Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2022 21:07 - Защо, съдейки по древните писма от брезова кора, в Русия не е имало монголо - татарско иго
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 3213 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 07.11.2022 21:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image






 
Изображение Yandex Картинки. Многократно съм чувал от много хора, занимаващи се с изучаване на националната история, че ако погледнете текстовете на древните писма от брезова кора, няма да намерите в тях никакво споменаване на монголо-татарското иго. Писателят и блогърът Андрей Тюняев и други изследователи говорят много за това.   Наистина, препрочетох много известни писма, открити от археолозите в превод от древния руски диалект.
Изглежда, че такова опустошително събитие за Русия трябва по някакъв начин да бъде отразено в народната среда. Надявах се да намеря текстове като: „Иван не отивай в Рязан, там няма печалба, градът е разрушен“, „Не мога да търгувам, хората избягаха от врага ...“ и т.н.  
Много текстове са посветени на обикновените търговски отношения между хората, домашна, любовна кореспонденция, разписки за дългове, съдебни спорове. Ако врагът дойде в Русия, тези отношения трябваше по някакъв начин да се променят. Хората да спират да търгуват, животът замръзва или замира в големи райони.  

image



Изображение Yandex Картинки. Намерих истината такова писмо. Грамота № 590. Литва воюва срещу карелците. Без монголо-татари! Между другото, той ревизира хартите от 11-13 век. През XIII век вече трябва да се появят нашествениците. Нека да видим какво мислят хората в този момент.   Грамота № 246. От Жировит до Стоян.
Мина деветата година, откакто ми се закле на кръста и пари не ми изпрати. Ако не ми изпратите четири и половина гривни, тогава ще конфискувам стоките от най-знатния новгородец по ваша вина. Хайде с добро.   Абсолютно нехристиянски имена. А търговията изглежда е в разгара си. Писмо № 424.
Писмо от Гюргий до баща му и майка му. След като продадете двора, елате тук - в Смоленск или Киев: хлябът е евтин. Ако не дойдете, тогава ми пратете писмо, как сте живи и здрави. Животът продължава, дори хлябът е евтин.  
image



Изображение Yandex Картинки. Бреза от дете с рисунки. Грамота № 421. От Братята до Нежил. Върви си вкъщи, сине, свободен си. Ако не дойдеш, ще изпратя съдия-изпълнител за вас. Платих 20 гривни и сте свободни. Както се вижда от текста, правните дела в Русия са били силно развити.   Грамота № 735. От Яким и Семюн до Дмитрий. Дайте на този слуга глупав сив кон и, моля, помогнете му да достави "товара" - дори до Коростомъл. Търговията е в разгара си. Как текстът се различава от съвременните търговски отношения?   Друго писмо - No 69 - е от края на 13 век, между 1281 и 1299 г., и е намерено през 1952 г. То запази следния текст: „От Терентей до Михал. Изпратетелошак с Яковец. Отрядът на Савин отива. Аз съм в Ярославъл, здрав съм и с Григорем. Углиците замръзнаха до смърт в Ярославъл.Ти до Uglets и този n (o) lk отряд.   Изображение Yandex Картинки. Текстът показва, че е необходимо да се спасят замръзналите в речния лед кораби.
Също така периодът от XIII век е важен за промяната в името на паричната единица. Споменаването на гривната изчезва и все повече се споменава рублата. Въпреки че в същото време много плащат със стоки като бартер, но по отношение на паричната единица.   Удостоверение No 65, намерено 1952г.
Двулицев е и леко повреден. От едната страна Матвей моли Есиф да му донесе мечи кожи, малко дрехи и одеяло, а от другата страна е надраскано: „Вече караш по 3 рубли, Ирод. Али без каране не продавай.
Това е най-старото споменаване на рублата, датиращо от 1281-1299 г.   Определено има известно влияние и промяна във финансовата единица в Русия.
Но писма, в които се казва, че монголо-татарите са дошли в Русия и човешкият живот претърпява промени и няма страдания от нашествениците. Но хрониките ни представят съвсем различна ситуация. Какво наистина се случи?  
image




Изображение Yandex Картинки. Религиозната линия може да се проследи много ясно. Разширяването на Европа на изток и последвалото нашествие на "монголо-татарите" в Източна Европа. Ситуацията може да е била подобна на съвременната, когато е било необходимо да се спре движението на католицизма и европейците в Русия.
Което беше направено.  
Хрониките дойдоха в Русия от онези територии, които преди това са били под управлението на Полша и след това са станали част от нашата страна. Писмата от брезова кора представят историята по малко по-различен начин. Какво мислите за това? Споделете вашите мисли в коментарите. Подкрепете ни, като се абонирате, харесате и публикувате повторно!  
  Използвана литература и източници:   Мединцева А.А. Писменост в древна Рус (според епиграфски паметници от 10-първата половина на 13-ти век). Москва: Наука, 2000. Зализняк А.А., Янин В.Л. Писма от брезова кора от разкопките в Новгород през 2005 г. // Въпроси на лингвистиката. 2006. № 3.
Антикварная Кубанъ


Тагове:   иго,   нетъ,   в берестъях,


Гласувай:
2



1. shtaparov - Игото наистина не е било монголо...
07.11.2022 21:49
Игото наистина не е било монголо-татарско: било си е чисто татарско,а татарите са разбира се европеиди,които променили расовия облик на руските угрофини! Това твърдение се доказва отлично от факта,че хората не са имали кожа на която да пишат,и затова са пишели по неволя на кора! Къде са били кожите тогава? Много просто- били са у татарите,които прибирали всички овце и агнета за себе си,а на руснасите оставала за ядене и писане само кората!
цитирай
2. radostinalassa - Ти не разбра ли, че иго не е имало...
08.11.2022 16:59
Трябва да прочетеш Светлана Жарникова май.Не чети повече Иво Инджев, той е политик.
цитирай
3. radostinalassa - Имаш големи пропуски
08.11.2022 17:06
https://www.youtube/watch?v=N6Kf4iUbk5o
цитирай
4. radostinalassa - Значи руският е като древният санскрит..
08.11.2022 17:09
а руският е древен български език. Какви угрофини се разхождат в мозъчето ти? Аркаим ебългарски, ние не сме угрофини, освен може би ти.
цитирай
5. radostinalassa - В Индия, в миналото бракът не е бил валиден...
12.11.2022 16:51
ако не е бил напиисан на брезова кора. Факт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13266105
Постинги: 11650
Коментари: 18462
Гласове: 6688
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК