Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2021 17:38 - Мозъкът е неспособен да мисли! Съзнанието е извън човешкото тяло
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 07.06.2021 17:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Нашият мозък е сложна биохимична система. За такива системи, които съдържат огромен брой елементи, такава характеристика като ентропията (мярка за неподредеността  на света без организацията на материята) е много важна.   За да разберете какво представлява ентропията, помислете за един прост пример - пъзел игра, която представлява набор от цветни картинки, разпръснати произволно по цялата повърхност на масата. Ентропията на тази система е страхотна и едва ли ще открием някакъв ясен образ в нея.   Но след като започнем да слагаме съвпадащите парчета, частите на картината постепенно ще започнат да се появяват. Ентропията ще намалее и когато съберем всички парчета заедно, ще получим цялата картина и ентропията ще стане нула. Защото всяко парче ще бъде точно в определена позиция и строго на мястото си.   Сега да се върнем към мозъка. Мозъкът е система, изградена от милиарди клетки и различни молекулни съединения. Но парадоксът е, че въпреки податливостта на подобна система към ентропия, т.е. определено разстройство, ние сме в състояние да мислим подредено. Можем многократно да повторим веригите на нашите логически разсъждения и да стигнем до същите изводи.   Но от гледна точка на термодинамиката това е невъзможно. Оказва се, че мозъкът като био-физикохимична система не е в състояние да мисли организирано без допълнителен механизъм за подреждане.   image Нека да влезем дълбоко в микрокосмоса и да видим, че цялата материя се състои от невидими частици. Известният американски физик-теоретик, който се занимаваше с квантова механика и обща теория на относителността, Джон Уилър, в последния етап от живота си стигна до нова визия - той зададе въпроса: наистина ли съществуват тези микрочастици, т.е. материята?     В крайна сметка ученият разбра, че всичко на този свят е информация, информационните битове са в основата на материята, които са от основно значение и са в основата на природата на нашия свят.  
image


Немският физик Томас Гарнец смята, че това, което наричаме съзнание, е много близо до основите на квантовата теория. И двамата използват връзката на събитията и вероятността за тяхното възникване. Той е сигурен, че можем да обясним пропастта в разбирането на същността на съзнанието с помощта на квантовата теория на самите битове на Джон Уилър, или кубити, на съвременния език на квантовата физика.   Ако обърнем внимание на съвременните изследвания, можем да заключим, че към момента науката е доказала връзката между работата на невроните в мозъка и проявата на съзнанието. Но следвайки произведенията на Н.И. Кобозева, където е ясно обосновано, че молекулярната система не е способна да генерира логическо мислене, се оказва, че съзнанието е първично. То е това, което контролира работата на нашия мозък.   От това можем да заключим, че естеството на материята и съзнанието е информационно, за което говорихме в статията Нашата Вселена е холограма и ето защо ... Видео - zen.yandex.ru/media/id/5e04d265b477bf00b20b42fc/mozg-ne-sposoben-myslit-soznanie-vne-tela-cheloveka-60b9318d61893124cbe8c95f Изготвено въз основа на СЪЗНАНИЕТО ИЗВЪН ТЯЛОТО | Международна кръгла маса

Современное общество. Life&creation


Тагове:   мозък,   съзнание,   ентропия,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13285098
Постинги: 11657
Коментари: 18469
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК