Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2021 07:01 - © Осемдесет години назад
Автор: kvg55 Категория: История   
Прочетен: 3974 Коментари: 28 Гласове:
9

Последна промяна: 22.06.2021 07:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.06.2021г.

     Хитлер бърза да започне войната срещу СССР и взема решение да нападне Съветския съюз  още през лятото на 1940 година :
image

Нашите противници – фанатиците на "правилната" история – се опитват, следвайки Хитлер и Гьобелс, да докажат, че нападението на Германия срещу Съветския съюз е отговор на агресивните стремежи на СССР, който имал на границата с Германия 160 дивизии. През последните седмици преди войната "имало непрекъснати нарушения на границата" от страна на Съветските войски … Но дойде часът, когато е необходимо да се противопоставим на тази скроена от Запада конспирация ... .
Само фактите могат да бъдат отговорът тук. Факти с неопровержим характер, факти, сочещи, че нацисткото ръководство е започнало подготовка за поход на Изток най-малко година преди 22 юни 1941 година.
През юни 1940 година, след поражението на англо-френската коалиция на континента, германското ръководство е изправено пред въпроса за дебаркиране на Британските острови. Подготовката на операция "Морски лъв" от първите дни обаче показва, че едва ли ще бъде възможно да се осъществи : германците не са имали надмощие нито в морето, нито във въздуха и без това десантът на войски би бил обречен на неуспех.
При тези условия ръководството на нацистка Германия решава да заграби човешките ресурси, природните богатства и територията на Съветския съюз, за да победи след това Британия, а след нея и Съединените щати. Това се случва през месец юни 1940 година.
Сталин е бил наясно с намеренията на Хитлер, защото още през 1938 година изказва мисълта : "Когато една страна иска да нападне друга, тя търси обща граница с нея". Последвалите събития потвърждават прозорливостта на Йосиф Висарионович.
На 3 юли 1940 година началникът на щаба на сухопътните войски на Вермахта (OKH) генерал Франц Халдер отбелязва, че сред оперативните въпроси, с които Генералният щаб трябва да се справи, на преден план излиза "източният проблем". На среща на военно-политическото ръководство на Германия на 21 юли 1940 година фюрерът, когато анализира текущата стратегическа ситуация казва, че една от най-важните причини Британия още да продължава войната е "надеждата в Русия". Ето защо е изключително важно, казва Хитлер, да започнем войната на Изток възможно най-рано и да я прекратим възможно най-бързо. "За поражението на Русия, отбелязва се във военния дневник на щаба на германските въоръжени сили (OKW), проблемът с времето е от особено значение". Хитлер бърза да започне войната срещу СССР.
На 22 юли Халдер педантично записва в дневника си инструкциите, дадени от Хитлер на срещата : "Руският проблем ще бъде решен с офанзива. Трябва да обмислите плана за предстоящата операция" :
image


а)
Инвазията ще отнеме 4-6 седмици. Докладвано на фюрера.
б) Разбиване руската сухопътна армия или поне окупиране на такава територия, при което да е възможно да се осигури Берлин и Силезийския индустриален район против руски въздушни бомбардировки. Желателно е да се премине дълбоко в Русия, за да може нашата авиация да унищожи най-важните им индустриални центрове.
в) Политически цели : украинската държава, федерацията на балтийските държави, Беларус, Финландия; Балтийско море е треска в тялото.
г) Необходими са 80-100 дивизии. Русия има 50-75 добри дивизии. Ако атакуваме Русия тази есен, Англия ще получи облекчение (авиация). Америка ще снабдява Англия и Русия".
На среща на ръководството на германските въоръжени сили на 31 юли бива решено да се предприеме петмесечна кампания на Вермахта през пролетта на 1941 година с цел завземане на Съветския съюз. Това бележи обрата на стратегическите усилия на Германия от запад на изток. Що се отнася до операция "Морски лъв", на срещата на 31 юли е направено предложение тя да бъде използвана като най-важният фактор за прикриване на подготвената атака срещу Съветския съюз.
За целите на пропагандата биват предприети защитни стъпки –да придаде на концепцията за бъдеща агресия вид на "справедливо възмездие". Съветският съюз бива обвинен в двулично отношение към Германия, което според Хитлер се изразява в подбуждане на Англия да продължи съпротивата и да откаже мирни преговори. В бележките на Халдер мислите на Хитлер са изложени по-откровено : "Ако Русия бъде победена … тогава Германия ще доминира над Европа. В съответствие с тези разсъждения Русия трябва да бъде ликвидирана".
На 18 декември 1940 година, след като прави корекции в проекта, изготвен от OKW, Хитлер подписва Директива № 21 на Върховното командване, която получава кодовото име "План "Barbarossa". Той се превръща в основния ръководен документ на военния план срещу СССР. Подобно на решението на Хитлер от 31 юли 1940 година, тази директива е проникната докрай с идеите за мълниеносна кампания :
Крайната цел на кампанията е определена така : "да се създаде бараж срещу азиатска Русия по линията Волга-Архангелск". На военно-въздушните сили е поверена задачата да "парализират последната индустриална зона, оставена от руснаците в Урал".
По този начин планът "Барбароса" се основава на идеята за побеждаване и унищожаване на войските на Червената армия на първия етап от кампанията – в битките в балтийските държави, Беларус и Деснобережната Украйна. В бъдеще възобновяването на нейната съпротива не се очаква. Буквално директивата на Хитлер изисква "… да победим Съветска Русия в кратка кампания още преди войната срещу Англия да приключи". Крайният срок за завършване на подготовката на кампанията е определен на 15 май 1941 година.

https://www.fondsk.ru/news/2021/05/30/russkaja-problema-budet-razreshena-nastupleniem-53681.html




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. kvg55 - До 1. loop1
22.06.2021 07:53
Да отидем с таксе.
цитирай
2. germantiger - 1
22.06.2021 08:46
Хитлер бърза да започне войната срещу СССР и взема решение да нападне Съветския съюз още през лятото на 1940 година

......

невежите биха прочели това в смисъл на: Хитлер желае да атакува ссср още през 1940 - лъжа и глупост

знаещите и ТОВА ПО ЧЕРВЕНО ВРЕМЕ СЪЩО СЕ ЗНАЕШЕ ще го прочетат правилно и истинно като: хитлер решава и разпорежда планиране през 1940 за удар към ссср през 1941 г.

и това се знае, не е нещо ново въобще

......

обаче това е "нищо" защото сталин и компания планират поход към европа още през 20-те години когато дори ленин е начело

МНОГО ПТРЕДИ ДА ИМА ТРЕТИ РАЙХ, СЪВЕТСКА РУСИЯ ПЛАНИРА ДА НАПРАВИ ЕВРОПА ЧЕРВЕНА

нещо повече - добре знаем ние живелите през червената тирания, че идеята беше целия свят да стане червен - казваше се, че това е логичния край на света проследявайки идеите на маркс, енгелс ленин когато накрая целия свят ще стане червен

......

ИНАЧЕ КАЗАНО - РУСИЯ ПЛАНИРА ДА ЗАГРАБИ ЕВРОПА 2 ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРЕДИ ВЪОБЩЕ ДА ИМА НАЦИСТИ КОИТО ЩЕ ПЛАНИРАТ ДА УДАРЯТ СССР
цитирай
3. germantiger - 2 ФАКТИ ФАКТИ ФАКТИ
22.06.2021 09:01
Всички богатства на ограбената до кокал страна били хвърлени за провокиране на хаос в разорената от война Европа. Потоци комунистическо злато и оръжие потекли чрез болшевишките емисари към Германия, Унгария, Австрия, Финландия и Швеция. През 1923 г. съветското ръководство отделило 300 милиона златни рубли за осъществяването на "германския октомври". Апотеоз на подривната дейност трябвало да се превърна въстанието в Берлин на 7 ноември 1923 г. за 6-годишнината на червения ноември. Работническата класа на Германия, незнайно защо, не подкрепила комунистите и мащабни боеве не се получили. Правителствените войски под ръководството фон Зект бързо разгонили работническото правителство на Саксония и Тюрингия, пръснали червеноармейците на Телман в Хамбург и заедно с това разпръснали бирения пуч на Хитлер в Мюнхен. Поредната авантюра се провалила, както и въоръженото въстание през същата година в България. Погром претърпял и опитът за държавен преврат в Естония през ноември 1924 г., който трябвало да покани Червената армия "на помощ".

СССР ВЕК ПРЕДИ АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗНАСЯ „ДЕМОКРАЦИЯ”

За да разполагат с валута червените започнали да разпродават съкровищата на Ермитажа, Кремъл и няколко музейни колекции. На вежливите въпроси от западните дипломати, които били изумени как от стените се свалят шедьоври на Ботичели и Тициан:

"Не ви ли е жал?", усмихнатият Анастас Иванович Микоян отговаря: "Нищо, след победата на световната революция всичко отново ще бъде наше." Както е известно, Ленин през 1923 г. предлага на японците да купят съветската част на остров Сахалин. Не се разбрали за цената.

Председателят на Изпълкома на Коминтерна Г. Е. Зиновиев обявил, че буквално след година цяла Европа ще бъде комунистическа и още: "Борбата за комунизъм ще се пренесе в Америка, а може би и в Азия, и в други части на света."

Ленин телеграфира на Сталин: "Зиновиев, Каменев, а също и аз мислим, че трябва да поощрим революция още сега в Италия. Моето лично мнение е, че преди това трябва да съветизиме Унгария, Чехия и Румъния."

СССР започва война срещу Полша, която обаче губи. Наложило се московските комунисти да се умият с кръв, да подпишат с поляците мирен договор, естествено да се обявят за победители, но да изплатят на "победената" Полша пет милиона златни рубли контрибуция.

През май 1927 г. Великобритания къса дипломатическите отношения със СССР, след като се разбира, че всеобщата стачка на английските миньори е финансирана от агенти на Коминтерна – скандалът станал грандиозен.

(Нали днес вините и сочите само как хамериканеца изнасял демокрация, как налагал своето на света - ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРЕДИ АМЕРИКАНЕЦА СТЕ ГО ПРАВИЛИ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ!)
цитирай
4. morskipesni - Осем часа и 2 минути- необходими сутрешни процедури за онуй говно loop1
22.06.2021 09:07
Казах му- като си изпия чая в кабинета и запафкам с лулата по коридора за визитация, трябва вече да е заголил нежна (хипертрихозна) трътка и да чака сестрата с инжекцията.
Д-р Асан Асенов
цитирай
5. elizabethborislavova - Меродавно е това, което казва Бог
22.06.2021 09:44
http://slovosvetlina/?p=28693
Звяра – Хитлер и Рим – блудницата Вавилон
Точната дата на Съдебния процес, от кога е започнал, не се знае, но съвършено ясно е, че във време на Втората световна война, небето осъди един народ – германския, живеещ под режима на звяра Хитлер, в чин на Сатана – звяра в своя втори образ и целия му антураж.

Съдът небесен осъди и Рим в чин „Блудница Вавилон“! Съдбата Божия над Германия е видима: Берлин бе разделен на две, по подобие на Ерусалим.

Същевременно Съдът небесен реши съдбата на земния Ерусалим, като го върна на законния му наследник Исак – сина на законната, а лиши сина на незаконната – Агар от дяла на наследие на Ерусалим.

Осъдена бе блудницата Вавилон, и ранена в главата, остана, докато раната заздравя.

В същото време България е освободена от връзката със звяра и блудницата (Берлин – Германия и Рим) и беше удостоена от небето чрез Съд велик да представи блюдата златни на почетна употреба пред Съда небесен в чин „Пет разумни девици“. И България продължи в удостоението велико на Съда небесен, и прие съдебните решения като вест църковна, озаряващи планета Земя, в най-тежко и усилно време на язвите зли, когато врагът Сатана с последни сили ще воюва в една Трета световна, Армагедонска война.

В тази последна страшна война Сатана ще иска да избегне извън планета Земя и ужасите, които сам той ще причини чрез своите съсъди, за да завладее Луна и други планети от Слънчевата система! Но Бог чрез пророк Авдия изяви съдбата на Сатана: ”Ако поиска да постави гнездото си между звездите, и оттам ще те сваля”

А България е призована в употребление като същина на Сянката и представя бъдещата небесна държава. Сред нея се развива дялото духовно, представено от живи блюда, употребени пред Съда небесен, застанали в служение в чин “Сърце” на Духовната църква Христова, която простира крила над пет континента земни.
цитирай
6. elizabethborislavova - Световните събития по времето на Великия съд небесен
22.06.2021 09:45
Милостивият Бог нарече България ”педя Ханаан”, сред която Бог скри невястата Христова – църква Господня – Рай Божий! България е приготвена от Всемогъщата Творческа Мощ, за да бъде употребена за цялата планета Земя.

Но преди да бъде призована България за употребление, духът на злото Сатана повдигна една друга държава – Германия, сред която той бе избрал и своя съсъд, като държеше в ръката своя язвата зла за унищожение на човешкия род. В тази страна се бе родил и съсъдът на антихрист, който пося плевела на неверието сред планета Земя.

Хитлер, избран от Сатана съсъд на нечестивия, се явява в чин ”Звяр” и в единство със ”змея” те се втурнаха да вършеят Земята!

Единството между Берлин и Рим представи звяра с блудницата Вавилон, които в ”злокобния си пир“ се опиха в кръвта на невинните жертви по време на Втората световна война.
http://slovosvetlina/?p=28690
цитирай
7. kvg55 - До 3. germantiger
22.06.2021 09:56
Пише : "взема решение да нападне".
Ама кой да чете трезво?
цитирай
8. kvg55 - До 4. germantiger
22.06.2021 09:57
Не говорим за 1923 година.
Със злато Сталин купува мозъци, мащини и храна през 30-те години.
Както винаги пишеш глупости – въстанието на спартакистите в Берлин е през месец януари 1919 година.
цитирай
9. kvg55 - До 5. morskipesni
22.06.2021 10:04
Каква нежна трътка? Сигурно е космата като бизон.
цитирай
10. kvg55 - До 6. elizabethborislavova
22.06.2021 10:05
Да!
цитирай
11. kvg55 - До 7. elizabethborislavova
22.06.2021 10:07
Да!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
22.06.2021 12:40
Най- точно историята и предисториятана това явление я знае, знаеш кой!
Той, с позволение и пълномощно на Л. Ж. е влязал в аналите на двата лагера и е научил светата истина!
Както казваше едно магаре, истината му се отдала!Без задръжки!

Хитлер няколко пъти променя датата Първата - на 15- ти май я знаели много хора / ако не се лъжа в цифрата/ Затова после контрирал с нея, че е измислица новата дата Впрочем това е била най- правилната дата , да се избегнат септемврийските дъждове И юнската дата се е знаела, но не е била 22 юни Молотов, във връзка с нея иска среща в Берлин, но Хитлер, в истерия, отказва!
Датата 22 юни била избрана в последния момент ,вместо 23- ти Датата, на която Наполеон нахлул в Русия
Може би алегорично? Нали вагонът в който Германия подписва капитулацията в Париж в ПСВ е ползван от Хитлер за капитулацията на Франция във ВСВ
Тогава, при Наполеон Франция е победена,сега Германия ще победи
Но не станало както се надявал!

Хубав ден!
цитирай
13. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%E2%80%9E%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B0%E2%80%9C
22.06.2021 13:04
Операция „Барбароса“ (на немски: Unternehmen Barbarossa) е кодово име, избрано от германското върховно командване за нападението над Съветския съюз през 1941 г.[15][16], с което започва Германо-съветската война.

През ноември 1940 г. са начертани плановете и одобрени от Адолф Хитлер в директива №21, датираща от 18 декември 1940 г. озаглавена Операция „Барбароса“. Предложено е приготовленията за нападението да бъдат завършени до 15 май 1941 г., а до есента немците трябва да напреднат до линията „Архангелск – Астрахан“.

Необходимостта Германия да се намеси на Балканите срещу Гърция и Югославия забавя нападението със 7 седмици. На 22 юни 1941 г., 159 немски дивизии, 42 съюзни, 3.9 милиона мъже с 600 000 моторни превозни средства и 750 000 коне, подкрепени от румънски, италиански и финландски войски, пресичат границата на 2900 километров фронт[17], най-голямото нахлуване във военната история. Немските войски образуват три основни групировки – Група армии Север трябва да нападне от Източна Прусия до Ленинград за един месец; Група армии Център трябва да предприеме двупосочно настъпление през Минск и Смоленск към Москва; Група армии Юг трябва да превземе Киев, басейна на река Дон и Черноморското крайбрежие. Амбициозната операция за завладяване на източните територии ознаменува началото на ключовата фаза за решаване на победата във войната. Германското нашествие в Съветския съюз води до 95% от всички германски жертви от 1941 до 1944 г.
цитирай
14. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%E2%80%9E%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B0%E2%80%9C
22.06.2021 13:10
Окупацията на Вермахта е брутална според директивите на Хитлер, който цели да германизира завладените територии. Това настройва населението враждебно и анти-германските партизански операции се засилват, макар че в някои области (като Украйна) някои местни жители са готови да считат германците за освободители, помагайки им да се отърват от Сталин.

Войната на Източния фронт продължава четири години. Според оценка от 1994 г. съветските военни жертви са 8,7 милиона загинали в бой или в плен.[74] Най-скорошната германска оценка (Rüdiger Overmans) за германските жертви заключава, че в бой или съветски плен загиват около 4,3 милиона германци и 900 000 войници на Оста. Операция Барбароса е най-смъртоносната военна операция в световната история.
цитирай
15. kvg55 - До 13. loop1
22.06.2021 14:17
Само ненормален може да се отнася така към лекуващия го лекар.
цитирай
16. nedovolen - Не съм историк и политически ана...
22.06.2021 14:18
Не съм историк и политически анализатор.
Имам един въпрос, защо като се избиха и самоубиваха милиони, от това света стана ли по-добър.
Не мисля.
:)))
цитирай
17. kvg55 - До 14. leonleonovpom2
22.06.2021 14:19
На Него звездите Му казват всичко.
Хитлер е бил доста суеверен.
цитирай
18. kvg55 - До 15. mt46
22.06.2021 14:24
Важни подробности.
цитирай
19. kvg55 - До 16. mt46
22.06.2021 14:25
Славянството е тор за арийската нация!
цитирай
20. kvg55 - До 18. nedovolen
22.06.2021 14:28
Войните са масова лудост.
Трябва да се чете "Приключенията на добрия войник Швейк през световната война".
цитирай
21. germantiger - Пише : "взема решение да на...
22.06.2021 17:18
kvg55 написа:
Пише : "взема решение да нападне".
Ама кой да чете трезво?


аз чета добре и съм чел маса повече от теб за тая война на няколко езика

И ТОЧНО ТОВА ТИ ДУМАМ - неяснотата и внушението, което невежи каквито има много в този блог ще подразберат

А ТИ ПРОЧЕТИ ЛИ ФАКТОЛОГИЯТА МИ
цитирай
22. germantiger - Славянството е тор за арийската ...
22.06.2021 17:20
kvg55 написа:
Славянството е тор за арийската нация!


арисйак нация няма и никопга не е имало

исторически такива глупости никой не пише - ти си ги написал обаче

панславизма е най-шовинистичната идея и най-политиканската векове наред

ЗАОСТРЯМ ТИ ВНИАМНИЕТО ОТНОВО - АРИЙСКА НАЦИЯ НЯМА и никога не е имало като истрорическо "понятие"
цитирай
23. kvg55 - До 23. germantiger
22.06.2021 18:51
Не познаваш даже историята на Германия.
цитирай
24. kvg55 - До 24. germantiger
22.06.2021 18:52
В идеологията на националсоциализма има арийци.
цитирай
25. germantiger - осведоми се каква е ралзиката между ...
23.06.2021 09:56
осведоми се каква е ралзиката между арии и арийци - това първо

второ - повтарям защото явно си невеж - арийска нация НЯМА

за да не бъдеш голословен започвай да цитираш и посочваш ИЗТОЧНИЦИ - ОРИГИНАЛНИ ДОКУМЕНТИ ЗА АРИЙСКА НАЦИЯ

трето - в идеологията на вашия комунизъм имаше постулат - накрая целия свят ще стане червен, това беше неминуемо, защото се казваше, че безкласовото общество след победата на пролетариата по целия свят е последния стадий

имаш ли такава победа - не

стана ли това - не

сега правиш ли разлика между арийска нация и такава каквато никопга не е имало

надявам се, да си ме разбнрал
цитирай
26. kvg55 - До 27. germantiger
23.06.2021 10:28
Ще ти покажа оригинални документи, когато ти ми покажеш Учредителния акт на Аспарухова България.
цитирай
27. mt46 - Да, така е...
24.06.2021 12:45
27. germantiger - осведоми се каква е ралзиката между ...
23.06 09:56
"осведоми се каква е ралзиката между арии и арийци - това първо

второ - повтарям защото явно си невеж - арийска нация НЯМА..."
Няма арийска нация, има теории за арийската раса...
цитирай
28. kvg55 - До 29. mt46
24.06.2021 13:48
Точно това имам предвид : националсоциалистическата теория и идеология.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5722201
Постинги: 2798
Коментари: 25695
Гласове: 34090
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031