Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2021 21:28 - Лъжа е, че сме прабългари! Живеем тук от 7 хил. години
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2267 Коментари: 15 Гласове:
4

Последна промяна: 23.12.2021 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Венцислав Бъчваров е историк и издател от Пловдив. Бивш депутат от Великото народно събрание. Автор е на множество публикации и трудове, изследващи миналото ни. Специално за „skandalno.net“ изтъкнатия историк приживе разкри сензационни факти около българската история. Аспарух не е същуствувал, гроба на Кубрат е нескопосана фалшификация. Народът ни е наследник не на прабългари и славяни, а на траките. А излъчваната по Бтв на нашумялата преди време поредица „Българите“ било престъпление към народа ни. Тези и други твърдения на покойния вече голям роден историк Венцислав Бъчваров се ползват с подкрепата на десетки български историци, сред които и директора на Археологическия музей в Пловдив д-р Костадин Кисьов.

– Г-н Бъчваров, нарекохте сензационния филм на Бтв „Българите“ дълбоко вреден и фалшив. Защо?

– Да. Тази документална поредица е престъпление към историята на българския народ. Гледам я и виждам как някакви си татари крадат историята на българския народ. Татяна Ярулина и още цяла банда престъпници в Казан ни пробутват един фалшификат, наречен „Сказание за дъщерята на хана“. Всъщност истинското му име е „Сказание за дъщерята на Шана“, като думата „шан“ няма нищо общо с „хан“ или въобще с българската история. Абсолютен фалшификат е и т. нар. Сборник с български летописи. Историята на тоя „документ“ е абсолютно смехотворна. Във филма се твърди, че оригиналът изчезнал от Татарстан по времето на комунизма, КГБ го унищожило. Но чекистите, видите ли, били така глупави да не се сетят, че съществува и копие на руски език. Целта на всички тези измами е българите да бъдат представени като тюрки, тоест- братовчеди на турците. С тази историческа манипулация СССР се е надявал навремето чрез нас да сложи ръка на проливите. Неслучайно сърби и македонци ни казват: Вие не сте славяни, а турци! Вървете си в Азия! Сами сме си виновни за това положение.

– Турци ли сме г-н Бъчваров?

– Твърдо не. Но също така е вярно, че не сме и славяни. Истината е, че народът ни е сплав от два етноса- траки и прабългари. Като прабългарите, които са дошли тук, са били една малка орда, която скоро се е претопила в морето от траки. А теорията за наличието на славянска кръв в българския народ е пълна измислица. Славянските думи са навлезли в езика ни от наложения ни чрез християнството църковно-славянски език.

– В един от трудовете си вие твърдите, че Хан Аспарух не е реална историческа личност, а някакъв митичен герой.

– Името на Аспарух не е споменато в нито един исторически документ. А включената в читанките история за Кубрат и неговите синове и за снопа от стрели е много по-стара и е разпространена като мит при много народи. Единственият източник, на който се опират историците е Теофан. Но той говори само за Кубрат и неговите петима синове. Има двесъобщения за преминаване на прабългари през Дунава. Едното е от 501 г., а другото от времето на император Константин Погонат. Никъде обаче не пише кои са били водачите им.

– Какво е мнението ви за гробът на Кубрат, около който се вдигна такъв голям шум?

– Това е поредната нагла фалшификация. През 1912 г. овчарчета си играли на брега на река Ворскла и кракът на едното от тях пропаднал в пясъците и се заклещил в златен съд. Така било намерено съкровище от златни и сребърни предмети. Между тях имало и три пръстена, които виенският учен д-р Зайбт определя като принадлежали на Кубрат. С триста зора опитаха да разчетат името Кубрат на гръцки. Виждал съм тоя пръстен и първо на първо надписа е кирилски. И второ- по него никъде не видях изписано името на Кубрат. Учените намерили в съкровището монети от 7-ми век и решили че то е на Кубрат. Тези монети обаче са били продупчени и събрани в нанизи. А това значи, че са били използвани като спестявания, и то столетия след изсичането им. С две думи- това което се пробутва като гроба на Кубрат всъщност е закопано край реката ограбено отнякъде съкровище. Кой ще погребва владетел на плитко, в пясъците на речния бряг. Да не говорим, че няма никакви доказателства, че става въпрос за гроб- на мястото не е открита и една костица от скелет. А нашите историци- папагали почнаха да говорят, че сме щяли да пограбваме на родна земя Кубрат и Аспарух. Как, като не е намерено дори едно кокалче от мощите им?!

– Вярно ли е, че Памир е родината на прабългарите?

– Историята с памирския произход на прабългарите е поредната фантасмагория, защото няма убедителни исторически доказателство за това. Там никога не са почитали никакъв бог Тангра. Има само един връх Тенгри, което на местния език значи „небесен връх“. Автори на манипулацията с памирския произход на прабългарите са историците Петър Добрев и Георги Бакалов. Върху някаква скала в Памир открили някаква чертица, а същата чертица я имало и в Плиска. И само върху този факт те изградили стройните си теории, че българите идват от Централна Азия. Двамата твърдят още, че в Памир имало някаква дума, която се използвала и у нас. По тая логика аз мога да твърдя, че българите идват от Централно Мексико. Защото на мексикански „тепе“ означава планина. Подобно е положението и със самата дума „българин“. Булгар идва от „булг“- народ и означава „човек от народа“. Тази наставка я има в етническите названия на много племена от Централна Азия до Ирландия. Това не означава, че са българи. В Ирландия има едно племе с името „фир-болг“, което се превежда като „истинските хора“. Ние от Ирландия ли сме?!

– А откъде идваме всъщност?

– Крайно време е да сложим точка на измислената легенда за идването на народа ни от Централна Азия. Народа ни живее в земите на Балканския полуостров от 7 хиляди години, защото е пряк наследник на траките. Това е отразено и в живия български говор- там има запас от страшно много тракийски думи. Според официалната теза на историците тракийския език е изчезнал изцяло през 16-ти век. Това обаче не е така. Много от схващаните като турцизми думи в българския език, всъщност са с тракийски произход. Такива са „бунар“, „баир“, „търнак“, „курбан“ и много други. Така че толкова за прабългарския ни произход. Били създали 12 велики царства. Само дето от тях и камък не е останал. Ние не сме наследници на никакви прабългари, а на траките, с което можем само да се гордеем.

http://skandalno.net/lazha-e-che-sme-prabalgari-zhiveem-tuk-ot-7-6019/ 





Тагове:   браво,   на българите,


Гласувай:
4



1. dobrodan - Честито, г-н Бъчваров.
23.12.2021 21:59
Траките са турци. Ясно и точно.
Като чуя, че някой е от Пловдив, ми светват 3 лампи червени, не една.
Абсолютен лъжец.
цитирай
2. radostinalassa - Траките са турци?
23.12.2021 22:08
Браво бе, объркал си и ти родината си, като оня тюрк.
цитирай
3. dobrodan - Точно това е написал по твоя копи-пейст
23.12.2021 22:48
г-на изтъкнат историк. Не виждаш ли?

Това обаче не е така. Много от схващаните като турцизми думи в българския език, всъщност са с тракийски произход. Такива са „бунар“, „баир“, „търнак“, „курбан“ и много други.

Браво, майна.
цитирай
4. radostinalassa - Знам думата търнак
23.12.2021 22:53
Тя си е наша, не е тюркска. Какво означава?
цитирай
5. radostinalassa - При нас курбан е корван
23.12.2021 23:04
български - Място от което извира вода, извор.
Кладенец. На турски е pınar
цитирай
6. germantiger - да
23.12.2021 23:35
тук живеете от 777 000 години, не от 7 хиляди

специално ти и родата ти даже от 800 000 и никога не сте умирали

мисля, че все пак ЛИЛИ ИВАНОВА от повече
цитирай
7. radostinalassa - Така е , а в ...
23.12.2021 23:38
Германия е имало ледник. Ти си бил там като бяла мечка или пингвин.
цитирай
8. germantiger - ледниковата епоха е покривала р...
24.12.2021 01:23
ледниковата епоха е покривала русия, а германия не напълно :)

пингвините живеят в антарктида и на ощше няколко "локации"

белите мечки на северния - пак си невежа :)
цитирай
9. radostinalassa - Пингвините са долетели до вас, а ....
24.12.2021 08:28
мечките не са задължителни.
цитирай
10. dobrodan - Думата търнак, както и всичко производно в семантичното гнездо,
24.12.2021 11:17
идва от тюркския корен "тарьi", Радостино.
Сея, посявам. Образували сме поне десетина думи от него, а terra в латинския има същия произход.
Откъдето и както и да е дошла, думата земин е налична в татарски и турски език. Означава почва, грунт.
цитирай
11. radostinalassa - Търнак по нашенски е крак
25.12.2021 17:43
Тюркските думи винаги са производни на предишни такива по обясними причини. Тюрките също са производни от монголоидки и бели хора, така че думите им винаги са по - късни и заети от други. Но за да го разбереш, трябва да имаш и гънки май.
цитирай
12. dobrodan - Ахам, римляни ходиха в Монголия
25.12.2021 19:04
да учат бъдещирте тюрки на език, и аз тъй знам.
цитирай
13. radostinalassa - Какви римляни са те патили?
25.12.2021 21:08
Тюрките не са толкова стара подраса.
цитирай
14. andorey - Понеже аз говоря на видеото, да у...
28.12.2021 23:42
Понеже аз говоря на видеото, да уточня, че към 20 мин на това предаване ми блокира компютъра и оттам и предаването малко забави темпото... Но все пак каквото можах направих.
цитирай
15. radostinalassa - Добре
29.12.2021 13:58
Аз не съм на 70 - 80 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13279497
Постинги: 11654
Коментари: 18464
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК