Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2021 16:49 - Как беше завербуван Спартак .......
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 918 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Снимка от myslide.ru Здравейте скъпи читатели и абонати.   Струва ми се, че историята с водача на робското въстание Спартак изобщо не беше такава, каквато ни се представя.   Има твърде много противоречия. Най -интересното е, че гладиаторският роб е струпал армия от роби и успешно е приземил редовните войски. Може би някой би си помислил, че в началото срещу него са изпратени необучени и зле подготвени момчета - легионери. Но смея да ви уверя, че това е невъзможно, дори ако смятате, че един гладиатор би могъл да се противопостави на един -единствен легионер. Човек може да се съгласи с първата битка, те бяха хванати изненадващо и т.н., но след това за кратко време робите, които бяха причислени към  домакинските работници, изведнъж научиха всички тънкости на битката в строя, и не само, но и най -сложните тактика на битката на легиона. И всичко това, защото основната сила бяха марианците, обидени от управлението на Сула. Подкрепен отвън от Митридат.?   Най -вероятно въстанието не е възникнало от нулата, а е било подготвяно с години.Неслучайно избухна малко след смъртта на Сула. И никой няма да може да проследи хронологията на събитията със 100% вероятност, въпреки че са писали достатъчно за това. Но на практика нямаме очивидци, всичко беше написано по -късно. И който е учил в съветското училище, той ще разбере как да напудри мозъците на следващото поколение след събитията. И има твърде много съвпадения.Всичко беше по -интересно, отколкото ни представяха преди.   И дори робско може да се нарече, защото Гай Марий работи в полза на робите, което също е известно.   Самото име Спартак не се среща никъде в историческите документи, единственото нещо е династията Спартокиди от Боспорското царство, които са били под влиянието на Митридат по време на въстанието. Вероятно Митридат е решил да сложи край на третата си война срещу Рим с победа без компромиси, да отслаби влиянието на империята или може би да се пазари за нови протекторати в бъдеще. И ако Спартак беше един от техния вид? Теоретично той може да е от знатно семейство и да бъде заловен по време на войните на Митридат, а може би дори и дете.  

image




снимка от geomap.com.ua Най -вероятно това е била гражданска война, планирана от Митридат, между спътниците на Гай Мария срещу наследниците на Сула, с цел да премахне управлението на сулиите и да спечели третата война. Никой няма да узнае какви са споразуменията. Вероятно Серторий контролира империята, а Митридат е дебело парче от източната част. Спартак Боспорско царство?   От една страна Серторий от друга Митридат, а в центъра Спартак. Идеята за изстискване и унищожаване на империята отвътре не беше лоша идея. Докато Митридат и Серторий притискаха войските на Помпей и на двамата Лукулес, Спартак трябваше да унищожи икономиката на полуострова.   Известно е, че малко преди кампанията на Спартак на север, флотът на Лукул в Егейско море превзема и спира флота на Митридат, който се насочваше някъде на запад. Този флот се ръководеше от римския бежанец Марк Варий, състоящ се от 10 хиляди елитни войници на кораби, наброяващи 50. Флотът включваше много емигранти, спътници на Марий. Накъде се насочи този флот? Очевидно в Южна Италия да се обедини със Спартак?   Следователно Спартак подготвяше плацдарм за кацане на войски. И той също не изведе войските на „свобода“ - нямаше ред?   Точно толкова подозрително изглежда отделянето от Спартак на внушителна част от войските след поражението на Серторий. Според една версия Крикс е бил римлянин. Ветераните на Гай Мария бяха разочаровани и си тръгнаха? В кого? В Спартак? В Митридат?   Едно е ясно - тази идея се провали.
Вы точно не знали етого


Тагове:   Спартак,   боспор,


Гласувай:
5



1. radostinalassa - постингът ми изчезна
01.09.2021 17:53
Това е много показателно за истината в него. Много шампанско, малко ноосфера. Веднъж се живее.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13297778
Постинги: 11660
Коментари: 18473
Гласове: 6691
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК