Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2021 20:50 - Аркаимците са били предци на славяните или славяните на аркаимците?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 887 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
  Тук можете да „запомните всичко“ - и Гардарика, и арийската мисия, и хаплогрупа R1a и много други. Но е по-добре да разгледаме научните доказателства.   И така, много хора вярват, че хората, изчезнали от Аркаим, в резултат на дългите пространствени и времеви скитания, отново са се показали като славяни. Има и други, които отговарят на въпроса: откъде са дошли бъдещите хора на Аркаим до мястото на бъдещия Аркаим? Отговорът е прост: разбира се, от местообитанията на славяните. Защо? Но те излязоха със същото колело и уредиха канализация . Кой друг е бил способен на това, ако не славяните? Аркаим такъв, какъвто е Нека започнем с това, което можем да кажем със сигурност. „Страната на градовете“ в района на Урал наистина е съществувала преди около 4000 години. И беше обитаван от индоевропейци (или по-скоро дори индоиранци - предшествениците на първите). И така любимата хаплогрупа R1a беше на разположение.   Кои са тези индоиранци? С прости думи - група хора, които говорят един и същ език - индоирански.   Лингвистите ни казват това и археолозите решават да нарекат културата на тези хора Синташта. Той е съществувал точно на мястото на „страната на градовете“ 2 хиляди години пр. Н. Е. Отиваме по-нататък заедно с хората от Arkaim, следвайки възможните им следи. Според една от версиите културата Sintashta е заменена от културата Srubnaya и е пренесена от нейните носители от Урал в Северното Черноморие. Те взеха със себе си и своя индоирански език. Това се случи през 18-12 век пр.н.е.  


image




Районът на разпространение на културата Sintashta. Взето от отворени източници. Културата Срубна прераства в култура Бондариха и се премества малко по-на север. Именно тези култури родиха легендарните ни скити.   Скитите с всичко, което това предполага Разбира се, всичко не беше толкова просто, както е написано тук. По пътя пътниците се срещнаха с местното население, понякога го поглъщаха, а понякога дори се разтваряха. Но тези, които спечелиха щафетата и получиха титлата скити от почтения историк Херодот, все пак успяха да запазят своя индоарийски език и точно тази хаплогрупа.     Скитите били различни, както фермери, така и номадски животновъди. В бъдеще ще проследим съдбата на последните.   Те са живели в периода от 8 до 3 век пр.н.е., а ние се интересуваме от 4 век. По това време те решават да протегнат краката си и предприемат военен марш до бреговете на реките Висла и Одер, където древните европейски племена живеят спокойно.   Тези хора също по едно време дойдоха в Европа, говорейки индоевропейския език, който вече се беше разклонил от индоиранския, а след това, постепенно се смесваше с местните племена и староевропейския език.   И така, скитите постепенно се смесват с тези племена, полагайки основата на така наречените праславяни.   Разбира се, това не беше в буквалния смисъл на славяните, но именно тази етническа група послужи като основа за постепенното разделяне:   отделна култура, основана на смесица от древна европейска и скитска, балто-славянския езиков клон. По този начин онези, които считат аркаимите за предци на славяните, до известна степен могат да считат тяхната гледна точка за оправдана.   Има обаче и други версии за всичко по-горе, така че човек не може да каже нищо с категорична сигурност.   Но можем да кажем със сигурност: славяните не биха могли да бъдат предци на народа Аркаим, тъй като по времето на изграждането на Урал Гардарики те дори не са били в плана. Благодаря, че прочетохте статията! Няма да имам нищо против да обсъждаме и други версии!   С най-добри пожелания, Маргарита Шилтова
Веселый Археолог  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13350913
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК