Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2022 13:10 - Разказът за Covid е луд и нелогичен… и може би това не е случайно
Автор: zahariada Категория: Лични дневници   
Прочетен: 729 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.01.2022 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разказът за Covid е луд и нелогичен… и може би това не е случайно

Може би принуждаването на хората да вярват на лъжите ви, дори след като признаете, че лъжете, е най-чистата форма на власт. Кит Найтли

image

„Не само валидността на опита, но и самото съществуване на външната реалност беше мълчаливо отречено от тяхната философия. Ереста на ересите беше здравият разум.”
Джордж Оруел, 1984 г

Разказът за „пандемията на Covid“ е луд. Това е отдавна установено в този момент, всъщност не е нужно да навлизаме в това как и защо тук. Прочетете нашия заден каталог.

Правилата са безсмислени и произволни, съобщенията са противоречиви, самата предпоставка е безсмислена.

Всеки ден в света се лансира някаква нова лудост и докато много от нас въртят очи, повишават глас или просто се смеят… много повече го приемат, вярват му, позволяват му да продължи.

Вземете ситуацията в Канада в момента, където правителството наложи мандат за ваксина върху здравните работници , което означава, че само в Британска Колумбия над 3000 болнични служители са били в неплатен отпуск до 1 ноември.

Как местните власти реагираха на недостига на персонал?

Те молят ваксинираните служители, които са дали положителна проба за Covid, да работят.

Независимо дали вярвате, че тестът означава нещо, те условно го правят. В действителност те се опитват да ни продават всеки ден, положителен тест означава, че носите опасно заболяване.

Затова те искат хора, за които се твърди, че носят работа със „смъртоносен вирус“, вместо да оставят напълно здрави неваксинирани хора просто да си върнат работата.

Това е лудост.

Но може ли нещо по-добре да илюстрира приоритетите на тези, които управляват играта?

Вече знаем, че не става въпрос за вирус, не става дума за защита на здравната служба и не е за спасяване на животи. Всеки ден хората, управляващи „пандемията“, признават това с действията си и дори с думите си.

По-скоро изглежда, че става дума за прилагане на правила, които нямат почти никакъв смисъл, изискват съответствие с цената на разума, чертаят произволни линии в пясъка и изискват хората да ги уважават, карайки хората да вярват на „факти“, които са доказуемо неверни.

Но защо? Защо историята на Covid е ирационална и противоречива? Защо ни се казва, от една страна да се страхуваме, а от друга , че няма от какво да се страхуваме ?

Защо „пандемията“ е толкова безумна?

Може да се твърди, че това е просто случайност. Страничен продукт на многофокусиран развиващ се разказ, история, разказана от хиляда автори наведнъж, всеки от които се занимава с покриването на своя малък дневен ред. Кола с множество шофьори, борещи се за един волан.

Вероятно има някаква истина в това.

Но също така е вярно, че контролът, истинският контрол може да се постигне само с лъжа.

В клиничната психология един от диагностичните признаци на психопатите е, че те изричат ​​сложни лъжи, натрапчиво. Много пъти те ще кажат лъжа , дори ако истината би била по-полезна .

Никой не знае защо правят това, но аз имам теория и тя се отнася за роящите се групи от малки плъхове, управляващи канализацията на властта, колкото и за всяко отделно чудовище.

Ако искате да контролирате хората, трябва да ги лъжете, това е единственият начин да гарантирате, че имате власт.

Ако стоите на пътя и аз крещя „внимавай, идва една кола“ и ти се движиш точно когато колата минава покрай нея, никога няма да разбера дали си се преместил, защото аз така казах , или защото наистина е имало кола .

Ако интересът ми е да се уверя, че няма да бъдете наранени, това няма да има значение за мен така или иначе.

Но какво, ако единствената ми истинска цел е удоволствието да те гледам как правиш това, което казвам, просто защото го казах ?

…е, тогава трябва да изкрещя предупреждение за кола, която не съществува, и да гледам как избягваш въображаема заплаха. Или наистина да ви кажа, че няма кола, и да ви гледат как ще ви прегазят.

Само по този начин мога да видя, че думите ми означават повече за вас от възприемаемата реалност и едва тогава ще знам, че наистина контролирам нещата.

Никога не можете да контролирате хората с истината, защото истината има съществуване извън вас, което не може да бъде променено или насочено. Може самата истина да контролира хората, а не вие.

Никога не можете да принудите хората да се подчиняват на правила, които имат смисъл, защото те може да се подчиняват на разума, а не на вашата сила.

Истинската сила се крие в това да караш хората да се страхуват от нещо, което не съществува, и да ги кара да изоставят разума в името на защитата от измислената заплаха.

За да гарантирате, че имате контрол, трябва да накарате хората да виждат неща, които не съществуват, да накарате хората да живеят в реалност, която изграждате около тях, и да принудите хората да следват произволни, противоречиви правила, които се променят ден след ден.

За да тествате наистина тяхната лоялност, тяхната хипноза, можете дори да им кажете, че вече няма от какво да се страхуват, но те все пак трябва да спазват правилата.

Може би това е смисълът. Може би историята не трябва да е правдоподобна. Може би правилата не са предназначени да имат смисъл, те трябва да се спазват.

Може би колкото по-противоречиви и нелогични стават регулациите, толкова повече се оценява вашето съответствие.

Може би, ако можете да принудите човек да изостави своята преценка в полза на вашата собствена, вие имате пълен контрол над неговата реалност.

Започнахме с цитат на Оруел, така че нека завършим и с един:

Силата е в това да разкъсаш човешките умове на парчета и да ги събереш отново в нови форми по твой собствен избор.”

Не е ли това, което виждаме сега? Какво виждаме от самото начало?

Хората, които са разстроени, да се страхуват от нещо, което казват , не е плашещо , следват правилата, за които им се казва , че не са необходими , приемането на „лекарство“, което им казват , не работи .

Може би принуждаването на хората да вярват на вашите лъжи, дори когато признавате, че лъжете, е най-чистият израз на силата.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39912328
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930