Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2023 16:19 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1429 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 10.01.2023 06:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Предполагам, че всеки от нас, които считаме себе си за грамотни, надскочили преградите и пределите на невежеството, е наясно с факта, че Злото винаги е съществувало, съществува в момента и винаги ще съществува като част от същността на всеки от нас и на процеса Живот.
          Дори мога да кажа от гледна точка на дългия си житейски опит, вниквайки по-дълбоко в собствената си същност и в същността на процеса Живот, че Злото е доста сериозен фактор-предизвикателство за съзнателното развитие и духовното израстване на всеки един и на Цялото, в което сме обединени волю-неволю всички?!
          И именно от тук започват да се коренят основните различия между хората – раз-личията в осъзнаването на Злото и в отношението им към този сериозен житейски феномен.
           За голяма част от хората Животът представлява едно постоянно лутане в мрачна, непроходима джунгла, която ги поглъща и постепенно ги превръща в най-обикновен животински вид, движен единствено от инстинктите си за самосъхранение и от вътрешната агресия на страха, което ги прави лесна плячка и удобен инструмент на Злото.
            Именно този инструмент, наричан тълпа или пушечно месо, Злото използва успешно за провокиране на конфликти във всеки един, удобен за придобиване и поддържане на властови позиции и контрол, момент. 
            Поради своята многобройност, липса на ясно съзнание за причините и последствията, и лесна податливост на лъжи и манипулации, тълпата е основният, решаващ фактор в борбата между Светлите и Тъмните сили , осигуряващ превес на Злото в човешката история и спъващ процеса на духовното развитие на Човечеството.
            Единствената сериозна, значима пречка пред властовите апетити на Тъмните сили, целящи нравствената и духовна разруха на човечеството е будната, осъзнала духовната сила в себе си човешка същност, приела и следваща неотклонно Изначалните Принципи на Любовта, Мъдростта и Истината, заложени дълбоко в душите и сърцата на човеците от Всевишния, за да не се превърнат всички те в хищници един за друг, способни единствено на самоунищожение.
             Затова апелирам към всички будни, помъдрели, одухотворени, осъзнали в дълбочина с душите и сърцата си силата на Божията Любов, Мъдрост и Истина българи да помагат с личния си пример и благородните си дела за пробуждането и осъзнаването на заблудените, на озлобените, на изгубилите вяра в себе си и във вътрешната си сила и възможности, на страдащите и отхвърлените от обществото, за да излекуваме обществото ни от лъжата, измамата, злобата, агресията, омразата, подлостта, завистта, пошлостта и простащината, които вземат много повече жертви от която и да е пандемия или война, защото те са истинската причина за всеки раздор, конфликт и война!
              Бъдете здрави, мъдри и истинни във всичко и разпръсквайте навсякъде своята вътрешна светлина!


                                                   С цялото ми уважение и загриженост: Огнян Узунов




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. krumbelosvet - М Е Д И И Т Е носят днес добро и мн. повече зло.
09.01.2023 16:50
А кой е господар на медиите?
Парите.
А кой е господар на парите?
Няма да ви кажа, защото не е трудно да се досетите.
Все пак, кой надмина мечтите на алхимиците и прави злато от... хартия? И даже без хартия, виртуално...
В светлината на последните две изречения, призивът ВСИЧКИ да се потрудим за спасение на света, си е оправдание за ония, които наистина носят злото.
цитирай
2. zemela - Този път имам някои несъгласия. На ...
09.01.2023 19:16
Този път имам някои несъгласия. На първо място, това, че някой смята себе си за грамотен, буден, извисен и пр., не го прави наистина такъв. Много хора имат нереална самооценка. Освен това, не знаем наричаните от нас "добро" и "зло", дали са такива. Може и да са взаимно уравновесяващи се сили, които не умеем да използваме разумно. Общата картина е непостижима за човешкия ум. А проявленията на всеки от нас са въпрос на избор. Не е ли твърде удобно да се оправдаваме със зли сили!? Изглежда ми като бягство от отговорност.
Поздрави и спокойна вечер!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Докато не се научим да различаваме лъжата от истината, медиите ще ни манипулират!
10.01.2023 06:56
На медиите това им е работата. А нашата работа като разумен, осъзнат, одухотворен вид е да разпознаваме Истината и да я очистваме от полепналите по нея паразити на лъжата и нейните хибриди, за да я имаме в чист вид.
Оправдания за нашата лична отговорност спрямо способността ни да осъзнаваме и да различаваме лъжата от Истината и за несвършената от нас работа по изграждането на тази способност в съзнанието си, нямаме.
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря ти за откровения коментар, Земела!
10.01.2023 07:18
Според мен не е важно кой за какъв се смята, а кой какви дела върши, защото делата са доказателството кой какъв е в същност. Пак според скромното ми мнение Добро е онова, което помага на човека да израства духовно, да осъзнава, разпознава и отстоява Истината и с ясно съзнание да следва Пътя на Любовта и Мъдростта.
С всички останали твои аргументи съм напълно съгласен и ти благодаря!
Нека Истината продължава винаги да твори в теб и чрез теб!
цитирай
5. tonsun - Мноооого трудна задача! Поня...
10.01.2023 08:48
Мноооого трудна задача!
Понятието "Истина" е доста разтегливо, нееднозначно /абсолютна, относителна, обективна, субективна.. Истина/
А и мненията за това кои твърдения,изказвания, заключения, изводи.. могат да бъдат истинни или неистинни също са много...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1794750
Постинги: 660
Коментари: 4541
Гласове: 41780
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930