Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2021 14:16 - От Байкал до Балканите. Какво в края на краищата се счита за прародината на индоевропейските руси? 2.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1695 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не е изненадващо, че руският учен Н. Гриневич, който пое ангажимента да дешифрира този надпис, предположи, че буквите са направени от праславяните и могат да бъдат дешифрирани с помощта на руския език.   Какво друго бихте могли да кажете? На какъв език преди 8 хилядолетия е било възможно да се направи обяснителен запис, ако не е съществувал друг език, с изключение на езика на русо - индоевропейците. Все още не беше руски, но определено езикът на индоевропейската Русъ.   Експертите са забелязали, че тези таблетки много приличат на глинените таблетки от Шумер. Известно е обаче, че писането се появява в Шумер много по-късно, след 2-3 хилядолетия.   Възможно е първоначално протописмеността  като ритуал и магическа символика да е възникнал на Север в жреческата среда, започвайки с уралско-сибирската пиктография. Преди колко време беше това - преди 24 хиляди години? Поне това датиране бележи появата на арийския род на русите  R1a. Оттогава можем да говорим за миграциите на носители на хаплогрупата R1a от южната част на Сибир в посока Европа. Това движение е извършено, очевидно, през Анадолския полуостров, който значителна част от изследователите считат за първичен родов дом на „индоевропейския език“. Този полуостров може да бъде определена трансбордираща база за движение на кланове. Фигурата по-долу показва възможен схематичен маршрут до Балканите.    
image



Миграция на арийците. От бюлетина на Академията по ДНК генеалогия (том 7, № 4 април 2014 г.). Смята се, че индоевропейците са имали две прародини - първична и вторична. Отначало те възникват като първоначална форма на езикова и човешка общност. Но след миграциите, попадайки в нова родина, те, след като са влезли в контакт с някои аборигени, образуват един вид общност, която не е наречена от тях  ​​„индоевропейска“.   Междувременно прародината на "индоевропейците", както първична, така и вторична, трябва да се вижда в местообитанията на арийско-руските-славяни. И всички те живееха в Близкия изток, Мала Азия, Балканите, Средиземно море и в цяла Централна и Източна Европа.   Жреците на клана, или мъдреците, хиляди години по-късно носели заедно с клана магическо прото-писмо, което се оказало както в Каменната гробница, така и на запад на Балканите в Тертерия. И едва много по-късно, дори не от ранния Шумер, а по-късно, в долината на Ефрат, се отбелязва редовното използване на писмеността.   Следователно не може да не се спрем на още по-древни селища на територията на Сибир. През 1928 г. в село Малта, след като селянин случайно намери костите на това „необикновено животно“, бяха извършени разкопки. Там, на левия бряг на река Белая, която се влива в Ангара, археолозите откриват мястото на примитивен късен палеолитен човек. На разстояние от 20 километра, близо до село Нижняя Бурет, е открито второ място от същия тип - Бурет.   Това са най-ранните човешки селища в Южен Сибир с хронология от преди около 24 хиляди години. В Малта и Бурет жилищата от полуземен тип са добре запазени, жителите са се занимавали с лов, риболов и събиране. Заедно те ловували за мамут, носорог, северни елени. На обектите са открити много кости на тези животни.   Изглежда изненадващо, че тези хора са създали от кости, рог и камък не само оръдия на труда, но и невероятни художествени украшения. На местата в Малта и Буре са намерени 20 женски фигурки от камък и кост. Също така сред тях има фигурки в дрехи под формата на козина с качулка.     image




Момичета от селището  Малта. Преди 24 хиляди години. Но в това е важно, че успяхме да открием хаплогрупата на жителите на тези населени места, които се оказаха R1a на 24 хиляди години. Чрез дълга миграция, преди 15 хиляди години, носителите на тази хаплогрупа се озоваха на Балканите.   Показани тук са само онези древни обекти, които могат да бъдат свързани с носители от рода R1a. Археолозите са свършили страхотна работа на територията на страната ни. Не изброявайте всичко. Но територията на страната е толкова голяма, че трябва още да се  копае и копае ...   За да обобщим толкова малка екскурзия в археологията, можем да кажем думите на Ю. Петухов, който никога не е научил за появата на новата наука за генеалогията на ДНК, но е бил изненадващо проницателен в своите произведения. Вярно е, че в своите творби той може да обедини в едно цяло и двете култури, свързани с носители на R1a, и с R1b. Въпреки че, както показва последващата история на завладяването на Европа от носителите на R1b (ербини), те носят малко по-различна култура и мироглед. Противопоставянето на носители R1a и R1b отпреди 4500 години може да се наблюдава и днес.   И Ю. Петухов пише:   - И така беше. Така е. "Рус", "индоевропейци", много по-късно "славяни", "руснаци" - това са просто различни имена на един супер-етнос във времето. Освен това само едно от тези имена е изкуствено - "индоевропейци", генерирано в кабинетите на учените, а останалите са естествени самоимена на голям и древен народ. Първите хора, които родиха десетки синове и дъщери на народи и националности. Тази разпоредба по никакъв начин не намалява значението на тези народи,  но, напротив, обединява всички в едно многонационално семейство, имащо общи корени ”. [YU. Петухов. Тайните на древната Рус. 2007. М. Вече]   Индоевропейската Рус донесе нови форми на управление, нов образ  на живот . Те не дойдоха с „меч и огън“, като гореспоменатите „Eрбини“, разрушителите на „Стара Европа“, а с мотика, плуг, плуг и добитък. Те населявали речните  заливи, засявали земята. И следи от погроми, войни, насилие в ерата на първоначалното преселване на индоевропейци в цяла Европа не бяха открити.   Борис Новицкий   Връзка към канал: zen.yandex.ru/media/bonorus


Тагове:   миграции,   арии,   ербини,


Гласувай:
2



1. planinitenabulgaria - Вие пак сте плагиатствала
12.03.2021 15:27
от отречените вече съветски академици проф. д/р Тамара Гонореевная и академик Генадий Гламидиев. След успението на Брежнев те бяха отречени.
цитирай
2. radostinalassa - Щях да те питам за...
12.03.2021 15:38
каменната сватба в твой пост. Това кучешка сватба ли е ? Много прилича на такава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13273473
Постинги: 11654
Коментари: 18464
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК