Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2019 17:12 - „Щастливо детство” в САЩ: струва ли си да дадем на американците нашите деца?
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Идеята за разширяване на "Закона на Дима Яковлев", основната точка на която е забраната за осиновяване на деца от Русия от американски граждани не само в тази страна, но и в други държави, в които правата на нашите сънародници са нарушени, вече предизвика доста смесена реакция.    Въпреки това, преди да „пуснем всички кучета“ на Руслан Голубовски, заместник-директор на консулския отдел на руското министерство на външните работи, който изрази това предложение, си струва поне да се опитаме обективно да оценим както причините, така и последствията от гореспоменатото държавно решение. И в същото време се опитайте да разберете - има ли предпоставки за разширяване на нейната юрисдикция?   Като начало трябва да се отбележи, че тази инициатива беше представена по време на кръглата маса, проведена от Съвета на Руската федерация за законодателно подобряване на механизмите за защита правата и интересите на руснаците в чужбина. И думите на Голубовски, че тенденцията, наблюдавана днес за увеличаване на броя на техните нарушения, спешно изисква нови, по-ефективни механизми за реакция, нито презастраховане, нито преувеличение, уви, не може да се нарече. Достатъчно е да си припомним редица изключително неприятни инциденти не толкова отдавна, случили се с руските граждани в САЩ.
И ако съдим по постоянно нарастващата русофобска реторика на официалния Вашингтон и призивите, редовно отправяни от там за съставяне на все повече и повече „прокси списъци“ за нас, едва ли си струва да очакваме подобрение на ситуацията. Нека обаче оставим настрана чисто политическите аспекти на въпроса, породени от конфронтацията между нашата страна и Западния свят. Много по-важно в тази ситуация се появява друг въпрос: доколко истинните отдавна са станали, уви, обичайните клишета на твърдението, че блокирайки пътя на децата ни към същите САЩ, те се лишават от един вид „земен рай“, перспективите да растат и да живеят в същия приказна страна на доброта, справедливост и богатство?   "Рай", отдаващ  сяра ...   Дори да признаем, че Съединените щати, според изявлението, почитано от местната „либерална демократична общност“, не са просто аксиома, а главният и непоклатим постулат на мирогледа им, те са вид „обетована земя“, но тази „приказна страна“ е някаквж, много меко казано, своеобразна страна ...

Странно "райско кътче", което мирише , ако не на сяра , но  например, със сигурност на барут.
В САЩ дете умира от огнестрелни рани на всеки три часа!
Според самите американци това бедствие вече е придобило характера на "национална епидемия".

В периода от 2000 до 2018 г. в „училищните стрелби“, които станаха обичайно за страната, загинаха повече хора, отколкото бяха убити при подобни обстоятелства през целия 20 век - 66 души при 22 инцидента.

Оттогава този траурен списък значително се увеличи. Трябва да се отбележи, че в 77% от случаите самите студенти са стреляли по колеги практикуващи и учители. Смъртта от огнестрелно оръжие е втората най-честа причина за смърт при американските деца и юноши, на второ място след пътнотранспортните произшествия.

Това зло обаче има всички шансове да излезе на първо място в съвсем близко бъдеще. Ако броят на децата, загинали в автомобилни катастрофи през последните няколко десетилетия, постоянно намалява, тогава броят на хората, намерили смъртта си от куршум, не само не намалява, а по-скоро се увеличава.

В същото време около половината от жертвите умират от ръцете на убийци, около 40% - в резултат на самоубийство. Какво можем да кажем за военните оръжия, ако според публикувания наскоро доклад на Центъра за изследвания и политика на нараняванията в Националната детска болница на САЩ, само от пневматични и страйкболни "стволове" в страната получават сериозни наранявания, включително оставяйки ги осакатени до живот, т.е. средно 13 и половина хиляди деца годишно!   Оръжията далеч не са единственият проблем, който застрашава здравето и живота на децата в Съединените щати. Според официалните данни преди две години по отношение на смъртността през първата година от живота (22 хиляди случая годишно) страната е далеч напред не само на Гърция, но и на страни като Унгария и Словакия.

Да, разбира се, това отчита бебетата, родени в нефункционални  семейства от гетата и деца на мигранти, но все пак тази ситуация някак си не се вписва в идеите за „най-напредналата медицина  в света“, които са ни втълпявали толкова дълго, нали? ? А „развитите страни“ по брой на смъртта на бебета в Съединените щати изпреварват всички със 76%. Това не е измислица, а данните, публикувани от същите лекари в публикацията U.S. Новини Най-добрите държави.

Отново американски лекар от болница Джон Хопкинс, Ашиш Такрар, е склонен да вярва, че страната не осигурява на децата си „безопасен, пълноценен и здравословен живот“,
като посочва причините за тази „слаба система на социална защита, постоянно висока бедност и ниско образователно ниво“. Или американският Такрар лъже, или нашите либерали ... 

Според, отново официални изследвания, 10% от американските деца и юноши живеят в семейства с родители алкохолици, а около 3% са наркомани. Резултатът е логичен - средната възраст, когато децата „се забъркват“ в алкохола и наркотиците в САЩ, е 14 години. Около половината американски тийнейджъри на възраст между 14 и 18 години употребяват редовно алкохол или някакъв вид наркотично вещество. След това данните, които казват, че от 2006 до 2016 г. броят на самоубийствата сред децата и юношите там се е увеличил със 70% сред белите и със 77% сред чернокожите, изглежда напълно неудивителни.   Смъртоносните "цветя на живота"   Самите деца обаче, както ги наричат ​​в родината си, тийнейджърите в Съединените щати все още са прекрасни създания. Вече кръвта в вените ми изстива, когато в новинарските емисии се появяват нови описания на техните „сладки шеги“.

Тази година в Джорджия 16-годишният Кевин Уоткинс беше осъден на доживотен затвор за удушване на собствената си сестра. Той бил толкова увлечен, че дори спасителите, пристигнали на повикването, не можаха да го откъснат от нея ... Причината беше повече от добра - паролата  в семейния Wi-Fi, променен от сестрата, стана пречка за тийнейджъра да се „хакне“ в компютърните игри.

14-годишното момче от Алтмонд в Алабама тази година  застреля всички членове на собственото си семейство - петима души.
Но Кайл Елууд, който подпали семейния " дом на колела " през април тази година, в резултат на което неговата прабаба, доведеният баща, брат и сестра (на една и две години) и двегодишен братовчед изгориха живи, само девет.

Съдиите от щата Илинойс, където се провеждат съдебните заседания по това дело, бяха напълно разстроени - пред тях на подсъдимата скамейка седеше ревящо парче с крака, които не достигат до пода. Въпреки това, според разследващите, той подпали съвсем умишлено  джма си...

На този фон 16-годишна тийнейджърка от същата Джорджия, която планираше да изсече черни енориаши от местната епископска църква в малкия град Гейнсвил, дори изглежда някак не твърде зловещо. , За щастие младата расистка не се отличаваше със  специален интелект и нахлу  в храма, когато там никой нямаше.
В допълнение към полицаите, които я чакаха, които научиха за предстоящото клане от съучениците, с  които тя с  готовност споделяше  своите планове.   Тийнейджърите, които организират кланета в собствените си училища, които стрелят и палят собствените си семейства в Съединените щати, всъщност отдавна не шокират никого. Както и убиването на собствените им учители.

Е, с изключение на това, че случаят на 14-годишния Филип Чизъм, който буквално риташе собствения си учител по математика в училищната тоалетна и дори се подиграваше с тялото му  през 2017 г., беше признат за "извънреден".

По отношение на учителите ... Само през последните няколко десетилетия десетина представителки на тази професия бяха арестувани и осъдени за съблазняването на непълнолетни в Съединените щати.
Сеьчите  на разумното н, милога , веченото ...

Мисля, че след горните примери, никой няма да бъде особено изненадан от факта, че Съединените американски щати са държавата с най-високо ниво на задържане под стража на деца в света.

Според независими експерти в различни места за лишаване от свобода има повече от 100 хиляди деца! Резервирам, до голяма степен става въпрос за мигранти, на първо място деца, които са разделени от родителите си на границата с Мексико, където настоящият президент започна истинска война срещу „нелегалните имигранти“.

Но децата им не са хора, или какво ?! Да и към своите малки граждани американската Темида все още проявява „милост“. Ако не сте знаели, непълнолетните могат да бъдат осъдени на смърт в 41 американски щата. В някои „крепости на демокрацията“ - от 13 или 14 години. Да, като правило такива присъди (а те се издават със стотици) не се изпълняват. Те са „хуманно“ заменени от доживотен затвор. Освен това, без право на предсрочно освобождаване. Честито американско детство ...   От 1991 г., когато осиновяването на руски сираци от американците стана принципно възможно до приемането на „Закона на Дима Яковлев“, през 2013 г., според различни оценки, от 45 до 60 хиляди наши малки сънародници са изведени в чужбина.
Достоверно е известно за две дузини от тях, че са убити от приемните американски родители.
Според много експерти обаче тези данни далеч не са пълни. И наистина тормозът и насилието не винаги водят до ясна смърт. Например, фактът, че Максим Кузмин, починал в САЩ през същата злощастна 2013 г., е бил буквално помпан от осиновителката „майка” с мощни психотропни лекарства и други лекарства със съмнителен характер само в резултат на разследването на смъртта му.
Александър Неукропний


Тагове:   много лошо,   лошо,   США,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13285801
Постинги: 11657
Коментари: 18470
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК