Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2021 18:55 - Путин: Плюя на филма, който отрече българите! България е родината на нашата азбука
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 3495 Коментари: 18 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Путин: Плюя на филма, който отрече българите! България е родината на нашата азбука

image

Владимир Путин не одобрява руския филм, който злепостави жестоко България и пренаписа историята!

„Една вяра, един език“

Русия се разграничи от скандалния за България филм „Една вяра, един език“ на Елена Мироненко. Руското посолство в България излезе с позиция, че Русия няма нищо общо с този филм и той е създаден на базата на авторското мнение и нищо повече, писа Glasove.com.

Във филма е направено всичко възможно да се злепостави България в полза на Северна Македония. Там се твърди, че родината на славянската азбука е Македония. България дори не е спомената като център на православието и книжовността на Балканите. Според автора България няма нищо общо с братята Кирил и Методий. Във филма се твърди, че славянската писменост се заражда в Охрид.

Владимир Путин защити България

Всичко това обаче не се потвърждава като официална позиция на Русия. Напротив, президентът Владимир Путин смята, че с подобно преиначаване на историята Русия само уронва престижа си.

Ето защо Путин е накарал руското посолство да се разграничи от този руски филм. Нещо повече, негови доверени хора твърдят, че той дори е казал, че България е родината на славянската писменост, а РСМ се опитва да промени историята.

Според някои политически анализатори позицията на Владимир Путин в отношенията между България и РСМ цели да остави македонците извън ЕС, за да няма още американски военни бази в близост до Русия. Затова Путин защитава България, която е единствената пречка пред Северна Македония по пътя й към ЕС.



Тагове:   бази,   ракети,   стига,


Гласувай:
8



1. bojo12345 - Преди време Путин беше казал абсолютно същото, даже мисля, че филмът е реверанс към него.
29.12.2021 19:19
Отделно, с оглед на геополитиката, Русия има интерес македонците да не влязат в ЕС. Така обидата за нашата азбука се явява стимул за нас да пречим на влизането им . И вълкът сит,и агнето цяло. Макар че нищо не печелим от влизането на Македония, само губим. Но пък печелим, ако ние напуснем потъващия корумпиран кораб. Много им даваме, стотинки получаваме.
цитирай
2. radostinalassa - Путин е много добре запознат с историята...
29.12.2021 19:35
и не казва нищо случайно.Ако Македония стане като нас, ако влезе в ЕС, по - добре да не влиза. ЕС ни третира като васал.
Но да се отрича историята, зашото това е минало е поредната глупост на Фунчето. Глобализмът води до комунизъм, който избива цвета на нациите по един или друг начин..
цитирай
3. ka4ak - РАДИ,ПРОСТО НЯМАМЕ ИСТИНСКИ ИСТОРИЦИ,КОИТО ДА НАМЕРЯТ,ОЧЕВАДНИ ФАКТИ,УНИЩОЖАВАНИ,ПРЕДНАМЕРЕНО В УЩРЪБ НА БЪЛГАРИЯ...????
29.12.2021 19:57
15.07.2020 20:38 - ПРИЯТЕЛИ, велик княз Владимир покръства цяла Киевска Рус!ЯВНО СМЕ ГИ СВЕТНАЛИ,НЕ САМО С БУКВИТЕ.....
Здравейте,не претендирам за ПАНАЦЕЯ,но стотиците ми Внуци и Внучки ми дават увереност,че има зрънце Светлинка...
13.02.2009 22:19 - ИМАЙ ЦЕЛ!
Това казвам на комунарите,които свободни започват на ново живота си!
Категория: Политика
цитирай
4. radostinalassa - Историците си пазат хляба, точно като докторите
29.12.2021 20:04
Но имаме много ентусиасти , занимаващи се с история.
цитирай
5. bojil - Това, дето ужким Путин го е казал ...
29.12.2021 22:08
Това,дето ужким Путин го е казал няма да го повярвам дори и да го чуя! То определено е лъжа: ако беше истина,вие щяхте да прогърмите света с неговия запис но... запис нямааа!... А да разправяш на кривата ми капа и на македонистите,че някой го е чул да го казва ще стигнеш дотам,че скопските кретенчета ще те скъсат от майтап и,естествено,никога няма да ти повярват на теб а ще повярват на филма,който лично Путин е разпоредил да се направи!
цитирай
6. bojil - Готов съм да повярвам, че Путин иска ...
29.12.2021 22:15
Готов съм да повярвам,че Путин иска да прави добро на България само ако го видя да прави следните няколко неща:

1. Да арестува авторите на лъжливия филм и да ги прати в затвора
2. Да каже в нарочна международна пресконференция,че Кирилицата е азбука на Българите и е направена от Българи за Българи- не за сърби, руси, турци, марсианци, "славяни" или магаряни!
3. Да прати на "македонците", сърбите та и на нас друг филм който настоява за историческата истина,а този да го забрани и изтегли!

Докато Путя не направи тези суперважни неща считай че нищо не е направил,а си е затворил очите и е дал път на скопските кражби и измами!
цитирай
7. bezistena - Нищо подобно не е казвал Вл. Путин ...
30.12.2021 02:13
Нищо подобно не е казвал Вл. Путин никъде нито официално, нито неофициално!
Държавата Русия не е имала нищо общо с този филм, а го промотира и лансира руското посолство в Скопие!
Може да видите в нашия блог какви симпатии питаехме към Владимир, когото доскоро считахме за най – читав и не толкова изроден династ от Дуло, в сравнение с всички други юдео – ционистки управници на всички държави, които също са от тази Божия Българска династия, най – вече и заради демонстрираната му официално силна християнска православна вяра!
До момента, когато направи умишлената провокация с прогласяването за Българската азбука за македонска, и най – вече когато преди година и половина пусна натовските самолети свободно да сеят отровния кеймтрелс над Русия, а уж са заклети и непримирими врагове Русия и САЩ!!! (пред прожекторите).
И най – вече когато в синхрон с юдео – ционистките заговорници срещу Българите и целия свят ескалира план пандемията на медицинския фашизъм и биотероризъм в Русия, връх на която му измамническа операция е налагането на задължителна ваксинация в Русия, и с която налага на народа на Русия върховенството на измислената зараза вместо върховенството на християнския Бог Господ Отец Исус!

–– малка справка за отношението ни към Путин:

Без коментар за милиардера Путин,който чакаме на огненото нестинарско хоро около Безистена заедно с братовчед му Барак!
https://bezistena/history/2016/04/08/bez-komentar-za-miliardera-putin-koito-chakame-na-ognenoto-n.1443009

Путин и Тодор Живков.Фрамасони,кабалисти,фашисти,комунисти, ционисти,терористи...дисекция на теорията за Световната конспирация,в основата на която е родът Дуло
https://bezistena/history/2016/12/07/putin-i-todor-jivkov-framasoni-kabalisti-fashisti-komunisti-.1495230

Церемония по назначаването от олигарсите в Русия на Елцин за президент
https://bezistena/history/2019/06/29/ceremoniia-po-naznachavaneto-ot-oligarsite-v-rusiia-na-elcin.1663754

Бъдете любящи и болящи за подложения на геноцид Български народ Българолюбци, а не русофили, европогейфили и американофили!
цитирай
8. vled - Русите имат дълбок комплекс
30.12.2021 12:53
Русите имат дълбок комплекс, че подхранвания им с десетилетия мегаломански великоруски имперски шовинизъм няма никакво реално покритие както в исторически план, така и в много аспекти на привнесената им от чужбина култура. Отгоре на всичко се оказва, че и „руската” азбука и тя не е руска?!?!?
Разбира се, че тази статия е измислица. В едно привидно демократично, но всъщност тоталитарно общество нищо такова, подкрепено от руско посолство в чужда държава не може да стане без одобрение на най-висшата инстанция. Филмът е направен и одобрен за излъчване не случайно в РСМакедония, която Путин неотдавна посочи като място от където идва Кирилицата. След това следва „опровержение” от руското посолство и после тази статия , за да не намразят всички българи Путин, а да го заобичат!?!...
Всичко това не е случайно, а последователно провеждана руска политика в последните години:
Непоносима е мисълта, че тази велика страна дължи съществена част от културата си на някаква малка непослушна страна на Балканите…
https://bgnes/news/prof-pavlov-rusia-ni-provokira-i-s-s-sv-kliment-okhridski-s-tcel-konfrontatcia-s-rsm/?fbclid=IwAR3LWS2spWP8oSKbOaQyY0ArAkPqQB3PaxWs6rBF3-pj_1mxte_yBfxA41Q

цитирай
9. vled - Третият Рим
30.12.2021 12:57
Проблем за руснаците днес е да се разделят с великоруския си имперски шовинизъм, насаждан им от векове. Той е притеснен още повече от липсата на древност, която учени и неучени са стараят да компенсират по всякакъв начин. Затова се стига ди такива малоумия като Етруски - Это руские, че Русия е центърът на арийската цивилизация, Аркаим, Третият Рим и др.
Каква е истината.
…..
Първата руска държава е създадена в началото на XIII век!
Това е Владимиро-Суздалското княжество със столица град Владимир в североизточната част на днешна Русия. След няколко десетилетия княжеството укрепва и разширява територията си, а през около 1245 г. завладява голямата тогава, но раздробена държава Киевска Рус заедно с нейната столица Киев. С това окончателно се слага край на съществуването на Киевска Рус, а владимиро-суздалци със завладяването ѝ си присвояват както името РУСИ, така и като своя историята на тази 9-вековна държава - Киевска Рус. Впоследствие наричат и своята държава РУСИЯ.
………..
Ето какво пише в Уикипедия за името РУС и РУС ките държави
КИЕВСКА РУС и НОВГОРОД,
“Самото име Рус идва от народа Рус – група от варягите (евентуално шведските викинги),[17][18] които основават държавата Рус (Русь).”
………….
„Рюрик (на старобългарски: Рюрикъ, от източностароскандинавското Hrø̄rīkʀ или Rø̄rīkʀ, производно от прагерманското *Hrōþirīks и съответстващо на западностароскандинавското Hrœrekr и на английското Roderick) е варяжки военачалник, вероятно шведски викинг от народността рус, който през 862 установява контрол над Ладога и построява селището Холмгард (Рюриково Городище) в Новгород.”

цитирай
10. vled - Киевска Рус
30.12.2021 13:00
Пак според историците Киевска Рус е основана около 500 години по-рано, когато от север, от земите на днешна Швеция се спуска викингското племе РУС (на шведски: Rus), което завладява земите около днешния град Киев. Основава своя държава и налага управлението си върху славянските племена в Западна Украйна, а също и върху местните траки в Южна Украйна. Това е първото значимо държавно образувание в земите на Украйна, наречено по-късно Киевска Рус. Първите владетели са били викинги от посоченото вече племе, докато приобщените по-късно към управлението славяни са оглавили държавата, а РУСИТЕ (шведски викинги) постепенно са асимилирани. Киевска Рус е била голяма и силна държава и съседните ѝ племена са изпитвали значителен респект към нея, затова не е чудно, че със завладяването й завоевателите ВЛАДИМИРО-СУЗДАЛЦИ, наричани по-късно МОСКОВИТИ си присвояват както името РУСИ, така и историята на тази държава, която започнали да наричат Русия.
Всъщност държавата Киевска Рус до края на своето съществуване НИКОГА НЕ Е БИЛА РУСКА (МОСКОВСКА), а само шведска и впоследствие украинска държава.

По повод филма.

По времето на Кирил и Методий държава Русия не съществува! Въпросният княз Владимир е княз на Киевска Рус, която е шведска, а впоследствие държава на украинските славяни.
Четиристотин (400) години след създаването на Глаголицата, а малко след това и на Кирилицата държавата наричана Московия ЗАВЛАДЯВА украинската държава Киевска Рус и си присвоява както името така и историята, религията и културата на тази много по-стара държава.

Украинците и до днес си говорят на украински, който е по-близо до полския, отколкото до руския език.
Да припомня, че ЕЗИКЪТ е най-устойчивото нещо на този свят, по-устойчиво от всички съществували империи и религии…





цитирай
11. olivie - Е, спомнете си Олимпиадата в Сочи
30.12.2021 14:12
Там за България, беше нарисувана Тервелова България и въпреки скандала с Македония, картата не бе отменена. Това е руската политика и тя не е подвластна на Оруел!!!
цитирай
12. radostinalassa - 6. bojil
30.12.2021 14:33
Путин казва, че кирилицата е тръгнала от македонските земи. А в това време те са били български. Нещо пак не вдяваш. Аз съм го чувала да казва в клип, че трябва да се променят руските учебници по история . Но кой знае защо той не е арестувал съчинителите им.
цитирай
13. radostinalassa - 7. bezistena
30.12.2021 14:35
Прав си, Русия въведе ваксината против Ковид в имунизационния каленсар. Затова особено са настоявали щатите. Това действие е необяснимо.
цитирай
14. radostinalassa - 8. vled
30.12.2021 14:37
В миналото ние не сме били малка страна, а даже твърде голяма.
цитирай
15. radostinalassa - 10. vled
30.12.2021 14:40
Не одобрявам подхода по името на дадени хора да се съди за тях. Напр. където намерим думата българи да смятаме, че това само са българите. Трябва да се вземат предвиз антропологията , генетиката, бита, обичаите , религията,погребенията, дрехите.
цитирай
16. radostinalassa - 11. olivie - Ти май одобряваш НАТО, която си слага тук бази и оръжия и ....
30.12.2021 14:44
olivie написа:
Там за България, беше нарисувана Тервелова България и въпреки скандала с Македония, картата не бе отменена. Това е руската политика и тя не е подвластна на Оруел!!!

вероятно пак иска да воюва с Русия с чужди ръце? Путин не е Русия, и той има грешки, но и нашите политици са си виновни за поведението му. Искат да жертват народа си , заради добри отношения със Запада. Главанаци.
цитирай
17. vled - Не одобрявам подхода по името на ...
30.12.2021 18:54
radostinalassa написа:
Не одобрявам подхода по името на дадени хора да се съди за тях. Напр. където намерим думата българи да смятаме, че това само са българите. Трябва да се вземат предвиз антропологията , генетиката, бита, обичаите , религията,погребенията, дрехите.

...
Посочете ми къде съм написал думата "българи"
цитирай
18. leonleonovpom2 - Влед, Рюрик е измислица!
03.01.2022 10:03
Самите шведи отричат завоевателната дейност на варангите Защото няма нищо открито в тази насока , особено пък в девети век Те нямат държава, ще я създадат в Русия?
Сега кораби могат да стигнат в Киев, но тогава реките не са били свързани с канали Екипожът на корбите е трябвало да ги избутва на километри по суша от река в река
За Киевска Рус бълкаш Святослав разделя Киевска Рус на три части, като Новгород дава на Владимир, който извършва покръстването ! След смъртта му ,Владимир присъединява и двете части на братята си, едната е Киев , но остава в Новгород
Рус или Рурус на латински овачава селски, име дадено им от римляните Същото означава и Рурик
Така ,че още покръстителят Владимир, правнук на Борис е сменил столицата от Киев в Новгород Никакво шведско участие няма тук!Нова е легенда...
Не може 100 души екипаж и войнищи да предвижат колаб по суша ,без чужда помощ А ,мислиш би ,че местните ще им помагат? Плюс това са и уязвими Тази операция трябва да се пази в тайна Защото ще им подпалят корабите и ще избият екипажа! Кое да правят по- напред-да местят корабите или да се отбраняват!
Абсурдно е и затова шведската академия на науките го отрича На много ниско, глупаво ниво, е подобна слава!За да се кичат с нея!?
Само са търгувалри, никаква друга дейност не са развивали Защото е абсурдна!
Киевска Рус е пряк наследник на Голяма или Велика България Нямва варангско участие в създаванетой
Новгород е една трета от тази Киевска Рус Бил е в нея
Рус означава както селски ,така и тези оттатък.лимеса ,на латински! Напълно правдоподобни наименования!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13130775
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години