Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2019 18:52 - Предприятието Proton-PM завърши окончателните тестове на RD-276
Автор: radostinalassa Категория: Хоби   
Прочетен: 431 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Предприятието Proton-PM завърши окончателните тестове на RD-276 Пресслужба на Роскосмос
image



  Двигателите на първия етап за тежки ракети Proton се произвеждат в пермското предприятие Proton-PM от 1965 г. Но сега стана известно, че компанията провежда заключителни тестове на RD-276.   По време на своето съществуване Proton-PM е произвел повече от три хиляди ракетни двигателя и е провел огромен брой тестове. Но всичко стига до своя край - при съществуващите договори заводът завърши тестване на RD-276. Според Aviaport.ru цяло семейство двигатели (RD-253, RD-275, RD-276) е нещо от миналото, но това не означава, че компанията изобщо ще остане без поръчки.   "Работим върху обещаващ двигател RD-191 за ракетите" Ангара ", който е планиран за серийно производство през 2023 г.", заяви Дмитрий Шенятски, изпълнителен директор на завода.   Според Шенятски  RD-276 е успял да се утвърди като най-надеждния двигател на своя клас, но рано или късно всичко  остарява. Фактът, че този модел отива в миналото, стана известно преди повече от година, но преди това Proton-PM продължи да произвежда двигатели в рамките на своите задължения.   Заслужава да се спомене, че в момента Русия продължава да се развива в областта на космическите изследвания. Както беше съобщено по-рано, експертите оцениха перспективата за създаване на руска възвръщаема  ракета .

  Галкин похвали перспективата за създаване на руска възвръщаема ракета  Според наличната информация тя ще бъде създадена от частната компания Laros.   Новините за работата по руската възвращаема ракета бяха оценени от Александър Галкин, научен наблюдател за телевизионния канал Kultura. Експертът заключи, че новият продукт ще помогне за намаляване на разходите и като цяло ще облагодетелства развитието на руската космическа индустрия.   „Подобна ракета е полезна. Това е голяма икономия на разходи, защото е едно нещо, когато пуснкаме ракета (която все още е много скъпа) и тя излита безвъзвратно, и друго е когато тя  се връща и може да бъде използвана отново “, описа специалистът ситуацията.   Освен това Галкин обърна внимание на факта, че благодарение на "космическия кораб за многократна употреба" цялата индустрия ще получи определен тласък в развитието. Поради това такива устройства задължително трябва да бъдат създадени в Русия.   „Връщането на ракетите е перспектива, която трябва да съществува в Русия. Можете да изстрелвате хора, можете да стартирате както сателити, така и станции. Основният чар на връщащите се ракети е, че те могат да бъдат върнати и използвани още няколко пъти. Това води до факта, че парите ни ще бъдат спестени и преразпределени в други области “, каза научният наблюдател.





  Но специалистът обърна внимание и на факта, че вероятно Ларос ще изисква държавна подкрепа за изпълнението на проекта. Факт е, че отделно частно предприятие не е в състояние да финансира такова амбициозно предприятие.   „В Русия нямаме толкова големи компании. Мъск се финансира и от НАСА, която взема пари от американския бюджет. От гледна точка на развитието е възможно, но за да осъзнаете това, трябва да получите финансиране “, обобщи Галкин.   В този случай си струва да обърнете внимание на факта, че Русия не страда от липса на талантливи разработчици и инженери, но те наистина се реализират в по-голямата си част с подкрепата на държавата. Това е особено забележимо във военно-индустриалния комплекс, където руските учени редовно доказват своята конкурентоспособност, като създават нови модели иновативно оборудване, които се въвеждат в експлоатация с
руската армия.  Виктор Расколников


Тагове:   кофти,   редактора,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13147247
Постинги: 11562
Коментари: 18329
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години