Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2022 18:52 - Старата хипотеза за произхода на славяните е забранена от Ватикана
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1276 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Старата хипотеза за произхода на славяните е забранена от Ватикана  
image



Славяни и православието (снимка от Олимпийските игри) Първото най-обемно изследване върху историята на славяните, написано от италианския свещеник (хърватин по произход) Мавро Орбини „Славянско царство“, скоро след публикуването си през 1601 г. е забранено от Ватикана и включено в папския „Кодекс на забранените книги“. ". Руският император Петър I проявява голям интерес към тази книга.   През 1846 г. полският археолог Тадеуш Волански публикува книгата „Писма за славянските древности“. Разгневеното католическо духовенство скоро се заема да се разправи изключително жестоко с археолога – да го изгори на клада от собствените му книги. Полякът бил спасен от руския император Николай I, който не допуснал да се разправят с него и наредил да охраняват археолога.  




Мавро Орбини (1563 - 1610) и корицата на книгата му "Славянско царство" Защо католическата църква забрани тези трудове на учените?   За да разберем това, нека се обърнем към произхода на католическата църква. Както е известно от историята, през 1054 г. е настъпил църковен разкол, след който е настъпило окончателното разделение на християнската църква на Римокатолическата църква на Запад с център Рим и Православната църква на Изток с център в Константинопол. И двете църкви се анатемосват взаимно. Византия утвърждава своята цивилизационна независимост от Запада, но губи политическата подкрепа на Рим и на целия Запад като цяло. Позволете ми да ви напомня, че католическата църква беше духовният рупор на средновековната Свещена Римска империя, която тогава представляваше съюза на различни западноевропейски държави и народи (германски, франкски, италиански и др.), просъществувала от 962 до 1806 г. Елитът и благородството на това недържавно сдружение се смятаха за потомци на Великата Римска империя, а тяхната католическа църква, водена от папата, подкрепяше тази идеология по всякакъв възможен начин. В действителност западноевропейците са потомци на същите варвари, с които Древен Рим непрекъснато води войни и в крайна сметка е унищожен от тях. От началото на 11 век западноевропейските завоеватели започват да нападат територии, които тогава са били под контрола на Източната Римска империя (Византия). Това допълнително засилва конфликтите и противопоставянето между Западната (католическа) и Източната (православна) църкви, което не е преодоляно и до днес.   Какво беше толкова бунтовно написано в тези книги, че толкова много изплаши католическата църква?   Първо, и двамата автори, след като анализираха всички исторически документи, които бяха известни по това време, стигнаха до извода, че славяните имат много древен произход и тяхното влияние и широко разпространено заселване в цяла Европа е премълчано и скрито по всякакъв възможен начин. Второ, и двамата автори посочват, че предците на славяните са свързани с формирането на Древен Рим. Тадеуш Волански директно каза, че етруските са не само предците на славяните, но и първите основатели на Рим. Мавро Орбини пише, че предците на славяните в древността са завладели Гърция, Македония, Илирия, Италия, Испания и дори Египет.   Защо хипотезата за произхода на славяните е забранена от Ватикана? Тогава защо католическата църква забрани тези книги?  


image


image

Всичко е много просто, тези книги, според Римокатолическата църква, излагат хипотеза, която е пряко противоположна на възприетото на Запад мнение, че западноевропейците са законни потомци на древните римляни. От тези книги може да си съставим мнение, че напротив, славяните, заедно с православната църква, са наследници на Великата Римска империя.   Но вярно ли е това или не?   1) Според съвременните данни на палеогенетиката краят на бронзовата епоха съвпада с глобалната война (нахлуването на народите от морето) или катастрофата на бронзовата епоха. След това светът в Европа се раздели на три основни лагера: 1. Западна Европа - носители предимно на хаплогрупи R1b-L151, R1b-P312, R1b-U106 и I2a-Isles (според автозомни компоненти, главно WHG и CHG), 2. Източна Европа - носители на хаплогрупи R1a-Z645 (всички нейни клонове), I2a-Din и N1a (по автозоми главно EHG и SHG), 3. Южна Европа (по-късно Древен Рим) - носители на различни хаплогрупи I2a (различни клонове) , G2a, J1, J2, E1b, R1b-Z2103, R1a и други (според автозомни анализи EFs са главно потомци на неолитни фермери и в по-малка степен на народи с други компоненти на предците).   2) Както показват най-новите изследвания на различни учени, които можете да срещнете в предишните ми статии (вижте списъка в линковете по-долу), славяните, по своя генетичен произход, са смесица от потомци на източноевропейци и южноевропейци. Тоест именно славяните, а не представителите на съвременна Западна Европа са в по-голяма степен наследници или потомци на населението на Древен Рим, което потвърждава предположенията на горните автори и причината за противопоставянето на Ватикана на тях.   SpaceNET (палеогенетика)


Тагове:   Славяни,   ербини,


Гласувай:
1



1. dobrodan - И кои са
07.11.2022 19:00
славяните в такъв случай?
Отговарям ти директно, а това е нещо много специално.
Индийски цигани, Радостинке. Не друго.
Четеш ли за хетите при мене?
Без хатите отиваха на кино.
Между другото, хетският антропологичен облик съм го виждал в Старозагорско и не се бъзикам. Скосено чело, дълъг и прав нос, ама много дълъг.
Не са били красавци :).
цитирай
2. radostinalassa - Не те чета, да не си склеротик...
07.11.2022 19:04
Циганите и арабите имат еднакъв външен вид. Иди в гетото и в лагера да ги видиш. Имат и къде къде по - малък размер на главата си . Нещо да не си болен?
цитирай
3. radostinalassa - Ако бяха цигани...
07.11.2022 19:05
папата нямаше да се занимава с тях, чаткаш ли? Те са прости , не се поддават на обучение, значи не са опасни за вълка папа.
цитирай
4. zarenkow - Никоя хипотеза не е теория,
07.11.2022 20:14
а специално тази хипотеза е вредна и обслужва само едни. Пример: В Санстефанския договор, който много глупаци сочат, като доказателство за Освобождението на България, освен че няма нито един представител на Българите, територията на България е дефинирана, като Задунайска губерния, а населението, не е Българи, а "поробено славянско", каквото се води и руското-славянско. Няма България, няма Българи. Като се вземе предвид и официалната окупация , както и окупационния фонд, плащан от Българите години след това, става очевидния мерак за претопяване, точно както до днес се опитваха с Украйна, където Руския език беше основен, историята пренаписана, а националността им отречена. Това е и причината да заграбят националния Български архив, без достъп до него, за да пишат историята ни, без да знаем за вековната вреда срещу България от Русия. НО има идиоти, ментално осакатени. да ближат и до днес ботушите на имперска Русия и вредят на собствената си родина, за което ще дойде ден да плащат. Сигурно е.
цитирай
5. radostinalassa - Май не си чел поста, а ?....
07.11.2022 20:21
Защо папата ще забранява книгите на Мавро Орбини и Волански за славяните? Ние сме православни , а те са католици.
Между нас се води война от преди 5000 г. ,когато е имало голяма битка между нас и тях. Ти се обявяваш за поддръжник на запада и смяташ, че ние ще си плащаме.
Но тук не е запада и папата , който мие краката на арабите, а православния Изток. Така , че ти си объркал посоките. Папата е знаел за десетките католици свещеници педофили и ги е прикривал. Западни ценности.
цитирай
6. radostinalassa - Тогава защо са ни освободили от турско робство?
07.11.2022 20:22
Тогава нямаше да я има България просто. Не кълни като вещер, няма кого да плашиш. Вещиците са на запад.
И защо сме най - бедни в ЕС? Защото сме православни? Защото не сме от техните? Защото са колонизатори? Нещо си се чалнал от мъка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133556
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години