея ли е имало тюрки?
22.02.2021 21:07
Казах ли ти доста пъти, че черните са ги заколвали по външен вид, за да не цапат рода? май не съм още.
цитирай
3. radostinalassa - Славяни или словени са хора на нашето слово
22.02.2021 21:13
От езика изхождаме, не от друго.
цитирай
4. dobrodan - Еб-ер-бор-ия.
22.02.2021 21:33
Нищо индоевропейско няма в тази дума. Да ти я изведа ли, че съм го правил няколко пъти вече. Дом на сечащите мъже.
Свикни с мисълта, че на север са живяли тюркоезични хора.
Не са говорели турски, а вероятно пратюркски език.
Били са бели и руси.
Черни са ИНДИЙЦИТЕ, драга. Оттам тръгва и славянският език, или праосновата му. После следва латинската намеса, след това и тази на тюркския език. Това в късния период на праславянския.
цитирай
5. radostinalassa - Монголоидите са били пропуснати от ариите...
22.02.2021 21:37
да отидат да живеят на север. Ариите не са живели и не живеят на север. В миналото да, но тогава климтът е бил топъл. Къде е Китай , къде полагаш тюрките.
цитирай
6. radostinalassa - Българите са отишли в Индия и са говорели на тюркски?
22.02.2021 21:40
А санскритът и той ли е тюркски? Какви глупости си пишеш? Прочети поне историята на Раковски ь Г. Кръстевич. Те са знаели по 6 езика. Не като тебе само тюркски.
цитирай
7. dobrodan - Боя се, че точно така е станало.
22.02.2021 21:46
Повечето индийски езици далеч не са индоевропейски. Да не мислиш, че само хинди им е езика? Вече ти обяснявах що е брахман, дравид, Ригведа, Буда и т. н.
Бързо ги забравяш тия неща.
цитирай
8. radostinalassa - Слушала съм Вайшнава Прана Дас, който е руснак
22.02.2021 21:50
Брамините са Р1А. А другите индийци са като нашите цигани - трудно се научават да четат и пишат.
цитирай
9. radostinalassa - Доста неща не знаеш или четеш от...
22.02.2021 21:51
неправилни автори. Къде е интуицията? Нетъ.
цитирай
10. radostinalassa - Това им е останало от дравидите
22.02.2021 21:53
Негърчетата са като другите деца, могат да се обучават. Но когато настъпи пубертета челните им кости срастват по шевовете и мозъкът им не може да расте повече. Така, че остави илюзиите си настрана.
цитирай
11. dobrodan - Аз не работя по интуиция, а претърсвам възможните
22.02.2021 22:03
логични последователности :).
Друиди у келтите.
Дравиди у индийците.
Думата е дару-иди. Много славянска, е нема що :). Идващият с дарове, може би? Едва ли не?
Ами не. Тюркоезична конструкция и в двата случая.
Диу означава "деви". Може и daewoo - "велика вселена", в корейски. Когюрьо - Ог-Ур-Ия.
Както виждаш, доста неща ЗНАМ.
Да ти имам авторите?
цитирай
12. radostinalassa - Дравидите са черни негри
23.02.2021 14:35
Това е второто доказателство след пръстовите отпечатъци, че расите нямат общ произход / срастването на челната кост при нас става след 22 години.
ти изхождаш само от това, кой от кого е заел думите. Това ми се вижда смешно. Ти ми раздвижваш макрофагите. А сега отивам в горичката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13131188
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години