Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2019 21:13 - Голямо забавление
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 720 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Нов служител на американската радарна станция едва погледна замръзналите земи на Аляска и отказа да излезе от самолета. Друг човек, в панически страх от радиация, ограбил склад и покрил с фолио  стените на стаята си. А още  можете да вечеряте с полярна мечка! Wall Street Journal говори за ежедневието на новата студена война и трудната задача да шпионира Русия.   Дежурните служители на радарните постове на военновъздушните сили в Аляска рискуват да полудеят ,  или да станат обяд на полярните мечки    Tin City, Аляска - Ето  начина, по който работи новото  убежище: ако полярната мечка те преследва, трябва да тичаш и влезеш през външната врата - тя не се заключва, а зад нея се намира клетка.
Докато мечката се занимава с първата врата, служителят отключва втората с комбинация от кодове  и се крие от другата страна на клетката. Дори ако мечката счупи първата врата, той  не знае кода.   „От гледна точка на полярната мечка, всичко, което се движи, може да се счита за  храна”, обяснява Дейвид Малзак. Той е ръководител на административната и бизнес част на компанията Arktek в Аляска и управлява 15 радарни постове, разпръснати из цялата страна. Отблъскващият мечката  спрей  не винаги работи и затова компанията трябва да инсталира специални заслони.   Такива са фронтовите новини от  новата студена война.
The Wall Street Journal (САЩ): търсят се  работници за шпиониране на   Русия - само ако не се страхуват от самота, замръзване и мечки.
  image
Военновъздушната база в град Тин е предназначена за 200 пилоти. Но техните следи отдавна са изчезнали, и само четирима цивилни специалисти са заели десетките празни помещения. - Почти като Джак Никълсън в „Блясък“ - признава Малзак. - През цялото време си мислиш: „Боже, какво правя тук?“   Новият служител на радарната станция едва се приземи на нос Романзоф, погледна замръзналата пустиня и отказа да слезе от самолета. Друг човек придоби навик  да се скита из празните стаи с шапка от  фолио. Изпитвайки панически страх от радиация, той ограби склада с фолио и обхвана всички стени и дори тавана на стаята си с него.
- Вие се мотаете тук толкова дълго, че не е трудно да се отпуснете - казва Том Бротън, инженер-локатор от Тин Сити.   Арктическият лед отстъпва и борбата на суперсилите за корабните пътища и минералите на Северния ледовит океан се разгръща. Радарните станции за далечни разстояния на военновъздушните сили в Аляска, които наскоро бяха считани за останки от миналата епоха, вече са получили нов живот - те следят движението на руските бомбардировачи, които често отиват в зоната до американската.   "Радарните станции са от решаващо значение за защитата на въздушното пространство на Северна Америка", обяснява генерал-лейтенант Том Бюсиер, командир на военновъздушните сили на САЩ в Аляска. Арктек е подписал 10-годишен договор на стойност 384 млн. долара за експлоатацията и поддръжката на радарни станции с Пентагона. Въпреки това, неговите служители се борят повече със студ и самота, отколкото с руснаците.   Тази зима обтекателят на радара „Тин Сити“ ,а той е на 600 метра над базовия лагер - беше покрит със сняг с височина 10 метра. Миналата зима имаше толкова много сняг, че военновъздушните сили трябваше да изпратят цяла група на изкопаването  на радара. Скоростта на вятъра достига трицифрено число. През 1959 г. сензорът за вятър регистрира 370 километра в час, след което просто вятърът го отвя.    Работата изглежда безкрайна, като зимата. В допълнение към самия радар, г-н Broughton ремонтира радиостанции, подготвя закуска, мие чинии и почиства килими с пара. Заплатата разбира се е добра. На два месеца работа дават  месец почивка. Наоколо е първичната природа - ако разбира се оценявате самотата.   - Не ми харесва тълпата - признава мистър Бротън. Той е на 48 години. Подобно на останалите жители на Тин Сити, след работа той се оттегля в стаята си.
image


Тагове:   мечки,   фолио,   лед,


Гласувай:
4



1. zax - Това обаче ме замисля за причината ...
21.07.2019 21:41
Това обаче ме замисля за причината за глобалното затопляне, една от основните. А какво и защо става на юг, например мастити "бизнесмени на прехода" посадили се и избуяли далеч от периметъра на ЕС.
Недосегаемите мафиоти в Южна Африка чии пари препират?!
Нима България няма принос, дори и избирани за министри там?
цитирай
2. elenkokoschkov - СТРАХ ОТ БЕЛИ МЕЧКИ И СТУД
22.07.2019 08:48
МИ ДА СИ ЗАВЪДЯТ КАФЯВИ.
ТЕ ЩЕ ГОНЯТ БЕЛИТЕ !

цитирай
3. radostinalassa - 1. zax
22.07.2019 19:01
В България климатът е идеален. Като го сравним с Америка, крайморските страни с техните тайфуни и земетресения. Дано не привлече тук завоеватели.
цитирай
4. radostinalassa - 2. elenkokoschkov
22.07.2019 19:02
И защо не им работят спрейоввете ? Да не са замръзнали? Нищо не могат да направят като хората.
цитирай
5. mistt - ??
27.07.2019 12:55
какви завоеватели? Ние отдавна сме окупирана държава...дори много по-лошо, тройна окупация
цитирай
6. radostinalassa - Така е , но...
27.07.2019 14:23
територията всеи още си е наша. Трябва само да отблъскваме желаещите да се заселят тук араби. Не дай си боже да подпишем и Глобалния пакт за мигрантите. Нашият климат не е подходящ за негри и техните чужди за нас зоонози.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13127603
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години