Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2022 17:32 - Изригването на Везувий през 79 г., в древен Рим се смята за наказание от небето
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 643 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тези неприлични находки от Помпей през 19-ти век, сицилианският крал е заключил в Тайния кабинет, който е отворен едва през 2000 г.   Археолозите дълго време не можеха да разберат какво да правят с някои от находките от Помпей. От една страна - историческата и културната ценност. От друга страна, учените не смееха да изпращат подобни експонати в музеите.  




Стенопис на стената на публичен дом в Помпей През 19 век в древния римски град, загинал от изригване на вулкан, се провеждат активни археологически разкопки. На краля е възложено да определи по-нататъшната съдба на „крамнителните“ експонати. Монархът дойде на разкопките със съпругата и дъщеря си. И той беше толкова възмутен от видяното, че нареди да занесат намерените вещи в столицата и да ги скрият от очите на обществеността в Тайния кабинет.   Нецензурните фрески в Помпей до 60-те години на миналия век бяха скрити от завеси Степента на "секретност" на офиса се е променила с течение на времето. Първоначално находките от Помпей са били достъпни за тесен кръг от хора. След 30 години проходът там е напълно зазидан. Тогава те промениха мнението си. Монарсите решават да отворят входа на трезора, но само за „лица на зряла възраст и безупречна репутация“.     Защо "лица с безупречна репутация" гледат "непристойни предмети", историята мълчи.  

image



Експонати на Тайния кабинет на Националния археологически музей в Неапол В края на 60-те години беше предложено Тайният кабинет да се отвори за обществеността. Либералната идея не беше одобрена от консерваторите. В резултат на това хранилището на тайни експонати от Помпей и Херкулан (друг древен римски град, погребан под лавата на Везувий) е открито едва през 2000 г. И това е само за възрастни. Тийнейджърите могат да влизат в тази част на Националния музей в Неапол само с писменото разрешение на родителите си.   Не видях обаче някой да проверява документи на входа на Тайната служба. И така, какво откриха археолозите в Помпей?

image


Вход в Тайната стая. Тази част от музея е отворена само за възрастни и само до 14:00 часа Тайният офис в Неапол сега се нарича първият в света Музей на еротичното изкуство. Но прекрасно разбирам какво толкова шокира обществеността на 19-ти век. Много находки изобразяват сексуални сцени. В детайли. Освен това често можете да видите това, което дори за освободените жители на 21-ви век се счита за отклонение от нормата или поне за нещо неприлично: групов секс, хомосексуалност и ... зверство.  

image




Отдалече този мраморен експонат не се различава много от по-приличните "братя". Но ако се вгледате внимателно... Сред находките има както вещи, използвани за сексуални удоволствия, така и предмети за различни цели, например чинии или фигурки, прославящи секса и фалоса. Целта на някои експонати е мистерия за мен.  

image



Експонати на Тайния кабинет

image




Предназначението на този обект с крила е мистерия за мен.


image




И може би най-отвратителният експонат е скулптурата на Пан с коза.   По тази фигурка може да се прецени степента на неприличност на находките Между другото, в Помпей са открити около 30 публични домове. И дори една двуетажна - с 10 стаи. В древен Рим тези заведения се наричали лупанария.     Името идва от латинската дума "вълчица" - така са наричали проститутките в Рим.   Внушителна цифра за град с население от 20 хиляди души. Всяка стая приличаше на килия на отшелник, само с каменно легло вътре.   Стая в публичен дом в Помпей Тъпостта на камъка обаче беше осветена от фрески с еротично съдържание. Те трябваше да настроят посетителите по правилния начин.  
image




Стенопис на стената на лупанария (бордей) в Помпей До 60-те години на миналия век стенописите с нецензурно съдържание са били скрити от обществения поглед чрез специални екрани. Само мъже имаха право да гледат зад тях и то срещу допълнително заплащане.  

image



Името "лупанар" идва от латинската дума "вълчица" - така са наричали проститутките в Рим.

image




Стенописите трябваше да настроят посетителите на лупанарията

image



Стенопис на стената на публичен дом в Помпей Между другото, публичните домове в Помпей се намираха на незабележими места. Но по тротоарите към тях водеха фалически стрели.   Стрелка, водеща към лупанариума. Снимка от интернет. Честно казано, когато посещавах Помпей, дори не забелязах тези стрели. Когато няколко хиляди жители на Помпей загинаха от ужасна смърт по време на изригването на Везувий през 79 г., в древен Рим казаха, че това е наказание от небето. Като че ли градът беше изтрит от лицето на земята заради неприличния начин на живот на жителите му.


Тагове:   Содом,


Гласувай:
5



1. nacionallist - Интересно!
17.05.2022 17:41
"Името "лупанар" идва от латинската дума "вълчица" - така са наричали проститутките в Рим." - Правилното название е луперки, имали са специален празник наречен "Луперкаджии" в чест на богинята на проституцията - Луперия. Дори една от импеарторите на Рим - императрица Месалина е бивша проститутка, получила монархическа власт, досущ, като днешните ни политици. :)
цитирай
2. elizabethborislavova - Да, и днес тежка отговорност носят еврейския и римски народи за злодеянието си
17.05.2022 17:42
https://slovosvetlina/?p=27476
Небесният съд за отговорността на еврейския и римския народи
Ирод

Сатана е обсебил първия Ирод, дирейки Месия и избива невинните деца. Втората, още по-силно изявена постъпка в двойна сила чрез Ирод и Иродиада, обезглавява предвестника на Месия – Иоана Кръстителя. А в третата му гавра е дялото му, че се представи за Глас Божий чрез Ирод III и беше поразен – Ирод прие наградата на Сатана – обсебен от Сатана в неправда тоз народ.


Еврейският и римският народи са обвинени в разпятието на Христа

А Пилат Понтийски, подписа смъртната присъда на Христа, като предаде „Жертвата“ за изпълнение на еврейския синедрион. Двата народа еврейския и римския са обвинени в смъртен грях – разпятието на Христа в чин „Пасхален Агнец“ заклан сред земята като жертва изкупителна за целокупната земна творба и планета Земя.
Още в навечерието на голямото знамение за Месия, тез два народа – еврейски и римски са обсебени от Сатана, от духа му лукав и те в единство посягат на живота на Христа. Завладени от падналото му войнство, намерило добро убежище за изпълнение на зли дела, те изпълват позорната присъда на Голгота, произнесена от Пилат, а осъществена от еврейския народ – синедриона. Сатана е пленил 1/3 от пилатовия – иродов народ, също и от еврейския синедрион в залеза на сянката, а изгрева на новия завет. Сатана безпощадно ги завладява и ги употребява. …
И всичкото зло приписано бе на християните, които най-жестоко изби. Тогава Сатана наистина осъществи своите планове. Но горящия Рим все още вони и с това посочи на осъдената си в бъдеще съдба, когато чрез Съда небесен блудницата Вавилон „Иродиада“ ще приеме своите награди. И Сатана не престана чрез тоз народ да осъществява своите мерзостни планове …


Сатана се настанява в земното си царство Ватикана, след коронясването на папа Йоан Павел ІІ

След коронясването на настоящия папа Павел Иоан II-ри, Сатана се настанил сред земното си царство Ватикана, скрит под папската корона и претендира да е увенчан господ
цитирай
3. bojil - Добра е статията- поздравления!
17.05.2022 18:35
Добра е статията- поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13147374
Постинги: 11562
Коментари: 18329
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години