Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2021 17:36 - Световен учен признава: българската цивилизация е по-древна от египетската! Сфинксът е посветен на българската кралица! 2.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1623 Коментари: 0 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За да разрешим загадката, трябва да се обърнем за помощ към археологията. Покойният тракийски философ Стефан Гайд, известен като човекът, който разбираше тракийската писменост, винаги защитаваше тезата, че траките не само са имали Писание, но са предшествали египетското хилядолетие с две хилядолетия. Дори д-р Заки Хавас, най-известният египтолог в света, посетил София преди няколко месеца, потвърди, че има връзка между тракийските руни и египетските йероглифи. „Древните траки и древните египтяни имат прилики по отношение на начина на живот и в някои традиции, дори и в писмените форми", каза той. Сред ранната египетска керамика откриваме някои специални видове съдове, които не са били известни на египетското население в по-късно време. Първата е така наречената шнурова керамика. Името и идва от използването на ленти от имитационен шнур, въже като декорация за съда. Този вид украса се среща по българските земи през 6-5 хиляди години пр. Н. Е., докато в Египет се появява през 4-3 хиляди години пр. н.е.    
image




Друг вид специална керамика е така наречената черна керамика, чийто връх е черен, а останалата част е червеникава. Подобна керамика е била по нашите земи преди около две хилядолетия, открита също в Трансилвания около същия период.    
image




Третият вид керамика е украсен с триъгълници, изпълнени с щрихи. Несъмнено тази украса е тракийска, присъствието й по нашите земи е поне преди 7000 години     image



Дори в  съвременните времена се използват за украса на костюми, ризи и т. н. Освен керамика и типични украшения за нашите предци, има и други неща, които свързват ранния Египет с Балканите. В керамиката на първите три танца са открити знаци, чийто произход все още не е установен. Ясно е, че те не са йероглифи, те се считат за подобни на маркировките на керамични работилници или занаятчии.Интересното в случая е, че голям брой от тези знаци са присъствали преди около 2000 години на Балканите. Това е така наречената дунавска или староевропейска писменост.Още по-интересен е фактът, че редица знаци имат доста ясен паралел със старите български руни от Плиска и Преслав.    
image





Египетски фараони в Тракия или обратно?   Белегът е открит през 1976 г. в България от покойния археолог Владимир Мирчев по време на разкопки на тракийския могилен некропол в района на Бърцето, край смолянското село Любча.     коментар:   Тук се споменава, че опростената версия на египетските йероглифи, тоест пиктографското писмо на древните траки, предшества йероглифите за 1000-2000 години. научно доказано е от д-р Стефан Хайд първо да разбере тракийската писменост, използвайки диалект от Северен Копт в Египет, наречен бохарски (балкарски) / български според някои древното име за Мизия е било Египет.   В Египет мистериозните знаци изчезват след Първия преходен период - края на третото хилядолетие пр. Н. Е. (2170-2040 г. пр. Н. Е.), Традициите продължават в България до Средновековието, а също и съвсем наскоро, както виждаме от знаците на българската работа. Приликите между египтяните и траките, наречени българи, не свършват с езика, керамика, орнаментика, особености и ранен наблюдател. Има още какво да добавите. Някои от нашите учени добре знаят, че изкуствената деформация на черепа на старите българи се практикува на нашата територия още от неолита.Известно е също, че този обичай е бил използван от египетската благородна класа, но когато е бил открит, някои недобросъвестни изследователите обявиха обичайните за българи и египтяни привички  за рядко заболяване, може би, за да скрият връзката с траките.     В допълнение към Робърт Бовал има и други учени, които вярват, че в далечното минало е имало миграции на европейци в Северна Африка и по-точно в Египет. Проф. Ян Бест и Сибил фон Ренден и други. вярват, че хората от така наречената курганска култура дори са достигнали до Египет.Тази култура принадлежи на хора, които в историческите времена ще се наричат ​​скити, траки и по-късно българи. Името идва от надгробната могила, която е служила като паметник на древните благородници на нашите предци. Всъщност могилите са само една регионална версия на  египетските пирамиди и са по - стари от тях.   В различни региони се издигат паметници с различни материали. В Египет варовикът е най-подходящ, той е мек и лесен за рязане и друга обработка. У нас предимно гранит и базалт и това са едни от най-твърдите материали. Поради тази причина могилите на нашите древни владетели не са направени от камък, а се използват предимно пръст и глина.Мигрирайки в Египет в древни времена, малка част от нашите предци се стреми да наложи своята власт над местното население. Нашите предци са били считани за божества, свръхестествени същества с невероятни умения.  NatPress.NET 


Тагове:   керамика,   писание,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13126771
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години