Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2022 19:40 - Какво показват изследванията на генетиката на руския народ?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1821 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 27.10.2022 20:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
С уговорката, че Олег Балановски е евреин.
Той загина наскоро при опита си да спаси давещо се дете в реката.
Нещо нетипично за евреин.
В тази статия ще научим колко славянски гени има в русите и дали има руски народ по отношение на генетиката.  

Генетичните изследвания на народите често се приемат като последната дума на науката. Но не е така!   © Олег Павлович Балановски
А сега внимание!
В началото на статията е допусната логическа грешка в твърдението, където се казва за „славянските гени“ и че „има ли руски народ от гледна точка на генетиката“. Или:
  1. Няма славянски гени, няма татарски гени - гените са по-стари от славяните и татарите ... Хаплогрупата, характерна за славяните в Европа (но срещаща се и сред другите европейци), също е много разпространена в Индия.  
2. Дали има някакъв народ или не - това по принцип не е въпрос на генетика. След това тази статия може да бъде завършена.

Но нека разгледаме по-отблизо генетичните изследвания.     Фино-угорски микс По незнание, или нарочно, някои хора казват, че русите са уж фино-угорски народи, а не славяни изобщо. По-долу давам извадки от изследване за генетиката на русите, на която обичат да се позовават в такива случаи.  
Тук, изглежда, като цяло е написано черно на бяло, че русите „имат повече общи хаплотипове с финландско-говорящите народи“ Но същото изследване говори за разликите между севера и юга, както и за различията в северното руско население.
Що се отнася до монголската, "азиатска" смес, според генетиката (включително от учените Балановски):
  Руският генофонд не е междинен между типично европейския и азиатския генофонд... Руският генофонд е най-източният от типично европейските. Съгласен с тях е и Б.А.Малярчук:   Установено е, че структурно митохондриалните генофонди на чехите и другите славянски народи (руснаци, поляци, словенци) практически не се различават. Ако честотата на източноевразийските (монголоидни) линии при чехи и поляци е 1,5%, то в руските популации тя не надвишава 2%.
  Тази таблица представя данни за хаплогрупите на извадка от 1874 руснаци, включително 1207 велики руснаци:   Източник: https://ss69100.livejournal.com/3200271.html Особено внимание заслужават 4-те най-често срещани хаплогрупи сред руснаците:
R1a1 47,0%, N1c1 20,0%, I2 10,6%, I1 6,2%.
С прости думи: генетичният състав на руснаците по преките мъжки линии на Y-хромозомата е следният:  
Източноевропейци - 47%, балтийци - 20%.
И две хаплогрупи на оригинални европейци още от палеолита скандинавци - 6%, балканци - 11%.  
Имената са условни и дадени в съответствие с териториалните максимуми на европейските субклади за хаплогрупите R1a1, N1c1, I1 и I2.
Основният момент е, че не е имало потомци на монголите след двестагодишното татаро-монголско иго.  

image



Данните за хаплогрупите се различават в различните източници.
В този брой има много фалшификации, поради факта, че различни хора коригират данните, за да отговарят на техните спекулации
Следва съкратен текст на разговор с Олег Павлович Балановски, руски учен, който провежда изследвания върху генетиката на руския народ.  
– Тоест отговорът на учените е еднозначен – руснаците съществуват като нация.
  - Този въпрос не е към учените, а към онези хора, които се идентифицират с руския народ.
Докато има такива хора, учените ще записват съществуването на хората.     - И все пак колко хомогенен е руският генотип?
  - Разликите между населението на различни региони ВЪТРЕ в един народ (в случая руски) почти винаги са по-малки от разликите МЕЖДУ различните народи. Променливостта на руските популации се оказа по-висока от, например, популациите на германците, но по-малка от променливостта на много други европейски народи, като италианците.
    - Тоест руснаците се различават един от друг повече от германците, но по-малко от италианците?
  - Точно. В същото време генетичната променливост в рамките на нашия европейски субконтинент е много по-малка от тази в рамките, например, на индийския субконтинент. Просто казано, европейците, включително руснаците, са много по-сходни един с друг от съседните народи в много региони на планетата, много по-лесно е да се открият генетични прилики между европейските народи и е по-трудно да се намерят разлики.     –

Сега мнозина поставят под въпрос съществуването на „братски славянски народи“ – руски, украински, беларуски... Казват, че това са съвсем различни народи, съвсем различни.
  - “Славяни” (както и “тюрки” и “угро-фини”) не са никакви генетични понятия, а лингвистични!
Има славянска, тюркска и фино-угорска група езици. И в рамките на тези групи съжителстват генетично отдалечени един от друг народи.
Например, трудно е да се намерят генетични прилики между турци и якути, които говорят тюркски езици. Финландците и ханти говорят угро-фински езици, но са генетично отдалечени един от друг.
Досега нито един лингвист не се съмнява в тясната връзка на руския, украинския и беларуския език и тяхната принадлежност към славянската група.  
Що се отнася до сходството на генофондите на трите източнославянски народа, първоначалните изследвания показаха, че те са толкова сходни, че понякога не е възможно да се разграничат.
Но през тези години не сме стояли на едно място и сега се научихме да виждаме фините различия в украинския генофонд.
Беларусите от северните и централните региони все още са неразличими от руснаците за целия набор от изследвани гени, само беларусите от Полесието са показани като уникални.  

image



Картата е стара, до 2022 г.! Следователно границите понякога са неправилни. - Руснаците славяни ли са?
Какъв е реалният дял на "финландското наследство" в руския генофонд?   - Руснаците са, разбира се, славяни.
Сходството на северното руско население с финландците е много малко, докато с естонците е доста високо. Проблемът е, че абсолютно същите генетични варианти се срещат сред балтийските народи (латвийци и литовци).
Нашето изследване на северноруския генофонд показа, че би било неразумно опростяване да тълкуваме неговите характеристики като наследени от фино-угрите, асимилирани от руснаците.
Има особености, но те свързват северните руснаци не само с фино-угорските народи, но и с балтите и с немскоезичното население на Скандинавия.
Тоест, тези гени - бих си позволил да предположа - биха могли да бъдат наследени от предците на северните руснаци от толкова древни времена, когато нито славяните, нито угро-финските народи, нито германците, нито татарите просто не са съществували.     - Вие пишете, че за първи път е показан двукомпонентният характер на руския генофонд за маркери на Y-хромозомата (т.е. по мъжка линия).
Какви са тези двама предци на руския генофонд?
  - Единият генетичен "баща" на руския народ е северен, другият е южен.
Възрастта им се губи във вековете, а произходът им е в мъглата.
Но във всеки случай вече е изминало цяло хилядолетие, откакто наследството на двамата "бащи" стана общо достояние на целия руски генофонд.
А сегашното им селище ясно се вижда на картата.
В същото време северният руски генофонд има прилики със съседните балтийски народи, а южният генофонд има прилики със съседните източни славяни, но също и със западните славяни (поляци, чехи и словаци).  
  - Бушуват ли политически страсти около изследването? Има ли натиск?
Кой и как изкривява вашите данни? И за какви цели?   - За щастие никога не сме се срещали с политика и още повече с натиск. Но   има много изкривявания.
Всеки иска да приспособи научните данни към обичайните си възгледи. И нашите данни, с честен подход, не са съобразени с тях.
Ето защо нашите изводи в своята цялост не харесват и двете страни - както тези, които казват, че руският генофонд е "най-добрият" в света, така и тези, които твърдят, че той не съществува.   Състои се от две части – северна и южно-централна, като в нея няма азиатска следа.     заключения Всички тези генетични изследвания не са истината от последна инстанция. Гените не се делят на нации.
Всички имена на хаплогрупи са условни и се дават в зависимост от това къде коя група е по-често срещана. Славяните може да имат "скандинавска" хаплогрупа, турците - "славянска" и т.н.   Руснаците са славяни, а угро-фините са си угро-фини.
  Защо учените се нуждаят от тези изследвания? За науката.
Да разбираш някои неща.   За какво често се използват тези изследвания? За да се докаже кой е по-славянин, скандинавец, европеец, азиатец, тюрк, индиец и т.н.
Тоест, тези изследвания се използват, освен всичко друго, за изкуствено разделяне на хората и по този начин за контролиране на поведението на хората. имате нужда от него   Вниманието на хората често се отклонява към всякакви дреболии, които са ненужни за него или дори към нещо вредно, така че човек да не забележи какво има под носа му. Животът продължава...   Лесостепъ разума


Тагове:   европейци,   арии,   балканци,


Гласувай:
6



1. radostinalassa - Особено внимание заслужават 4-те най-често срещани хаплогрупи сред руснаците: R1a1 47,0%, N1c1 20,0%, I2 10,6%, I1 6,2%.
27.10.2022 20:12
И2 е наша хаплогрупа.
цитирай
2. radostinalassa - Значи русите, синеоки траки...
27.10.2022 21:14
са отишли и на север. Днес там са 47%. Отишли са в Индия - 300 млн. българи днес. На запад - Инквизицията ги е убивала по външен вид.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13344313
Постинги: 11679
Коментари: 18499
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК