Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2021 18:03 - Изложба с находки от Аркаим. Те са на възраст поне 4000 години
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 962 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 23.04.2021 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Централната полоса на Русия е място на множество исторически паметници и находки. Какво не е оцеляло тук - древни църкви (12-19 век), градове, селища ... Търсачите на съкровища намират огромно количество монети, бижута, предмети от бита.   „Но в Южен Урал това го няма“, въздишат много почитатели на древността, моите сънародници.   И наистина. Ако има паметници на културното наследство, те са предимно от 18-19 век. Основните сгради са построени през втората половина на 19 век. Това са дървени къщи, по-рядко каменни.   Изглежда всичко е така, НО вчера посетих изложбата „Аркаим - поглед през вековете“, която временно пристигна в местния музей. Общо 130 предмета пристигнаха в Миас - керамични съдове, дамски бижута, върхове на стрели, ножове, куки за риби и др. Между другото, не всички бяха намерени в Аркаим. Някои неща - в съседните градове на  Синташтинската култура. В крайна сметка само в Челябинска област са открити около 20 подобни града, които са процъфтявали тук преди 4-5 хиляди години. Това не е 10-ти или 12-ти век за вас. Когато пирамидите тъкмо се изграждаха в Египет и на Урал, тук  цивилизацията вече беше в разгара си.    
image




Това са укрепленията на "страната на градовете", снимка antropogenez.ru Доказателство за това са хиляди древни предмети, открити при разкопки и внимателно проучени от учените.    
image




Бронзов нож. Използван е преди 4-5 хиляди години, снимка на В. Мухин Например, керамичен съд от могилата Калмицка молелъня е в перфектно състояние. Сякаш е бил използван едва вчера. Други са слепени от парченца, но също са много интересни със своите орнаменти.  

image




снимка на В. Мухин „Те не познаваха грънчарско колело в Аркаим“, обяснява Нина Чухарева, музеен изследовател. - Очевидно са използвали някаква заготовка, която всъщност е била покривана с глина. Очевидно тези малки съдове са направени от деца. Част от релефа е от плат.    
image



"Детска" купа, снимка на В. Мухин По стените на съдовете могат да се видят черни петна. Това са следи от изгоряла храна.       Колекция от каменни върхове на стрели - просто са в перфектно състояние. Не знам дали са били използвани за лов.    
image



Каменни върхове на стрели, снимка на В. Мухин Но част от елементите на дамските бижута е реплика, тоест направена в съвремието въз основа на древни мостри.   Тази брадвичка е намерена при разкопки на селище в Степное (150 км от Челябинск).    
image




бойна бронзова брадва, снимка на В. Мухин Тук има бронзов нож, а ето и куките, с които древните ни предци са ловили риба. Между другото, древните бронзови предмети са получени от сплав от мед и арсен.     Шевни игли и риболовни куки, снимка на В. Мухин Тук е показана древна колесница, останки от която също са намерени при разкопки. Учените са я  реконструирали.    
image



Колесница, снимка на В. Мухин Това е реконструкция на жилище. Не е известно със сигурност дали покривът му е бил покрит с тревна настилка. Но фактът, че в него имаше две кладенеца, е факт. Предполага се, че заедно с хората и животните изчакваха и студената зима.    
image


снимка на В. Мухин Бюстове на реални хора - мъже и жени - също привличат вниманието. И двамата бяха около 30. Момъкът беше висок 1 метър и 70 сантиметра, а момичето беше със 7 сантиметра по-ниско. Обикновени славянски лица. Такива ще преминат през днешния руски град и няма да се открояват в нищо. Учените са възстановили тези лица от намерените черепи.   image

снимка antropogenez.ru Имайте предвид, че в Южен Урал има огромно количество древна керамика. Краеведският музей в Миас съдържа 90 хиляди артефакти, открити в археологически експедиции в околностите на Миас през 80-те години. В тази връзка ви съветвам да прочетете статията ми „Хиляди древни предмети, намерени в околностите на Миас“.   Владимир Мухин


Тагове:   български,   аркаим,


Гласувай:
1



1. dobrodan - Пиши им да ровят по-сериозно.
24.04.2021 08:24
Ако вече не са го направили де.
Интересни неща има там.
И пак славяне, а?
Я да питам кои славяни имаха бойни колесници, ммм?
цитирай
2. radostinalassa - Траките ест
24.04.2021 09:38
Колесници от чисто злато и идеални коне.
цитирай
3. dobrodan - Колесница се позлатява, Радостинке.
24.04.2021 11:53
Ако е от чисто злато, става само за декорация.
Колесниците не са тракийско изобретение.
Славяните така и не стана ясно дали са чист народ. Това би било абсурдно :). Имам едни подозрения какво и как е станало, има и едни книги, които смятам да прочета в скоро време. Издадени са, правил ги е повече от интелигентен човек, българин, лекар.
Отначало помислих, че е работил с цитати от "Джагфара" по моя превод. Погледнах кога са издадени - почти 10 години по-рано :):):):).
Супер! Та, ще видя после кои са заглавията на книгите, и ако си счупиш крак, сецнеш си кръста, удариш си главата или нещо от сорта, то поне тях да седнеш да прочетеш?
:):):):):)!!!
цитирай
4. radostinalassa - Да ти се връща
24.04.2021 13:03
Ако ги има в нета, добре.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13143207
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години