Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2021 21:20 - Дионис, Бакхус и Орфей. Предтеча на Христос
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2082 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageimageimageimageimage  Както можете да видите, това е амулетна плоча, открита на територията на Гърция. Както се вижда от надписите, се споменава Бакхус - той е Дионис, Орфей. Тоест тя доказва пълната идентичност на Вакх, Дионис и Орфей, а името е само допълнително значение на божествената същност. Атрибути - очевидно този, който сега се счита за абсолютно християнски, но с допълнения. Това е кръст с полумесец отгоре. Подобна символика има и в християнството - това е якорният кръст. Има и седем звезди - това е броят на звездите (видими) в съзвездието Голяма мечка, което също се нарича Лос и седемте мъдреци.     Също така се смята, че така наречената Кризма е раннохристиянски символ. Включва монограм с буквите X и P, както и алфа и омега, тоест символите за началото и края.       Птолемей III Евергет - цар на Египет, управляван 246/245 - 222/221 пр. Н. Е. д. Един от най-мощните владетели на Египет от династията на Птолемеите.Кризмон присъства на някои монети на Птолемей III, управлявал Египет през 246/245 - 222/221 г. пр. Н. Е. д.     Монетата на Птолемей   Фрагмент на монета Кризма Така виждаме пред себе си така наречената Кризма и сме убедени, че тя е свързана с християнството. Ще се опитам да докажа, че това не е така. Тук имаме следните знаци - буквите X и P се наслагват една върху друга, очевидно име. И така, едно от имената на Аполон е Хризаор, „Пламтящият меч“, както виждате, първата буква X и последната R. по-нататък.   Както се казва - „Аз съм алфа и омега, началото и краят“ (Това е името на Аполон)   "Ето, аз идвам скоро и Моето възмездие е с Мен, за да наградя всеки според делата му. Аз съм Алфата и Омегата, началото и края, Първият и Последният."   - (Откр. 22:12, 13) Йоан Божественият   "Аз съм Алфата и Омегата, началото и краят, казва Господ, Който е и Кой е бил и кой ще дойде, Всемогъщият."   - (Откр. 1: 8) Йоан Богослов.   (Тоест посочва се, че Аполон се е появявал няколко пъти. Според елинската митология той е роден шест пъти. Според митовете седмата винаги е последната)   15: 1 и 15: 5 Аз съм истинската лоза, а Баща ми е лозарът ... Аз съм лозата, а вие сте клоните; Който пребъдва в Мен и аз в него, той дава много плодове; защото освен Мен не можете да направите нищо.   Според митологията Дионис е другата (амбивалентна) страна на Аполон. Както можете да видите, християните напълно са заели каноните на елинизма.     Аполон, известен още като Аполон, Аполон (древногръцки Ἀπόλλων, лат. Аполон). Първата буква е Alpha на името, а Omega е последната. От алфа до омега, както беше казано.   Тоест, както виждате, този знак е известен от 3 век пр. Н. Е.     Монета на Птолемей III в Слънчевата корона. на обратната страна е блестяща рог на изобилието. Неговата титла, според египетски източници, "Бог Благодетел"   Едно от имената на Аполон е Сауроктон - буквално - „Цар на Земята“.  









  Арка на Константин. Жертва на Аполон. Рим Смята се, че Кризма, въведена в широк кръг на поклонение от Константин Велики, е означавала само поклонението на Аполон-Хризаор, а на арката на Константин в Рим има изображения, потвърждаващи това.   Тоест, именно Аполон Хризаор е бил обект на поклонение в Империята преди Теодосий, а не Исус Христос изобщо. Да, християнството вече не е било преследвано, но императорите изобщо не са били християни и Юлиан не е изключение от правилото.    
image



Блюдо на император Констанс, намерено в Керч, Ермитаж, Санкт Петербург. Многобройни изображения на императори и предмети за поклонение свидетелстват за това, император Констанций II е изобразен на кон, а главата му е заобиколена от божествено сияние и щит под краката му. НО най-важното е Сиянието, но той не е бил светец и канонизацията настъпва след смъртта, а не по време на живота. И тук имаме атрибутите на СЛЪНЧЕВИЯ ЦАР и този култ няма нищо общо с християнството.    
image




Саркофаг на дионисийците. Дионис, като най-почитаното божество в Средиземно море, носеше много епитети и имена. И, интересно, един от тях е заловен на кораб, съхраняван в Държавния исторически музей. Това е красива сарматска златна купа, направена в полихромен стил.     Открит е през 19 век. Донска област, район Уст-Медведицки, село Мигулинская. Колекция на А.С. Уваров "Мигулинская купа" Донска област. 1 век Пр.н.е. д. Държавен исторически музей. Злато Както можете да видите, под това име неговото почитание остава както в Русия, така и в балтийските държави под формата на IVAN. В текста върху купата в надписа има името на Дионис-Еван.  
image


Но епитетът Евън е близък по контекст и звучи VAN (BAN), което означава суверен. Бан е владетел на региона в Унгария, Румъния и Сърбия. Е, Ванакс е титлата на крал в ахейска Гърция, а Аполон често се споменава под името Ванакс-Анакс.  
image


Историк античности


Тагове:   Орфей,   Дионис,   бакхус,


Гласувай:
2



1. elizabethborislavova - Предтечи е доста неточно казано
13.03.2021 21:53
Излиза, че и Христос е измислен Бог, както изброените, а не е така.
цитирай
2. dobrodan - Радостинке, знаеш ли що е ванакс?
13.03.2021 21:57
Сега ще видиш на естонски израз: /noorest-vanaks/.
Ето ти и превод: От млади на стари.

Адам Бременски: ""От Западния океан на изток се простира някой си залив". Оня залив местните жители наричат Балтийски, защото той се проточва през областта на скитите до Гърция на голямо разстояние подобно на пояс. Наричат го също море Варварско, или Скитските води, защото по брега му живеят варварски народи".
Пак той: "Като споменава град Шлезвиг, Адам Бременски отбелязва: "От Шлезвигската лагуна обикновено тръгват корабите за Склавания, Сведия, Семлант и до самата Гърция". Отново се създава впечатлението, че "Гърция" е разположена някъде в района на Балтийско море сред трите изброени от него етнотеритории. Дори само от гледна точка на елементарната логика нито един автор не би построил подобен маршрут: Шлезвиг - Склавания - Сведия - Семлант....и Византия.
"...че тази територия се е намирала в района на устието на Даугава там, където са обитавали латгалите и земгалите - потомци на галатите или галогърците, дошли някога там от Витиния".
Галатите са смес от тюрки и гърци, Радостинке.
Както писах - но кой да чете????? - гръцкото "кс" е старото "иске", "ески".
И така - ванакс е преобразуваното словосъчетание "бан ески", или "господарят отгоре".
Тия божествени връзки са донякъде верни. За да се наложи нова вяра, най-добре е да се опреш на символите от старата. По-лесно е така.
Бан, бат, баг, пан - диалектни форми на една и съща тюркоезична дума: бай.
В тоя ред на мисли кухият русич изнаглява: Иван следва да е ЬI-бан, тоест - не-господар. Поне до някое време, преди славянизацията.
Синонимы к слову «ыйбен» (1 слово) - ополчение.
Дали пък не съм прав, ммм?
Погледни още веднъж надписа. Използвана е "ен", или малка носовка. ИвЕН?
цитирай
3. radostinalassa - Просто данайците са заели цялата култура и Пантеон на пеласгите...
14.03.2021 09:17
и траките. С частична промяна на имената им, поради липса на доста букви в заетата от тях наша азбука.
цитирай
4. radostinalassa - В Унгария има тюрки
14.03.2021 09:21
Тези, които са живеели в Северна Добруджа също са се изнесли натам. Виждаш как ги тегли към своите. Всяка жаба да си знае гъола. Но ние сме много по - древен народ, който е дал писменост на финикийците, те на гърците и западняците. А тюрките са я заели от българите на изток, като също са яу префасонирали според менталните си възможности.
цитирай
5. radostinalassa - При плочката на Орфей всичко е естествено
14.03.2021 09:23
Гърците нямат буква Б, но имат В и при тях става Ваксус. Не всеки е съвършен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13141588
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години