Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2022 16:11 - Чернокожото население не загива само заради лошите социално-битови условия на , но и заради по-високата генетична възприемчивост към вируса.
Автор: radostinalassa Категория: Хоби   
Прочетен: 416 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 18.07.2022 16:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ИЗВАДКИ ОТ ИНТЕРВЮТА НА МИХАИЛ СУПОТНИЦКИЙ – ВОЕНЕН МИКРОБИОЛОГ РАНО ИЛИ КЪСНО КОРОНАВИРУСНИТЕ ИНФЕКЦИИ СРЕД ХОРАТА СЕ ПРЕКРАТЯВАТ „Тази пандемия, или онази, която ще я смени, ще бъде упорита, ще се разгаря десетилетия и ще затихва, докато не изгорят всички „сухи дърва“.
Според мен пандемията вече е преминала…
С пълна определеност мога да кажа, че тя ще приключи.
COVID-19 е инфекционен процес с цикличен характер и следователно пандемията е циклична.
Това е разликата между нея и нецикличните пандемии – от СПИН, хепатити, херпетични инфекции и др. ХИВ предизвиква нецикличен инфекционен процес, който завършва 100% със смъртта на пациента, а SARS-CoV-2 има цикличен характер и дава шанс за оздравяване на 99-95% от заболелите.
ХИВ-пандемията в обозримо бъдеще няма да завърши, а ковид-19 има възможност да приключи.
Не зная кога, защото не знаем къде са неговите природни аксесоари, откъде се е взел и кога.
Предшественикът му SARS-CoV се появи през 2002 г. в китайската провинция Гуандун, след което през 2003 г. последва епидемия, която засегна 26 страни, но изчезна през 2004 г.
MERS-CoV беше открит за пръв път в Близкия изток през 2012 г. В света бяха регистрирани 2249 случая на болестта и 700 летални случая, след това количеството болни силно падна, а от 2016 г. повече не се открива.
Аз предполагам, че генетичният материал на SARS-CoV-2 е открит в образци отпадни води в Барселона, взети през март 2019 г.
Това обстоятелство противоречи на първоначалната хипотеза, че този вирус се е появил в Южна Европа в края на януари 2020 г.
В Италия ситуацията е същата. Генетичен материал от вируса е открит в отпадни води в Милано и Торино, във взети през декември 2019 г. образци.
Ковид беше диагностициран у китайски туристи в Италия на 31 януари 2020 г. Т. е. вирусът е бил в страната преди туристите да дойдат в Италия.
На 20 февруари 2020 г. е регистриран първият заразен италианец. Той не е имал контакт с китайските туристи.
Т. е. много преди да бъде открит вирусът в Китай, той вече е циркулирал в Европа. Ясно е, че Китай е една от многото точки за разпространение на вируса, наред с разпространението му в Европа, където лекарите го приели за грип или тежка „извънболнична пневмония“.
В Северна Италия и Сардиния, преди няколко години, били открити заразени със ковид-подобни коронавируси прилепи, т.е. там отдавна съществуват екосистеми, които съдържат SARS-подобни вируси.
Там трябва да се търси SARS-CoV-2. Неслучайно през март-април 2020 г. именно в Северна Италия пандемията от К19 достигна катастрофални размери.
Тежестта на протичане на К19 зависи от гените, определящи факторите на имунния отговор на стопанина на вируса; различната възприемчивост на хората към вируса е свързана с вариантите на гените, които кодират повърхностните рецептори и които имат отношение към началния стадий на инфекцията.
Основен повърхностен рецептор, на който вирусът реагира, е АСЕ2.
Той се намира на повърхността на пневмоцитите първи и втори тип, в краищата на епителиалните клетки на тънкото черво, в ендотелиалните и гладкомускулните клетки на артериолите и големите артерии, което придава на инфекцията характер на сепсис. Комбинацията на отделни полиморфизми на АСЕ2, които имат отношение към високата честота на хипертония сред бразилците и афроамериканците, едновременно повишават риска от заразяване с К19.
Т. е. чернокожото население на континента не загива само заради лошите социално-битови условия на живот, но и заради по-високата генетична възприемчивост към вируса. За разлика от грипа К19 не се проявява с остри симптоми след заразяване. Инфекционният процес започва 2-3 дни преди появяването на първите симптоми на болестта. Безсимптомността на началния стадий е резултат от слабата реакция в активирането на имунитета срещу К19.




Много ме учудва фактът, че при изследванията не е взета под внимание натрупаната за половин век информация за неуспешни разработки на ваксини против коронавирусни инфекции върху животни. И че в основата на методологията на разработките в на такива ваксини са знанията за имунитета, които се съдържат в ученическите учебници – получаването на специфичнти антитела – получаване на ваксини. Неотдавна беше огласен факт, който специалистите очакваха още миналата година. Спайковият белтък, неговите субединици – това е основата на всяка коронавирусна ваксина. Да, той предизвиква изработването на специфични към него антитела, както и всеки чуждороден белтък. Но работата е там, че при въвеждане в организма на човека той специфично взаимодейства със своя рецептор АСЕ2 и може да предизвиква нарушения в работата на клетките дори след оздравяването на човека. 
Издат. Распер




Тагове:   шип,   протеин,   пгени,


Гласувай:
2



1. radostinalassa - Явно ние не сме произлезли от негрите
18.07.2022 16:38
Нямаме техни гени в генома си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13336170
Постинги: 11678
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК