Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2021 17:13 - Мислех, че Америка е свободна страна, но житейският опит показва друго
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 899 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  По някаква причина хората от всички страни са свикнали да мислят, че свободното, безпрепятствено поведение е характерно за американските граждани. Смята се, че Америка е най -демократичната сила на планетата. Но това е само на пръв поглед. Бях убеден от собствен опит, че в действителност всичко е малко по -различно.   Разбира се, американците могат да пътуват свободно по света, включително до страните от Шенген, без виза. И на мен ми хареса и вече упражних това право няколко пъти.  
image


https://www.instagram.com/p/CTLueCnn1gy/ Когато се преместихме за постоянно в Ню Йорк, веднага бях поразен от свободното и дори предизвикателно поведение на хората на улицата. В салоните за комуникация винаги има деца, седнали на пода с таблети и смартфони. Тийнейджърите вземат тези притурки от витрината, но продавачите не забраняват използването на устройства за известно време.   На Таймс Скуеър можете да видите напълно гол мъж да свири на китара или голямо разнообразие от екстравагантно облечени и сресани личности. Никой не ги докосва и не им прави коментари: американците спокойно реагират на подобни явления.   Политическите лидери на САЩ често говорят за свободата на словото, съвестта и мисълта, както на митинги, така и в печатни издания. Но според мен прословутата свобода на американците се ограничава до това.   Свободата за избор на пола на партньор за създаване на семейство се декларира само на хартия. И еднополовите двойки се третират в Америка почти  както в Русия: в големите градове се толерира, а в провинциите е отрицателно. И независимо от мястото на пребиваване, по -голямата част от населението все още подкрепя традиционните бракове.   В Щатите не е лесно за хора с определена религия. Разбира се, ако се смятате за католици, православни, протестанти или евреи, тогава никой няма да ви каже и дума. Но хората, изповядващи ислям, будизъм или ученията на някои религиозни секти, може дори да бъдат уволнени от работата си. Особено ако чувствате агресия от тяхна страна.  
image



https://www.instagram.com/p/CT3uuijgwJZ/ По правило американците са много религиозни: според официалната статистика повече от 70% от американските граждани са вярващи. Но към атеистите се отнасят с голямо подозрение. Следователно не трябва да показвате убежденията си, когато говорите с нови приятели или съседи.   Съединените щати имат много строги закони, които всеки трябва да спазва без съмнение. Затова в Америка се поддържа ред по улиците, тъй като жителите, макар и с недоволство, се подчиняват на представителите на властите.   Но някои от правилата и традициите ми се сториха напълно абсурдни. Например, наскоро посетихме приятели, които живеят в предградие на Ню Йорк в частна къща.   Дворът им е ограден с ниска дървена ограда. Попитах собствениците защо не боядисват рендосаните дъски. Отговорът на собствениците на къщата ме изуми. Оказва се, че в Америка не можете да боядисате оградата, дори отвътре, за да не се различавате от съседите си.  
image


https://www.instagram.com/p/CTwtU0fL7xB/ И имат много такива странни обичаи. Ако на вашия двор расте дърво, което не се вписва в общата картина на района, тогава е необходимо да го отсечете незабавно. В противен случай ще получавате ежедневна разписка за впечатляваща сума от глобата.   Когато басейнът в задния двор се запуши, идва заповед за почистването му. Ако не го направите, ще трябва да платите отново. И този списък може да се продължи много дълго.   Всеки от съседите може да докладва за всички недостатъци на вашия двор на надзорните органи. Това се счита за много добро нещо.   След като живях известно време в Америка, стигнах до разочароващо заключение. Свободата в тази страна е много условно понятие. Жителите на САЩ имат право да правят каквото си искат, но най -важното е  тези действия да не са забранени от многобройни закони и декларации.   Моля, напишете в коментарите какво мислите за свободата в Америка. Наистина ли смятате, че тази страна е наистина демократична или смятате, че това е общ мит?
50 оттенков Ню - Йорка


Тагове:   свобода,   закони,   глоби,


Гласувай:
2



1. radostinalassa - Сега чакаме бисерите ...
05.10.2021 19:00
на Ковидко. Дали се е ваксинирал?
цитирай
2. planinitenabulgaria - Никаква свободна страна не е Америка.
09.10.2021 21:18
Един човек там както си вървял, паднали умрял. Да ими имам свободата...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13141259
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години