Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2019 13:05 - Хората са изумени от тази сложна скулптура, която притежава солидна мраморна мрежа
Автор: zahariada Категория: Изкуство   
Прочетен: 3446 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 13.02.2019 13:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Хората са изумени от тази сложна скулптура, която притежава солидна мраморна мрежа

 Изкуство Чрез Илона 

https://www.boredpanda.com/marble-sculpture-net-francesco-queirolo-release-from-deception/?cexp_id=15819&cexp_var=8&_f=featured&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=organic&fbclid=IwAR3g5ftx7fXSg7THDRI3sjTw2ya5gS6RJxEMVzI_ImbXl94OKUmEkKrMVS8

В Cappella Sansevero , параклис в историческия център на Неапол , Италия, е един от най-величествени пространства на Земята. Където и да погледнете, вие сте изправени пред скулптури от удивителна красота, орнамент от шедьоври от италиански художници от 18-ти век, които са оставили посетителите да чукат главите си в чудо от стотици години: как може такива сложни произведения да са били издълбани от единични парчета мрамор?

image

Кредити за изображения: SomaSantutxu

Il Disinganno (разочарованието или излизането от измама), шедьовърът на генуезския художник  Франческо Кейроло , е част, която оставя патроните озадачени. Той изобразява човек, който се откъсва от деликатна, изящно изваяна мрежа, подпомагана от присъствието на крилатия ангел. Според уебсайта на музея, скулптурата е потопена в символизъм.

image

Кредити за изображения: SomaSantutxu

image

Кредити за изображения: SomaSantutxu

"Групата скулптури описва човек, който е освободен от греха, представен от мрежата, в която генуезките художници са вложили всичките си невероятни умения", пишат те. - Малко крилатият дух, с малък пламък на челото си, символ на човешкия интелект, помага на човека да се освободи от сложната мрежа, като сочи към земното кълбо в краката му, символ на светски страсти. Отворена книга почива на земното кълбо; това е Библията, свещен текст, но също така и един от трите „големи светлини“ на масонството. Барелефът на пиедестала, с историята на Исус, който възстановява зрението на слепия, придружава и укрепва значението на алегорията. "

image

Кредити на изображението: museosansevero

image

Кредити на изображението: museosansevero

В книгата си Istoria dello Studio di Napoli (1753-54), Giangiuseppe Origlia правилно определя тази статуя като „последния и най-опитен тест, към който може да се стреми скулптурата от мрамор“. Позоваването е естествено на виртуозната работа в мрежата, която удиви известните пътници от осемнадесети и деветнадесети век и продължава да удивлява туристите днес.

image

Кредити за изображения: iamalsout

image

Изображение на кредитите: Антична Европа

„В това отношение историята гласи, че - както се е случвало с Queirolo преди години, когато той е работил върху друга статуя - скулпторът трябва да изгори скулптурата с пемза лично, като занаятчии от този период, макар и специализирани в полирането. фаза, отказа да докосне деликатната мрежа, в случай че тя се счупи в ръцете им. "

image

Кредити за изображения: iamalsout

image

Кредити на изображението: museosansevero

Други забележителни шедьоври сред колекцията от 28 парчета са „Закритата истина“ (Pudicizia, наричана също „Скромност или целомъдрие“), завършена от Антонио Коррадинипрез 1750 г. като гробен паметник. и Христос 1753 г. , покрит с плащ (наричан също „Затъмнен Христос“) от Джузепе Санмартино , който показва влиянието на забулената скромност.

скромност

image

Кредити на изображението: museosansevero

image

Кредити на изображението: museosansevero

образование

image

Кредити на изображението: museosansevero

Статуята

image

Кредити на изображението: museosansevero

image

Кредити на изображението: museosansevero

image

Кредити за изображения: museocappellasansevero

Така че, ако сте в региона и обмисляте да посетите очарователния град Неапол (известен също и с близките руини на древен Помпей, брилянтен футболен отбор и най-добрата пица в света), със сигурност трябва да имате това невероятно място на на върха на списъка!




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. krumbelosvet - Мрежата
13.02.2019 20:37
Мрежата от мрамор, ми изглежда ТЕХНОЛОГИЧНО и ФИЗИЧЕСКИ невъзможна. Даже за гений. Освен ако е въжена мрежа, майсторски покрита с особен бял цимент, полирана и обмазана с бяла глеч...
цитирай
2. zahariada - Да
14.02.2019 08:55
И аз се замислих за мрежата. Не намерих нищо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39750208
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031