Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2022 20:43 - д-р Николай Тодоров - Славянобългарски глоси в антични източници и в Библията
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2413 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Славянобългарски глоси в антични източници и в Библията

(Етимологичен анализ на голям брой антични и библейски топоними и антропоними, които имат несъмнен славянобългарски произход)
д-р Николай Тодоров, научен работник, доктор по филология, бесарабски българин
(от Трета Национална Конференция - Историческото наследство на Стара Загора, Тракия и Балканите - 28.10.2017)
http://bulgaria-vs-macedonia.blogspot.com/2018/11/blog-post.html - Видео
Въпреки утвърдената в историческата наука теза, че славяните се появяват на Балканския полуостров едва през VI век като нашественици, и че древните българи не са славянси народ, в античните писмени извори намираме много славянобългарски глоси, които не могат да бъдат обяснени чрез горепосочената теза. Единственото логично обяснение е че славянските племена, включително и българите са старо автохтонно население на Балканите и са преки наследници на многобройните трако-илирийски племена.

Темата славяни не е много популярна днес в българското общество, обаче това си ми е любима професия, предполагам, че разбирам малко от тези неща, затова ще споделя с вас някои открития, които съм направил, които имат пряко отношение към нашата история...ЗАЩОТО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е СЛАВЯНСКИ НАРОД, БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е СЛАВЯНСКИ ЕЗИК, КОЙ КАКВОТО ЩЕ ДА ПРИКАЗВА. Сътоветно - ОТКОГА СМЕ ТУКА, ОТКЪДЕ СМЕ ТУКА, ОТКОГА СМЕ СЛАВЯНИ, КАКВИ СМЕ БИЛИ ПРЕДИ ДА СТАНЕМ СЛАВЯНИ, и т.н. тези въпроси се обсъждат, спори се горещо по тези неща, за съжаление много често некомпетентни хора се наемат да разсъждават на тази тема, а в същност най-важното от всички неща е истината.
Ако се разбере, че нямаме нищо общо със славяните, ако това е истина, научно доказана, неопревержимо, нямам никакъв проблем.
Обаче фактите, които съм извадил от античните и ранносредновековни източници,показват, че славяните присъстват на Балканския полуостров и в историята на Европа доста отдавна.....
Сега ще ви прочета едно изказване, не на руснак, защото на руснак няма да повярвате, ако каже нещо, на един австриец, Вилхелм Обермюлер, във Виена, 1872 г., пише следното:
"Ония народи, които след края т.нар. Велико Преселение на Народите, биват наричани славяни, са в същност нищо друго освен остатъците на народите, които населявали преди това съответните земи и назовавани от гърци  и римляни в дълги списъци:  траки, гети, мизи, даки, агатирси и т.н.
Въпреки това тия изворни документи се пренебрегват от нашите германисти и слависти, или те биват осмивани, просто защото не се вмъкват в рамките на германистката и панславистката тенденциозна история . Но и затова тия историци са принудени заедно с потока на великото преселение на народите, да изтрият, да представят за изчезнали почти всички стари народи от земята и след тях да направят така, че да се появят съвсем нови, да им се търсят прародини, и разбира се, след това са вложили мъчителна работа без смисъл, не стигат до никакви резултати"
Абсолютно точно, трудно е да се добави нещо към думите на Вилхелм Обермюлер.
Значи, идеята за голямото преселване на някои народи от Азия към Европа, е до такава степен абсурдна, че ако не бяха я озвучавали хора с академични титли, нормалният човек просто щеше да им се изсмее, тъй като не можем да си представим, каквито и да са били тези хора в древността, те не са били глупави, не са били, може би, така образовани като нас, не са имали днешната информация, да кажем, и т.н., но никак не са били глупави. И как ще се юрнат, представете си, от някъде от Северен Китай ли, от Сибир ли, от незнам-си-къде, от Тяншан, от Памир, ще се юрнат огромни човешки маси на запад: в студ, в зной, по време на бури, вкл. и снежни бури, ще прекосват напр. такава река като Волга, Волга има 12 километра в долното си течение, как се пресича такава река и защо, с каква цел?! Те знаят ли къде отиват, да не са полудели всички, ако е имало един или двама луди сред тях, останалите не могат да бъдат луди. С деца, с добитък, с възрастни....това е една абсолютна фантасмагория, която може да възникне само в главата на един кабинетен човек, който въобще няма никаква представа от реалния живот, никога не е пътувал, и който в ума си премества огромни маси човешки на места, каквито на него му харесват, и каквото му хрумне на него, това прави. Разбира се, никакво голямо и велико преселване на народи е нямало, имало е миграции, но те са ставали ден след ден, месец след месец,такива миграции наистина е имало, но еднократни премествания, такива, както да кажем

    - November 22, 2018 


Тагове:   славянски,   глоси,


Гласувай:
4



1. dobrodan - Извинявам се, но другарят професор е дебил.
30.08.2022 21:29
Имам чувството, че някой му е дал не само професурата, но и средното образование.
Ако слушам него, още щяхме да си седим в Африка.
цитирай
2. sorossadistfucking - Не бих казал на г-на Н.Тодоров право в очите това което ще напиша като коментар, от уважение към вярата му, но...
30.08.2022 22:50
3 думи за него: Човек с бедна фантазия!
Когато не правиш разлика между революция и еволюция, бедна ти е фантазията. Когато не можеш да си представиш 1 миграционен поток от Азия към Европа... Та ти не можеш да си представиш и всички останали миграционни потоци, свързани с преодоляване на огромни разстояния от народи и от армии. Индийците и пакистанците са дали началото на индо-европейските езици на всички цивилизовани европейски народи, чрез миграционна еволюция...
На много по късен еволюционен етап викинги преодоляват с морски набези от норвежко море на запад и юг през атлантическия океан, стигайки до бреговете на Средиземно море в плячкосване на всичко не контролирано от Римската империя. Която пък заедно с източната част владеят и контролират Европа, Зап.Азия и Сев.Африка с човешка и животинска тяга за предвижване... 6-10 век Английския човек все още съществува, но само под милостта на датските и скандинавските хулигани, които 2-3 пъти годишно прекосяват северните морски бездни за да му вземат реколтата...
Н.Тодоров...малко световни исторически филми е гледал, а още повече не е чел антична световна история. Нищо не започва от годината на раждането ни.
цитирай
3. radostinalassa - И аз залагам, че ковидко...
31.08.2022 14:39
е дошъл от Африка. Такива екземпляри първи ги хваща Ковид.
цитирай
4. radostinalassa - Н. Тодоров е лингвист
31.08.2022 14:41
Превежда и надписа на пръстена от Езерово.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13144746
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години