Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2021 18:44 - Културата Винча
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2371 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Неизвестна цивилизация на славяните, която е по-стара от Египет и Шумер. Защо не се говори за това в училище?   Пет хиляди години пр. н.е., тоест преди седем хиляди години, една от най-старите, ако не и най-древната цивилизация на нашата планета, която археолозите и историците наричаха културата Винча, царува на Балканите от Дунава до Адриатическо море. Тя е кръстена така, защото първите артефакти, принадлежащи към тази култура, са намерени близо до град Винча, до сръбската столица Белград. Това се случи в самото начало на ХХ век и отначало археолозите бяха убедени, че са открили следи от древногръцката култура. Но петдесет години по-късно, през 1968 г., на територията на Румъния са открити глинени плочки със записи на непознат език. Скоро в други части на Балканския полуостров е открито неизвестна писменост. Следи от мистериозна култура са открити в почти всички балкански страни: Сърбия, Гърция, Македония, България, Румъния, Унгария.  

image



Разпространението на културата на Винча на Балканите. Карта с отворен код. Постепенно пред учените се очертава спираща дъха картина на велика цивилизация, за която те дори не подозираха до средата на ХХ век. Корените на новооткритата култура са от  древността на неолита - новата каменна ера, а нейният източник е по-древната култура на Фикиртепе, процъфтяла на територията на днешен Истанбул през VI хилядолетие пр. Н. Е., т.е. хиляди години преди появата на културата на Винча. На свой ред културата Фикиртепе е дъщерна на по-стара култура, разпространила се хилядолетие преди нея, през 7 хилядолетие пр. Н. Е. в района на селището Чатал-Гуюк в южната част на Мала Азия (съвременна Турция). Така стават ясни географското положение и миграционните пътища на онези племена, които са били предци на балканските славяни: от Чатал-Гуюк в Мала Азия, през Босфора (Фикиртепе) до северната част на Балканите (Винча).   Характерните черти на винчанската култура, за разлика от техните малоазийски предшественици, са наличието на писмен език и развита градска цивилизация за онези времена.   Писмото на Винча все още се счита за неразгадаемо. Азбуката на Винча се състои от около 58 знака, много от които изненадващо приличат на писмеността на етруските и пеласгите, което също не може да бъде дешифрирано, което предполага евентуално родство на тези три народа, обитавали съседните райони на Балканите, бреговете на Егейско и Адриатическо море.  
image




Винчанската и етруската писменост са почти идентични. Таблица с отворен код Но археолозите от града Винча бяха особено изумени. Това са били много големи селища за онова време, с добре укрепени отбранителни конструкции от канавки, каменни стени, стоящи на пръстеновидни укрепления. Вътре в укрепленията градовете имаха централно разположение и радиус на сгради, което ни напомня както за Аркаим в Южен Урал, така и за средновековните градове на Древна Рус. Изследователите бяха изненадани и от гигантските дворци на владетелите Винча, които по площ бяха един и половина до два пъти по-големи от най-големите подобни сгради от древногръцката епоха. Но къщите на обикновените жители на града също са значителни сгради с голям брой стаи. Вътре в градовете имаше многобройни ковашки, керамични и други занаятчийски работилници. И всичко това, повтаряме, през V-IV хилядолетие пр.н.е.  
image




Фигурка на богиня или жрица в птича маска. Винча култура Не е изненадващо, че докторът на историческите науки, професор академик Владимир Александрович Сафронов оценява откритието на културата на Винча като глобална сензация, преобръщайки всички концепции на древния свят, които са се утвърдили в науката. Той пише, че това откритие доказва, че културата на Винча е била един от най-древните цивилизационни центрове, по-древен от цивилизациите на Месопотамия, Египет и Индия (Сафронов В. А. Индоевропейски родови земи. Горки, 1989).   Народите, които са населявали Балканите преди седем хиляди години и са били носители на високата винчанска култура, в по-голямата си част не са отишли ​​никъде, а са станали основа за етногенезата на южните славяни, предимно сърби и българи, и културата на Винча формира основата на славянската култура на античността и ранното средновековие. Повече подробности за това са описани в моята книга "История на руския народ от потопа до Рюрик", в последната му част. Сходството между културата на Винча и културите на пеласгите, етруските, венетите и славянските народи от Централна Европа и Балканите като цяло ни позволява да твърдим това.
Вячеслав Манягин



Гласувай:
0



1. radostinalassa - Пътят на балканските славяни
28.05.2021 19:03
Така стават ясни географското положение и миграционните пътища на онези племена, които са били предци на балканските славяни: от Чатал-Гуюк в Мала Азия, през Босфора (Фикиртепе) до северната част на Балканите (Винча).
цитирай
2. vled - Движението е в обратна посока - от Балканите радиално по света
31.05.2021 14:02
Проблем за руснаците днес е липсата на древност, която учени и неучени са стараят да компенсират по всякакъв начин. Затова се стига ди такива малоумия като Етруски - Это руские, че Русия е центърът на арийската цивилизация, Аркаим, а сега и Винча. Каква е истината за културата Винча?
За Славяните, и исторически и археологически няма ни вест ни кост.
СКЛАВИТЕ, които се свързват със славяните са ГОТИ, а не славяни, Това съм посочил в материал за Славяните в блога си.
Културата Винча е част от великолепието на Тракийската цивилизация, а Етруските в Италия са част от най-голямото тракийско племе ЕТРУ, наречено от гърците по-късно ИЛИРИ.
Балканските славяни са част от най-древното население на Балканите, но по-късно от други индоевропейски народи са се отделили на битово и културно ниво от Траките, макар да се живеели в едни и същи територии, а по-късно са се разселвали на север и завръщали на юг.
Да заложим на най-старото злато от Варна.
То ни говори повече от каквото и да било!

цитирай
3. radostinalassa - Обаче Аркаим се намира в Русия
31.05.2021 15:03
Оттам са дошли към нас. Първо са пеласгите, после етруските и накрая траките. Как да ги разделим с русите? Във Веда Словена се говори за племена , които идват от Африка.
цитирай
4. vled - 3. radostinalassa
31.05.2021 17:03
radostinalassa написа:
Оттам са дошли към нас. Първо са пеласгите, после етруските и накрая траките. Как да ги разделим с русите? Във Веда Словена се говори за племена , които идват от Африка.


Аркаим е яка руска дъвка, за да компенсира липсата на древност при русите, само че не може да обясни всички артефакти, открити НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ГОДИНИ преди това.

Аркаим в Сибир – прародина на индоевропейците?
Би трябвало като такава този район да е гъчкан с индоевропейци, но вместо това е заобиколен от полу и цели монголоиди. Има само известно количество руски колонисти.

Златото, известно като най-старото обработено злато на света от некропола на тракийски град (известен като Варненски халколитен некропол) е датирано на 6500 години, т.е. 1000 години по-древно от всичкото известно досега обработено злато! 2500 години по-старо от Аркаим. Като прибавим още 2000 години за достигане на това високо художествено ниво на обработка - 4500 години по-старо от Аркаим.

Откритата неотдавна край Провадия праисторическа селищна могила е най-ранното регистрирано в Европа място за добив на сол и най-ранния укрепен с каменни стени, бастиони и ров тракийски град. Стените са изградени с огромни камъни, тежки до 5 тона и изградени като египетските пирамиди, но 2000 години преди тях. Солта се е добивала там още от около 5400 г. пр.Хр., т.е. преди 7500 години!
3500 години по-стара от Аркаим.
цитирай
5. radostinalassa - А кои са дошли от Африка?
31.05.2021 17:07
В Северна Европа е имало просто ледник. Слушах , че Аркаим е български и затова русите си мълчат. Той не се намира в Сибир.
цитирай
6. radostinalassa - Слушах също, че досега никой не е посмял да каже....
31.05.2021 17:08
че Варненското злато е на траките.
цитирай
7. vled - Аркаим и Траките
31.05.2021 22:39
radostinalassa написа:
В Северна Европа е имало просто ледник. Слушах , че Аркаим е български и затова русите си мълчат. Той не се намира в Сибир.

...
Ето какво сте публикували в поста си.
„Вътре в укрепленията градовете имаха централно разположение и радиус на сгради, което ни напомня както за Аркаим в Южен Урал, така и за средновековните градове на Древна Рус.”
Публикувате нещо за Аркаим, а не знаете, че се намира в Сибир?
За Варненското злато ми посочете някой който да твърди, че не е на Траките.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13283214
Постинги: 11656
Коментари: 18466
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК