Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2023 18:06 - САЩ и Великобритания смятат Русия за "законна плячка"!
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1223 Коментари: 8 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 🇺🇸 🇬🇧 🇬🇧 САЩ и Великобритания смятат Русия за "законна плячка"! Защо стана така Накратко, има точно 2 причини за отношението на англосаксонците към Русия като към "законна плячка". И тези фундаментални причини не се появиха „вчера“, и не през съветския период.

image


🔶 Първо, ние наистина сме много богата страна с ниска гъстота на населението за огромни площи и природни ресурси. Нито американците, нито британците се интересуват от трудностите на развитието, задържането и културното и икономическото развитие на руските региони, историческите превратности, митичната справедливост в голямата геостратегия. Интересуват ги само земята, нашите природни богатства и техните загуби, които ще понесат, ако се опитат да  „изстискат“ всичко. Нищо друго. Англосаксонската цивилизация е бугхалтер,счетоводител. Докато последиците от насилственото завземане на руското богатство и територии надвишават цената на възможното извличане, те ще се пазят да отидат „фронтално“. Следователно нашата задача е не само да запазим щита и меча на Русия, положени от нашите предци, но и да увеличим нейния потенциал. Ако цената на атака срещу Русия е твърде висока, атаката срещу нас ще бъде неизгодна и ненужна. Малко са "идеологическите герои" сред англосаксонците. И така, всичко ще свърши, както в песента на Висоцки: „Малко са истинските насилници, затова няма водачи“. 🔶 Втората причина се крие в "прецедентното" мислене на англосаксонската цивилизация. Това не е нещо лошо, това мислене е характерно за нашите „пасивни партньори в топката“. „Прецедентният мироглед“ се проявява най-ясно в тяхното законодателство и право. Много грубо, - свежда се до известната максима от Книгата на Еклисиаст: „Каквото е било, това ще бъде; и това, което е било направено, това ще бъде направено, и няма нищо ново под слънцето.” Руската история показа на американците и британците, че е възможно да се извличат руски ресурси и земи, без да се прибягва до „сиров сценарий“. И това намалява потенциалните им загуби до определен минимум. Самите руснаци могат да се справят с разпадането на страната си. Англосаксонската империя, без значение коя: Великобритания в миналото или Съединените американски щати в настоящето, ще трябва само да дойде в бившите руски земи, да купи местните „бейове“ или „принцове“ и активно да изпомпва всички възможни ползи от региона. От създаването на Руското царство никой не е успял да улови Русия отвън. Но имаше достатъчно смут и вътрешен колапс. Няма да се връщаме в дълбините на вековете за примери. Достатъчно е да си припомним революцията от 1917 г., последвана от Гражданската война и края на "80-те" - декември 1991 г. Всеки път Русия излизаше от тези вътрешни дезинтеграции с отцепили се региони, които след това активно „овладяваха“ англосаксонските империи. Тъй като това се е случило в най-новата история, тогава - твърдят "пасивните партньори в топката", - ще работи отново. Достатъчно е само да се намери правилната опорна точка, която отново ще преобърне „руския свят“ и ще отцепи още едно парче от Русия. Нашата задача в тази посока е да не допускаме повторение на исторически грешки. И, разбира се! - Днес Русия няма да ги повтори. Значи ще устоим! МОСБЛОГ


Тагове:   търговците,


Гласувай:
3



1. raders - Едва ли е така. Ако погледнеш ист...
13.01.2023 18:40
Едва ли е така. Ако погледнеш историята, щатите винаги са помагали на Русия, дори по времето на Елцин. Те предпочитат да търгуват отколкото да воюват, защото ценят хората си, а и не си струва да се хвърлят сили за нещо, което може да се купи с пари. Докато за руснаците човешкият живот не струва нищо и те са хвърлили цялата си икономика, доколкото я имат, за производството на бомби. От всичките си съседи са заграбили територии и сега драпат да ги задържат - включително "новите" от Украйна. Но ще им бъде доста трудно, защото никой няма да ги остави така да си развяват байряците. Всъщност, не Щатите ги заплашват с нещо, а по скоро Китай, защото в Сибир и Манчжурия /заграбена от Китай/ живеят доста милиони китайци. Засега си траят, но ще бъде доста весело, когато си отиде Си Цзи Пин и следващият започне за задава неудобни въпроси. Чини ми се, че онзи комплексиран пигмей в Кремъл, ако имаше малко повече акъл, не биваше да си разваля дуслука с Щатите. Американците винаги са били крепители на статуквото.
цитирай
2. radostinalassa - А защо са оградили Русия с бази?...
13.01.2023 18:43
Искаш да кажеш, че я пазят от себе си?
цитирай
3. radostinalassa - Скоро публикувах карта на Китай и Русия...
13.01.2023 18:45
Милионите китайци са се отдръпнали от чукарите на границата с Русия и заселват гъсто тази част, която е до Казахстан.
Значи ти харесваш педофила евреин Байдън? Въпрос на вкус.
Само Русия да спре водата на Китай и жълтите ще се озъбят.
цитирай
4. raders - Искаш да кажеш, че я пазят от себе ...
13.01.2023 19:21
radostinalassa написа:
Искаш да кажеш, че я пазят от себе си?


По-скоро се страхуват от нея и се стараят да я държат в шах. Защото при една война ще загубят много. Те са богата страна и имат какво да губят. Точно затова войната не ги устройва. Докато руснаците са въшкари и нямат какво да губят, освен заграбените от съседите си територии. Освен това за тях човешкият живот е без значение. Затова всички ги мразят и се страхуват от тях. Но американците винаги се съобразяват със статуквото и го пазят. Точно затова е за предпочитане да се сдобрят с американците и да си продават петрола, вместо да бомбардират Украйна. Никой за нищо няма да ги закача. Няма и за какво. Арабите затова са богати, защото не са толкова тъпи и не са хукнали да възстановяват Арабския халифат. Срамота е толкова богата на ресурси държава да е с толкова бедно население и да ги интересуват само войните.
цитирай
5. radostinalassa - Тя и Русия , по американски почин...
13.01.2023 19:25
е заобиколила США с Посейдони. Но Русия е по - богата на вода и суровини. А США са богати на фалшиви, напечатани от въздуха долари.Те са разпалили над 200 войни, имат 900 военни бази по света.
Сега крадат нефт от Сирия, въпреки че Асад не ги е канил там.Значи са терористи?
Когато арабите не си дават петрола ги сполетява съдбата на Кадафи. Много лъжеш и затова мислим, че си циганин или негър.
цитирай
6. radostinalassa - Аз залагам на циганин...
13.01.2023 19:31
Ти как мислиш? Негрите имат само 9 енергонови канала и са доста неуки.
цитирай
7. radostinalassa - И защо заспаха ботовете?
13.01.2023 19:36
Само ти си на смяна?
цитирай
8. radostinalassa - Значи 8 години Украйна, завладяна от США...
13.01.2023 19:39
чрез Майдан обстрелва децата на Донбас, убива ги, а Русия била убийца? Ти си неадекватен?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13282374
Постинги: 11655
Коментари: 18466
Гласове: 6689
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК