Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2021 21:22 - Хората се превърнаха в "новия петрол" на XXI век за Big Pharma
Автор: radostinalassa Категория: Хоби   
Прочетен: 837 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
 /Поглед.инфо/ Позицията на фармацевтичните компании в САЩ се определя не само от показателите за обема на продажбите, пазарната капитализация, печалбата или броя на служителите, но и от влиянието на индустрията върху всички аспекти на американското общество. И на първо място за здравеопазването.

Американските фармацевтични корпорации са направили американските граждани не целта на тяхната дейност (лечение и опазване на здравето), а средство. Целта е обогатяване, което се изразява в печалба и пазарна капитализация.

Изглежда, че всички спирачки са премахнати от година и половина насам (от момента, в който беше обявена „пандемията“). „Голямата фармация“ получи много пари от държавата за разработването на ваксини и в същото време отстрани от фармацевтичните компании почти всякаква отговорност за възможните разходи за ваксинация. Освен това, за да направи инвестициите в разработването на ваксини по-рентабилни, правителството се съгласи с „Голямата фармация“, че инжекцията ще надхвърли само едно убождане - ще има няколко. Или може би ще станат постоянни - неразделна част от „новата нормалност“.

Американската разследваща журналистка Нина Бърли пише за това в наскоро публикуваната в САЩ книга „Вирус: ваксинации“, Центровете за контрол на заболяванията и отвличането на Америка“. Центровете играят ключова роля в организирането на ваксинациите в Америка.

Нина Бърли пише, че Конгресът незабавно е отпуснал 10 млрд. долара за разработване на ваксини от частни компании миналата пролет. Стартира Операция „Крайна скорост“ (ОКС), програмата за КОВИД-19 на правителството на САЩ. До пролетта на тази година правителството вече е отпуснало 22 милиарда долара за „Голямата Фармация“ по ОКС. От тази сума „Модерна“ получи 2,5 милиарда долара, 1,2 милиарда долара – „Астра Зенека“, 0,5 милиарда долара – „Джонсън и Джонсън“, 1,6 милиарда долара – „Новавакс“

„Файзер“ не получи пари от правителството на САЩ за разработване на ваксина. От друга страна, „Файзер“ получи такива преференции от държавата, каквито никой, не само в американската, но и в световната история, никога не е получавал: от началото на разработването на продукта до получаването на окончателното одобрение от властите за продажба на продукта изминаха едва 11 месеца! Ваксината е разработена съвместно с германската биотехнологична компания „Бионтех“ и днес е най-популярната в света. Между другото, има доказателства, че „Файзер“ е използвал държавни пари за разработване на ваксина. Вярно, те идват от хазната не на САЩ, а на Германия.

„Файзер“ е уверена, че ще постигне всичко, разчитайки на закупуването на чудодейната ваксина от правителството на САЩ. И така научаваме, че в началото на юли Файзер“ е подписала сделка за почти 2 милиарда долара за продажба на 100 милиона дози за двойно инжектиращата си ваксина на правителството на САЩ (за 50 милиона души).

По-долу са финансови данни за петте водещи американски компании, които съставляват гръбнака на „Голямата фармация“.

Финансови показатели на водещите американски фармацевтични компании (млрд. долара)

 

Капитализация

Продажби

Печалби

„Джонсън и Джонсън“

442,7

84,21

20,46

„Файзер“

225,9

50,19

13,46

„Ели Лили“

222,9

25,48

7,52

„АбВи“

207,5

50,19

6,66

„Мерк“

197,6

48,01

8,32

Към началото на 2021 година. Разчетени са показателите за 2021 година предвид фактическите финансови резултати за първото полугодие за 2021 г.

В Топ 10 на глобалните фармацевтични компании (по отношение на пазарната капитализация) влизат само четири неамерикански: „Рош“ и „Новартис“ (Швейцария), „Ново Нордиск“ (Дания) и „Астра Зенека“ (Англия/Швеция). Останалите шест са американски.

Първото място в рейтинга на световните фармацевтични компании се държи от американската компания „Джонсън и Джонсън“ - не само по отношение на пазарната капитализация, но и по отношение на продажбите и печалбите. Второто място принадлежи на швейцарската компания „Рош“ (пазарната ѝ капитализация в средата на тази година беше 338,2 млрд. Долара). Третото място се държи здраво от американеца „Файзер“, а четвъртото - от американската „Ели Лили“.

Водещите американски фармацевтични компании се представят добре не само в световната класация на компании в бранша, но и в общата световна класация (компании от всички отрасли). Така „Джонсън и Джонсън“ в средата на тази година се класираха на 16-то място в рейтинга на всички компании в света по отношение на капитализацията. Тя изостава само малко от американската компания „Енвидия“, която оперира в областта на цифровите технологии (капитализация 452,6 млрд. долара, 15-то място в рейтинга), и основната американска банка „Джей Пи Морган Чейс“ (капитализация 453,9 млрд. долара; 14-е ранг).

И ето местата на другите водещи американски фармацевтични компании в глобалната класация на компании и банки: „Файзер“ - 43; „Ели Лили“ - 44; „АбВи“ - 49; „Мерк“ - 57. Водещата американска петролна компания „Ексън Мобил“ има пазарна капитализация от 242,7 млрд. долара в средата на тази година (38-то място в световната класация). Пазарната капитализация на „Джонсън и Джонсън“ се оказва с 200 млрд. долара повече от водещата петролна компания в САЩ! Още малко и по този показател „Ексън Мобил“ може да бъде догонен фармацевтичните компании „Файзер“ и „Ели Лили“.

Фармацевтичните продукти се превърнаха в „новия петрол“ на Америка!

Капиталът от традиционните сектори на американската икономика (петрол, други добивни индустрии, стоманодобивната промишленост, машиностроенето и др.) се влива във фармацевтични продукти. Проучване на правителството на САЩ от 2017 г. изследва печалбите на 25-те най-големи фармацевтични компании за десетилетие. Оказа се, че те са средно 15 до 20%, в сравнение с 5-9% за 500-те най-големи компании в другите индустрии.

Големите фармацевтични компании заблуждават не само потребителите на техните продукти (лекарства, ваксини и др.), но и тези, които влизат в контакт с тях на борсата. Тук има много скандали.

Комисията за ценни книжа и борси неведнъж е глобявала недобросъвестни участници на фондовия пазар от фармацевтични продукти чрез съда. Понякога се налагаха глоби за откровена корупция. Например през 2011 г. „Джонсън и Джонсън“ са глобени със 70 милиона долара от Комисията по ценни книжа и борсите и Министерството на правосъдието на САЩ за плащане на подкупи на лекари в Гърция, Румъния и Полша, както и в Ирак за получаване на договори по програма "Петрол за храна". Според разследващите компанията използва подобни методи за популяризиране на стоки поне от 1998 г. насам.

През август 2012 г. „Файзер“ е глобен с 60 милиона долара. Комисията за ценните книжа обвинява компанията в подкуп и нарушаване на антикорупционното законодателство в чужбина, по-специално в Русия и Казахстан. Оказа се, че две дъщерни дружества на „Файзер“ са похарчили над 2 милиона долара между 1997 и 2006 г. за подкупи, отчетени като маркетингови разходи.

Искам да се върна към книгата на Нина Бърли. Тя съдържа малко известни и много шокиращи подробности за дейността на „Голямата фармация“ през последната година. Цинизмът на лидерите на редица компании е зашеметяващ. Те правят всичко, за да очароват американците с техния продукт, наречен "ваксина". И да очарова дори не онези американци, които биха искали да спасят здравето и живота си, а тези, които се интересуват от документите на „Голямата фармация“ на борсата.

На 9 ноември 2020 г., в деня, в който „Файзер“ обяви, че ваксината, която разработва, е завършена на 90 процента, акциите на „Файзер“ нараснаха рязко (с 15 процента). А изпълнителният директор на „Файзер“ Алберт Бурла продаде повече от половината (62 процента) от акциите си в своята компания. Бурла беше сред седемте ръководители на „Файзер“, които събраха общо 14 милиона долара от продажбата на акциите на компанията си през 2020 г., според данни, предоставени на „Лос Анджелис Таймс“ от „Екилар“, компания за данни за обезщетения и корпоративно управление.

Същото е направено (и продължава да се прави) от лидерите на „Модерна“, чиято ваксина също се справя добре. Миналата година те събраха 287 милиона долара.Според Нина Бърли само за няколко дни в края на януари и началото на февруари тази година главният изпълнителен директор на „Модерна“ Стефан Бансел е продал акции на стойност милиони долари. Общо ръководителите на „Модерна“ са прибрали близо милиард долара - както от държавните пари, получени за разработването на ваксината, така и от успешни продажби на ценни книжа на компанията на върховете на борсовите котировки. И сами правеха гръмки изявления за нови „успехи“. Тези изявления бяха предавани и усилвани многократно с подкрепата на големите медии и технологичните корпорации в Силициевата долина. И това е само началото и след това ще последват милиарди и милиарди, които американците ще плащат при закупуване на ваксини. Защо обаче само американците? Мисля, че „Модерна“ скоро ще сключи голям договор за доставка на едро на животоспасяващата ваксина с правителството на САЩ.

Нина Бърли отбелязва, че сегашният модел на акционерно организиране на медицината в Съединените щати е формиран през 80-те години на ХХ век, по времето, когато страната се движи по релсите на Рейгъномиата. Преди това, според нея държавното регулиране и контрол върху фармацевтичната индустрия са били строги, което не позволява на компаниите да поставят интересите на акционерите над интересите на потребителите, тоест милионите обикновени американци.

Нина Бърли вярва, че ключовите акционери и топ мениджърите на Голямата фармация“ днес неслучайно изхвърлят пакетите си с ценни книжа. Те ускориха локомотива на „Голямата фармация“, който заедно с пътниците (милионите американци, взели ваксината) се насочва към бездната. А самите собственици и ръководители на фармацевтични компании незабележимо скачат от този локомотив.

Те скачат, защото знаят как може да завърши масовата ваксинация. Уместно е тук да си припомним активния противник на ваксинационната кампания по САЩ и света Робърт Кенеди-младши (племенникът на американския президент Джон Ф. Кенеди, убит през 1963 г.). По-специално той спомена следния случай на злоупотреба от „Голямата фармация“. „Друг проблем при тестването на ваксината е, че тя не се тества върху „типични американци“, а върху внимателно подбрана група хора, които не страдат от никакви заболявания“. И по-нататък заключава: „Всички водещи компании за ваксини са осъдени серийни престъпници. През последните 10 години те са платили 35 милиарда долара наказателни санкции и глоби за заставяне на лекари да лъжат, за измами, за фалшифициране в науката, за умишлено убийство на стотици хиляди американци. " Честните експерти не изключват, че масовата ваксинация, проведена днес в Америка, може да доведе до смъртта на не стотици хиляди, а милиони американци. Е, както каза Николо Макиавели, „целта оправдава средствата“. Целта на „Голямата фармация“ са големите пари, а средствата са милионите „излишни“ хора, този „нов петрол“ на XXI век.

Превод: В. СергеевТагове:   убийци,   ваксини,   тромбози,


Гласувай:
21. germantiger - слава россии
22.07.2021 21:25
а позицията на фармацевтичните компании врусяи каква е

човеколюбива и самаритянска нали
цитирай
2. radostinalassa - Разбира се, че не е.
22.07.2021 21:31
Чети повече.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 9102394
Постинги: 9995
Коментари: 16415
Гласове: 6140
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Телегонията не съществува при бялата раса
3. Болкотерапия чрез молитвената поза. Лекува епилепсия, рак и пр. болести чрез активиране на защитните ни механизми.
4. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
5. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
6. Заземяването лекува възпалителните процеси
7. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
8. Душата, нейната генетика, потомците ни.
9. Връзката между българи и шумери
10. Реинкарнацията и генетиката
11. Раждането на тракийската азбука
12. На земята живеят четири вида човек
13. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
14. Американските бомби с обеднен уран
15. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
16. Енергоновата система на кръвта
17. Руският език не е руски, а български
18. Подслушват ли телефона ви?
19. Българският език - езикът на първите хора!
20. КОВИД - 19 и старите лекари
21. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
22. Ябълков оцет - мастер клас
23. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
24. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
25. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
26. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
27. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
28. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
29. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
30. Без САЩ комунизма нямаше да се роди