Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2021 17:24 - ДА СЕ ГМУРНЕШ В ИЗВОРА НА ЖИВОТА...
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1824 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДА СЕ ГМУРНЕШ В ИЗВОРА НА ЖИВОТА...

  image

Сърфирайки почти ежедневно в Интернет, постоянно се убеждавам, че сексът и сексуалният мотив присъства там неизменно в текст и образ. Макар понякога да се изявява свенливо, символично и чрез намеци,  а те са повечето, но често той ни връхлита с безсрамна и натурална голота, чиито образи са сякаш преднамерено предизвикателство към общоприетата еротика, към изяществото и свенливото представяне на плътската любов, съвместявайки я с общоприетия морал. При младите творци образът е първичен, далеч от церемониалната обредност на културата, приучена да замискирва, да цивилизова и да превръща в произведения на искуството животинския ни нагон. Това е секс, търсещ непосредствено задоволяване, нетърпящ отлагане, хитрини, глезотии и увъртания. Секс на изгладнели и прями мъже и жени, не изискващ мечтателство. Това е до нямай къде мачистки секс, в него няма място за хомосексуалност, а жената е допусната само като обект на съзерцание и наслада от страна на мъжа. Секс за мъже – първични и похотливи, при който господар е фалосът. Там жената е допусната за да служи и да бъде употребена за наслада, да разтвори крака и да се отдаде на прищевките на мъжа и пред когото пада на колене, за да му прави фелацио, в подчинената поза на архетип. Тези изображения и порнографски клипове тръбят – Фалосът е преди всичко власт!

Логично, най-подходящото място за подобно изживяване е вертепът. Този порив на задоволяване на нагона не допуска сантиментални отклонения и удоволетворен се заема с други дела. Там сексът се купува и продава, не се поемат задължения, не се търсят емоционални и морални оправдания. Там сексът е в цялата си разголеност и реалност, безсрамно упражнение, отминаващо без следа в паметта. Забързано съокупление, застраховано срещу угризения и спомени. Образите от този прост, примитивен, лишен от въображение секс ни се налагат ежедневно от стотиците, а може би хиляди вече порнографски сайтове.

С течение на времето сексуалната острота от младини постепенно се смекчава. Прелива в символи и придобива образите на митологични герои, с грациозното безсрамие на животинското им потекло. Следва похотливия поглед на отпусналия се в ъв фотьойла си старец, наблюдаващ щастливото взаимно отдаване на младите в плътска любов, в сладострастен копнеж, неотделим от меланхолията на наблюдателя, когото годините са извадили от играта на любовното състезание. Бивш боец, принуден вече да се примири с насладата от съзерцаването на чуждата наслада. Осъзнал, че животът му е към своя край и че след сексуалната му смърт пристъпва и другата. Настъпва покъртителната, разтърсваща тъга по изгубената мъжественост, съзнанието че съдбовното колело на времето ти е отнело шеметната възможност „да се гмурнеш в извора на живота”, да изживееш експлозията на живата наслада, наречена иронично от францезите „Petite mort(малката смърт), защото във върховната наслада човек се разпознава като смъртен. Тази символична смърт, както и другата са главните действащи лица в наситения с драматизъм живот...  

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3229686
Постинги: 904
Коментари: 3354
Гласове: 4663
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031