Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2021 11:58 - Българите-роби, които обичат робството си
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1597 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

„Истински пригодна тоталитарна държава ще бъде онази, в която всемогъщата изпълнителна власт на политическите вождове и тяхната армия от управници ръководи население от роби, които не е необходимо да бъдат насилвани, за да се подчиняват, защото те обичат своето робство.“ – пише преди 75 години, писателят Олдъс Хъксли.

Сякаш е имал предвид съвременна България. Народопсихологията ни е ясна: ако има за хапване, пийване, чалга /за чалгарите/, джаз /за духовно извисените/, материални придобивки и почивка в чужбина – българите сме доволни.

 Това е мечтата на съвременния роб. Всичко друго e на заден план. Протестите от 2013 г. не бяха срещу Пеевски или Орешарски. Те бяха срещу високите сметки за ток. Робът мрази, когато господарят му бръкне в джоба прекалено дълбоко. Тогава робът изпищява и излиза на улицата. После сметките растат плавно и той се кротва.

Няма кой да поведе революция в България. Кукловодите на Прехода ще го смачкат щом се появи. Протестите срещу Борисов бяха овладени, купени, прекупени и логично приключиха.

Водачите им бяха слаби. Дъвчещият дъвка и подскачащ Хаджигенов не е Робеспиер, хвърлящият яйца Бабикян не е Марат, Минеков не е Дантон – няма и как да бъдат. Просто нямат качествата и ореола на революционери. Те са политически търгаши.

И какво се промени в съдбата на българина, когато го няма Борисов? Ще намалеят сметките за ток и парно, цените няма да растат, заплатите ще стигнат тези в Германия?

Според Олдъс Хъксли, без икономическа сигурност, любовта към робството не може да се породи. Тази сигурност преследват развитите държави, които имат силна социална система. Каква сигурност дава на робите България – най-бедната и изостанала страна в ЕС?

50 лв. на месец за пенсионерите? Минимална заплата от 300 евро?

Няма сигурност за робите в България, но въпреки всичко те обичат робството си. Все пак имат 500 годишен османски тренинг. В България има алчни капиталисти, които се наговарят какви мизерни заплати да дават. И има роби, които работят, за да оцеляват. Да вегетират под зоркото око на Кукловодите на Прехода, които им подхвърлят политически проекти на парче: царя, Борисов, Слави…

И така до второто пришествие.

Иво Югов

barometar.net



Гласувай:
2



1. dobrodan - Я колко вярно сте го написал ;).
12.05.2021 12:23
ХИЛЯДА И ТРИСТА И ОТГОРЕ ГОДИНИ НЕ СТИГНАХА, ЗА ДА СТАНЕМ НАРОД.
Вечно се възраждаме, и все някой друг е виновен....
След горе-долу 50 години може и да не остане кой да се възражда.
цитирай
2. anetta - Не само в България е така..
12.05.2021 12:31
А финансовото робство което налагат банките? Човек взима един кредит, за да си купи жилище, и става роб на банката за цял живот. Да не говорим, че връща този кредит почти двойно. Измамната сигурност, която дава социалното общество, е основата на робството. И не човек, системата ни прави роби. Който и да дойде на власт в България, първо той ще е роб и ще е длъжен да се подчинява на ЕС, на Великите сили, на закони и закончета, които са антинародни. И не, хората не обичат робството, те не го осъзнават, че са роби..
Глобализацията и зависимостта, в която са ни вкарали ни превръща в роби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167305
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031