Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2022 14:44 - Фейк та дрънка: „Украинските спецслужби“ подготвяли инсценировки с „убити от руснаците жители на Херсон“
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1993 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Скандалните" снимки се оказа, че са правени през 2016 по време на обучение за оказване на медицинска помощ

image


Потребители в социалните мрежи и руски маргинални сайтове разпространяват снимки, на които „украински специални служби“ подготвяли инсценировка с „мирни жители, убити от злите руснаци в Херсон“. В публикациите се казва, че провокацията се е провалила, тъй като снимките изтекли в мрежата, пише сайтът stopfake.com.

Информацията, която се тиражира в интернет, че „украинските специални служби“ уж били снимали инсценировки, не отговаря на действителността. Нещо повече, те са откровени фейк новини, защото внимателно ако се разгледат снимките, ще стане ясно, че са пълна манипулация, с цел да се промиват мозъците на хората по света. 

Преди всичко "скандалните" снимки, които се разпространяват в мрежата, всъщност са били направени още през 2016 година и показват кадри от обучение за оказване на първа помощ, организирано от TacCat First Aid. 

На един от фотосите лесно може да се разпознае лицето на Людмила Билека (Паутец) – активистка и ръководител на отдела за инструктори по тактическа медицина към фонда ”Върни се жив” и медицински директор на образователния проект по тактическа медицина на TacCat First Aid. 

Именно тя написа на страницата си във Фейсбук, че разпространените в мрежата снимки са били направени много преди пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, още през 2016 г., и то по време на обучение по тактическа медицина.

От една от снимките, която може да се открие на личната страница на Людмила Паутец в Instagram, става пределно ясно, че тя е публикувана още през 2016 г. Освен това разглеждайки снимки от тренингите на Паутец, педоставени на журналистите на StopFake, ясно се виждат манекени и хора с грим, имитиращ  различни телесни наранявания.

В този контекст тиражирането на новини, които дискредитират украинските специални служби, са par excellence руска пропаганда, която се стреми да компрометира Украйна по всякакъв начин, правейки неверни внушения за страната и „украинските мародери“. Нещо повече - това е неявен опит да бъдат прикрити зверствата на руските войници, които изнасилваха и убиваха невинни украинци, грабеха и опустошаваха жилищата им, сриваха със земята селищата им. 
ФАКТОР




Гласувай:
2



1. planinitenabulgaria - Аз четох в постинг на Радостиналасса1948, в постинг на Борн1944, а също и в
05.12.2022 23:44
постинг на Венцивалери1951, че украинци и украинки са се предстрували на умрели когато е идвала комисия от ЕС да инспектира руските военни престъпрления, а след като от комисията са си отишли, умрелите тръгнали към домовете си по живо по здраво. Венци е бил в Украина. Подозирам го, че се е възползвал от преструвките на дамите, че са убити и е боравил тия, дето стават, а те, след като се преструват на починали, няма как да го отпъдят, защото ще лъсне лъжата....
Тия тримата са на една позиция, Вие сам сте на Вашата. Суверенът вярва на болшинството.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059793
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031