Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2021 10:15 - Защо се опитват да скрият, че скитите са славяни?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1673 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image image image   Изображението на скитите на колоната на Траян  
От незапомнени времена славянските племена са населявали източната част на Европа, започвайки от крайбрежните страни на Балтийско море, Карпатските хълмове и Балканския полуостров. А на изток, цяла южна Русия от Дунав (центърът на руските славяни) нагоре по Днепър и цялото крайбрежие на Черно и Азовско море до Кавказ. Финландските племена в североизточната част също са наричани европейски народ. И цялото това многомилионно племе според Херодот е било известно под името скити - предците на славяните. image Нова география, 1809 година
image Скитска сребърна ваза, намерена на десния бряг на Днепърimage

Изображение върху скитска сребърна ваза.
  Ние намираме такава индикация във всяка историческа книга от дореволюционния период. Тогава никой не се съмняваше, че Русия се нарича Скития. Все едно бяхме Съветския съюз преди 30 години. Но през последните години нещо стана с паметта ни и скитите, както по своето време и етруските, започнаха да се смятат за мистериозен народ. Предлагат се много нелепи версии. Най-често срещаната и глупава хипотеза е , че те са азиатско номадско племе. Основата, очевидно, е преди всичко фразата „азиатски номади“. Щом е  Азия, то  са тюрки. Номадите са хора без определено място на пребиваване.    

    Но наистина ли е така? Или за пореден път сме изправени пред заместване на думи, което е в основата на нова теория?
Разглеждайки източниците от 18-19 век, ние не намираме думата „номад“. Но съществува понятието "номадизъм", което се отнася главно до башкирите, калмиците и удмуртите. И няма спомен, че скитите са били номади.   Напротив, те пишат, че скитите са земеделци и имат добре организирани силни отряди на дръзки номадски ездачи. В този контекст думата "номадски" носи малко по-различно значение, а именно: свободно движещ се, способен лесно да излети от място. Тоест няма и намек, че всички хора се лутат в търсене на ново пасище. И това твърдение не съответства на здравата логика.  
Може ли номадският народ да има силен отряд и развито производство? Разбира се, че не. Това е достъпно само за силно, високо организирано общество. Такива били славянските племена, обединени от концепцията за Скития, дадена им от гърците.
По-късно се нарича Тартария. А самите нас ни наричаха просто Русъ или Русколан.     „Най-нова география“ 1809г   Както казват същите стари източници, през периода на господството на Римската империя в Скития-Русъ започва постепенен спад в образованието, изкуствата, индустрията и търговията. Тогава се проследява византийското влияние.
Впоследствие се оказа, че се бори с притока на многобройни източни племена. В същото време, за да се защити Европа от наводнението им. В такава трудна ситуация славяните трябваше да отвърнат и да се откажат от част от земите си. На някои места дори се подчиняват. Но благодарение на смелостта и уменията си те винаги излизаха победители.
  Гърците наричали скитите кентаври Славата на скитските конници била толкова голяма, че гърците ги наричали кентаври. Всъщност невероятната любов към тези животни породи мистериозна връзка, в която конят и човекът станаха едно цяло. Много често те влизаха в битка с гол торс. Притиснати до гривата на коня, те се сливат изненадващо хармонично с животното. И затова отдалеч изглеждаше така, сякаш конят имаше човешка глава. По-късно тази алегория беше забравена и превърната в мит. Подобно на самите славяни, скитите сега предизвикват буря от противоречия сред историците.  
Но в онези дни силата и могъществото на независимите славянски племена били толкова големи, че римляните се страхували от тях повече от всички останали народи на древния свят.   Фигури, взети от книгата на В. А. Прохоров:   Римската империя на територията на покорените  племена излага легиони за защита на своите територии.   Испания - 1,   Африка - 1,   Великобритания - 3,   Германия - 5,   За сравнение: в Египет 8 легиона, стоящи по бреговете на Ефрат, са били охранявани от целия Изток, а на Дунава за защита от славянски племена е имало 11 легиона и два силни флота. Едната в северната част на Адриатическо море, а другата в Черно море на брега на Дунав.   И тогава авторът се оплаква, че историята на славянския свят нарочно се изкривява, особено от германските историци. Следователно оцелелите паметници на изкуството могат да служат като единственото истинско безпристрастно доказателство. Най-ценни са парчета плат, от които са били ушити дрехи. По нея човек може надеждно да прецени културата на хората.   Находки от надгробна могила в Киевска провинция.

  Историкът и археолог В. А. Прохоров събра огромен археологически материал, който той публикува в 4-томната си работа „Руски антики“ (1881-1885). Материали за историята на руските дрехи и средата на народния живот. "Авторът е един от малкото истински ценители на древноруския живот в неговите паметници. Той е посветил няколко десетилетия от живота си на събирането и изследването на тези паметници.   И всички тези находки доказват славянския произход на скитите. Освен това много артефакти, приписвани на древните гърци, се оказват скитски.   Ето някои от тези, открити в могилите на руските провинции.     Дамски шапки за глава на скитска теракотови произведения   Кул-Обска златна ваза. Дрехите и декорациите на тази ваза напомнят доста древни руски дрехи със своите бродерии. А типовете скити, изобразени, са чисто руски. По-нататък в книгите са приложени рисунки и опис на всички неща и декорации, събрани в могилите на южните и централните провинции на Русия. Най-богатите разкопки са били на територията на провинция Екатеринослав по Днепър. Проведеният сравнителен анализ показа идентичността на скитските орнаменти и стилове с тези, използвани от славяните, главно русните, на тези територии в по-късни времена.      


Изображения върху скитски златни плочи. 4 век пр.н.е.   Историята се характеризира с повторение. Не бих се изненадал, ако след известно време съветските хора ще бъдат наречени мистериозен народ, който е потънал във вековете. И след това някой ще реши да го превърне в  тюркска или друга националност.
Миг вечности...  


Тагове:   Славяни,   бели,   скити,


Гласувай:
4



1. dobrodan - Абсолютни
13.07.2021 11:01
глупости.
цитирай
2. radostinalassa - Кое ти се видя глупаво?
13.07.2021 12:09
dobrodan написа:
глупости.

Законите Рита?
цитирай
3. dobrodan - Имам снимки на римлянки, както и на мордва.
13.07.2021 19:44
Избирай си кои от двете ще са славяните.
Булките им са имали съвсем друг тип украшения.
цитирай
4. radostinalassa - Какъв ти е проблема?
13.07.2021 20:39
Ние сме славяните.
цитирай
5. gergov60 - Траки
14.07.2021 18:11
Няма такова нещо като славяни. Това е измислен етнос от Екатерина и отговаря на имперските и интереси.
Има ТРАКИ НА ВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13249410
Постинги: 11642
Коментари: 18445
Гласове: 6687
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК