Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2021 19:27 - Как се унищожаваше древната писменост?1.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1824 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.06.2021 21:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От Олга Семьонова-Ротердам -25 юни 2021165     
Парадоксално е, но човечеството знае толкова малко за миналото си! Скорошната история се тълкува погрешно, старата се заглушава, а древната просто се изстъргва от човешката памет. Но как беше възможно това?
Хилядолетната история на човечеството се оформя от историците в един вид картина буквално парче по парче мозайка. И практически всички тези мозаечни парчета принадлежат на археолозите. Защото практически не са оцелели писмени източници. И това, което е оцеляло, е сълза в морето.
Ние не познаваме миналото си, не знаем историята си.   Къде са паметниците на културата, писмените източници - доказателства за съществуването на древна цивилизация в земите, наричани  от римляните, затънали в суета варварски ?  Нека да разберем.  
1. Ведатъ , а не да не знаеш Първото нещо, което трябва да се спомене, когато се говори за древните писмени източници, е, че нашите предци не са бързали да споделят знанията си с „книгите“.
  Нашите древни роднини определено са могли да пишат. Там, където има съзнателно човешко общество, има писмен език; писането - като най-важното средство за комуникация.
Но едно е да пишете любовни бележки или да правите опис на имуществото на общността; и друго е да наследим древните знания и мъдрост на предците. Не можеше да имат доверие в „книгата“ - тя можеше да бъде изгорена.
Ведите се предават устно, заучават се наеизуст, запомнят се за цял живот, за да ги предадат на потомците. Затова  църквата така се страхувяше от вещиците! В крайна сметка тези жени са ведали, а не са знаели!
Древната история е била ведическа! Това се доказва от някои оцелели източници.
Цезар пише в мемоарите си за келтските друиди:
„Те дори смятат за грях да пишат тези (ведически) стихове, докато в почти всички други случаи, а именно в публични и частни записи, те използват гръцката азбука.
Струва ми се, че имат такъв ред по две причини: друидите не искат тяхното учение да стане публично и че техните ученици, разчитайки твърде много на записа, обръщат по-малко внимание на укрепването на паметта ... ". (Източник: Цезар, Гай Юлий. Бележки за Галската война. М., 1991. С. 112).  
Същото споменава Платон (няколко века по-рано) в мемоарите си за своя учител Сократ (469-399 г. пр. Н. Е.). Сократ призова за "отвращение" от писмения език и избягване на използването на моливи . Той също така вярваше, че писането не тренира душите и паметта на учениците. (Източник: сп. Historia, 7 - 2018, стр. 71).
 
image




В Русия древните знания се предавали от уста на уста под формата на песни, епоси, легенди. Най-старият паметник на ведическата култура, индийските „Риг Веди“, създаден около 1500 г. пр. Н. Е., са записани едва през ранното средновековие (11 век).   Тази информация предполага, че важната, свещена, ако искате, „научна“ информация е била предавана устно от древните. Тук трябва да се повтори, че предаващи ведическите знания от уста на уста, хората общуват помежду си на ниво домакинство, подписват предметие за личната хигиена, правят търговски актове и, както споменава Цезар, използват писането  „в публични и частни записи“.   Интересно да се знае: През 1961 г. унгарският етнограф Шандор Ердес публикува интересна статия „Световната картина на Лайош Ами, разказвачът на истории“.  Той е роден в края на 19-ти век в просто селско семейство в Австро-Унгария. Не можеше да получи образование, останва неграмотен. В същото време Лайоша Ами имаше невероятна, феноменална памет. Той дума по дума може да повтори приказка или история, които някога е чувал преди десетилетия. Според него фолклористите са записали над 250 народни приказки и легенди. Но той беше убеден, че не разказва приказки, а реални събития, които са се случили „много отдавна, преди 1848 г.“, защото от тази дата чудесата на земята, според него, престанали. Според неговите познания Вселената е разделена на три свята. Земята е колосален диск, плаващ във вода. Никой човек след 1848 г. не е успял да достигне ръба на Вселената, където се срещат земята и небето. В третия, подземния свят, можете да преминете през специална дупка, която се намира някъде много далеч в Русия, но къде точно, хората вече са забравили.   Две неща са много важни за нас от тази история за унгарските разказвачи:   - през 1848 г. се случи нещо необичайно, събитие, което промени човешкото светоусещане!   - Лайоша Ами имаше феноменална памет. Не можеше нито да пише, нито да чете! Но той знаеше повече от всеки академик на науките! Лайоша беше магьосник, без да се усети.   (Източник: Евсюков В. В. „Митове за Вселената“. Новосибирск, Издателство „Наука“. 1988 г. (може да се прочете тук: Книга „Митове за Вселената“ Евсюков В. В. - Прочетете онлайн........




image


Тагове:   гейове,   католици,   евери,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13297454
Постинги: 11659
Коментари: 18473
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК