Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2021 20:42 - Това, което американците направиха с индианците, може да се опише само с една дума - геноцид.
Автор: radostinalassa Категория: Хоби   
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.08.2021 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  „Можете да шофирате хиляда мили, две хиляди, три - природата, климатът ще се променят, часовникът ще трябва да бъде преместен напред, но градът, в който спирате да пренощувате, ще бъде същият, какъвто се появи преди вас двамата преди седмици."   В град Гелап има кино, има банка и т.н., всичко това е, както във всеки град в Америка, всичко изглежда като два граха в шушулка. И ако някой ден американците искат да построят град на Луната, това ще бъде точно този град. От една страна, всичко е там, но от друга страна, не бих искал първият град на Луната да е такъв. Всичко това ми прави някак тъжно впечатление.   „Добрият град Гелап. Не се интересува от събития в Европа, Азия и Африка. Дори град Гелап не е твърде загрижен за американските дела. Той се гордее с наличието на топла и студена вода, бани, душове, хладилници и тоалетна хартия със своите 6000 жители. Има същия комфорт като Канзас Сити или Чикаго "   Както казах, градът ми се стори пуст и скучен, докато не намерихме място, където голяма част от населението, а това са повече от двадесет хиляди души, прекарва събота следобед - това е търговския център, в американския мол.   Той често се нарича световна столица на индианците. Коренните американци, както сега политически коректно се наричат ​​индианците, съставляват близо четиридесет процента от населението на града. До 1924 г. това са по същество единствените истински американци, които не само не се считат за граждани, но и нямат право да напускат резервата.   Попитахме местния президент на индианския резерват Навахо дали е вярно, че не използват термина „резервация“, че не им харесва.  
  Познер Online  
image





Джо Шърли -младши (президент на резервата на индианците Навахо): „Честно казано, това е унизително понятие. Самата дума започва да се използва, когато белите за първи път се срещат с индианците. Ясно е, че сме живели по различен начин, нямахме небостъргачи, коли, нищо подобно, живеехме много просто. Нямахме такива обувки като белите и им се струваше, че сме варвари, диви хора, по -лоши от животните. Беше. Веднъж във Вашингтон се казваше, че добрият индиец е мъртвиятк индиец и това беше политиката на САЩ. И считайки нас за варвари, диви хора, те взеха нашата земя. Коренните американци бяха изгонени от земите си и по тези земи имаше находища на нефт, уран, въглища. Белите се нуждаеха от всичко това, затова прогониха индианците. И тогава се установихме там, където дивият живот, както го наричаха, беше запазен. Оттам идва думата „резерват на дивия живот“.   След това, през 1935 г., Илф и Петров пишат:   „Индийците почти не се смесват с белите. Тази вековна, упорита индийска съпротива е може би едно от най-забележителните явления на човечеството. "  
image





Е, нека добавим сами, че много се е променило през годините оттогава. Повечето индийски племена, а тук има много от тях, продължават да живеят в резервати, но те идват в Галъп и други градове, за да пазаруват, да се забавляват, да возят децата си на пластмасови коне и да ядат „истинска американска храна“ в заведения за бързо хранене . С една дума - да се чувствате като „бели хора“.   Както се оказа, сред самите навахо, родният език почти никога не се използва, но е бил използван и то как. Именно езикът навахо допринесе за победата на САЩ над Япония по време на Втората световна война.   Факт е, че японците постоянно успяват да пробият кодовете на тайните радиокомуникации на американците. През 1942 г. няколкостотин индианци от Навахо са призовани в морската пехота, където те са обучени да използват военен таен код, базиран на родния им език.  

image




Тези 382 взводни пехотинци са получили прякор „Говорителите на кода“. Техният мистериозен език се оказа единственият код, който се противопостави на японските декодери.   Това, което американците направиха с индианците, може да се нарече само геноцид. Четох някъде, не помня къде, че един посетител попита индийски лидер: „Защо няма музей за спомен за геноцида срещу индианците, като например музея на Холокоста във Вашингтон?“ Нашата война е още не е свършила. "   И все пак войната свърши. Никой, никой народ не може да издържи безкрайно.


Тагове:   янки,   геноцид,   крадци,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13355525
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК