Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2021 17:37 - Древната граница на Европа и Азия
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1128 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Карта на Земята. 1475 Паоло Тосканели


image




Съдейки по стари карти, конфигурацията на Каспийско море изобщо не е била същата като сега. То е било много по-голямо от съвременния си размер и е поемало много реки от изток, които сега не съществуват. Освен това от запад Каспийско море е имало водна връзка с Черно море, това място сега се нарича депресия Кума-Манич. Тя също присъства на картите.   Някога Каспий беше с размерите на две Черни морета. Какви източници са го изпълнили по такъв начин, при условие че няма връзка с външното море? Волга и самите реки от вътрешния басейн ?   Нека да разгледаме картата "Atlas Russicus mappa una generali et undeviginti specialibus vastissimum imperium Russicum adjacentibus regionibus secundum leges geographicas":  
image




Какво е необичайното в тази карта на неидентифицирана година на издание? На пръв поглед нищо. Но тук има необичайност и тя е на снимката. По-точно, дори не на снимката, а на мястото, което запълва. Снимки на такова място се вмъкват само когато има напълно неинформативен раздел на картата. С други думи, празнота. По този начин, започвайки от източния бряг на Волга, се отваря пустиня, наречена Яицката степ. На нея няма абсолютно никакви населени места. От север тази степ има граница, която е картографирана. Как да разберем такъв географски нюанс? Защо животът изведнъж кипи на единия бряг на Волга, а на другия внезапно изчезва?   Тук вероятно ще трябва да си припомните самата граница между Европа и Азия, която бе маркирана по някаква причина и в няколко варианта:   "Границата между Европа и Азия от 6 век пр. Н. Е. до наши дни е преживяла значително движение от запад на изток. Древните гърци са я пренасяли приблизително в централната част на Средиземно море. По-късно, през 524-457 г. пр. Н. Е. Разгледайте Керченският проток и река Танаис (Дон) .Големият научен авторитет на Птолемей беше причината, че тази идея е твърдо установена и не се променя чак до 18 век ... Михаил Ломоносов в своя трактат „За слоевете на земята“ (1757-1759) очерта границата между Европа и Азия по Дон, Волга и Печора. Въпреки това скоро се появяват автори, чиито изследвания, следвайки Татищев, започват да разпознават Уралския хребет като естествена граница между Европа и Азия "(Уикипедия)   Защо Ломоносов начерта границата по Волга и Печора, когато противниците му я виждаха по Уралския хребет? Оказва се, че всичко е просто и двамата са били прави. Между канала на Волга и Уралския хребет е имало естествена водна преграда, чието западно крайбрежие е било границата на Европа, а източното - Азия. И с изчезването на водата в тази водна бариера се появи онази степна Яицкая степ и имаше нужда да се разграничат двете части на света. И тази вода изчезна съвсем наскоро, по исторически стандарти, едва вчера. И дори е възможно да се възстанови това на съвременна карта с известна степен на грешка:  

image




Ако това изобщо се е случило, тогава се оказва, че съвсем наскоро всички големи и древни градове на Поволжието и Урал, включително Перм (който не се побира на тази карта), са крайбрежни градове и имат достъп както до Каспийския басейн и Северно-Северния ледовит океан. Къде отиде всичко това? Много просто. Същият кален поток, който покриваше първите етажи на сградите, покриваше и външния морски трафик. Реките от вътрешния басейн започнаха да се натрупват и да се движат по границата на същите тези бивши проливи към долната страна, т.е. до Каспия, но техният обем не беше достатъчен, за да издигне морето до първоначалната му височина. Водният баланс е отрицателен и Каспийско море започва да намалява всяка година, оставяйки след себе си солени степи. Намалява и сега ...   © автор: tech_dancer за tart-aria.info


Тагове:   две морета,   Каспий,


Гласувай:
2



1. shtaparov - Случващото се с Каспийско море е ...
25.05.2021 19:44
Случващото се с Каспийско море е част от "милионгодишни" цикли,за които има геологически данни. Те показват,че морето многократно е покачвало и снижавало нивото си,така че това ще продължи и занапред.
цитирай
2. radostinalassa - В руските былини според Пыжиков се казва, че...
25.05.2021 20:39
татарите са идвали по море от запад.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13139251
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години