Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2021 18:40 - Авторитетното списание „Нейчър“ („Природа“) пише:Изчерпателни изследвания разкриха последователни патофизиологични промени след ваксинация с ваксини срещу COVI
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1229 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ваксинацията имитира инфекция 
 Резюме
В момента в много страни се провеждат мащабни ваксинации срещу COVID-19 в отговор на пандемията от COVID-19.
Тук ние съобщаваме, освен генерирането на неутрализиращи антитела, последователни промени в хемоглобина A1c, серумните нива на натрий и калий, профилите на коагулация и бъбречните функции при здрави доброволци след ваксинация с инактивирана ваксина SARS-CoV-2.
Подобни промени са докладвани и при пациенти с COVID-19, което предполага, че ваксинацията имитира инфекция.
Едноклетъчното секвениране на иРНК (scRNA-seq) на мононуклеарни клетки от периферна кръв (PBMCs) преди и 28 дни след първата инокулация също разкрива последователни промени в генната експресия на много различни типове имунни клетки. Намаляването на CD8 + Т клетките и увеличаването на класическото съдържание на моноцити са примерни.
Освен това, scRNA-seq разкри повишена NF-κB сигнализация и намалени отговори на интерферон тип I, които бяха потвърдени от биологични анализи и също така беше съобщено, че се появяват след инфекция със SARS-CoV-2 с влошаващи симптоми.
Като цяло нашето проучване препоръчва допълнителна предпазливост при ваксиниране на хора със съществуващи клинични състояния, включително диабет, електролитен дисбаланс, бъбречна дисфункция и нарушения на коагулацията.  
Въведение
Пандемията COVID-19 засегна дълбоко човечеството. Разработването на ваксини срещу COVID-19 в различни форми е в ход по безпрецедентен и ускорен начин. Въпреки някои несигурности по отношение на потенциалните последици, в много страни се провеждат мащабни ваксинации. Разработени са различни ваксини срещу COVID-19, включително инактивирани вирусни частици, иРНК ваксини, аденовирусни ваксини и др. Исторически изследванията на ваксините са били фокусирани върху това дали ваксинацията може да генерира или не неутрализиращи антитела за защита срещу вирусни инфекции, докато краткосрочните и дългосрочните влияния на различните новоразработени ваксини върху човешката патофизиология и други перспективи на човешката имунна система не са. е напълно разследван.
  С развитието на широкомащабна технология за секвениране на едноклетъчна иРНК (scRNA-seq) стана възможно систематичното изследване на функцията на имунната система на хората с прецизност, главно чрез scRNA-seq на мононуклеарни клетки на периферната кръв (PBMCs).
По време на пандемията COVID-19 голям брой проучвания, използващи scRNA-seq на PBMCs, разкриха подробни промени в генната експресия в различни подтипове на имунни клетки, включително различни видове Т и В клетки, NK клетки, моноцити, дендритни клетки и др. по време и след инфекция, резултатите от които показват значително намален брой CD4 + и CD8 + Т-клетки и Т-клетъчно изчерпване при инфекция със SARS-CoV-2.
Наблюдава се също намален непроменлив брой Т (MAIT), свързан с периферната лигавица, и тяхната миграция в и извън белия дроб.
При пациенти с COVID-19 са докладвани силно активирани възпалителни имунни отговори, включително интерферон-гама (IFN-γ), интерлевкин-6 (IL-6) и NF-κB отговори. Много проучвания разкриват разлики в имунното състояние между хора с тежки спрямо леки симптоми, тъй като силните отговори на интерферон тип I (IFN-α / β) са били полезни след инфекция с COVID-19 и отслабените IFN-α / β отговори са свързани с развитието на тежки симптоми13.
Обратно, по-силните възпалителни реакции на NF-κB са свързани с по-тежки симптоми14. Освен това се съобщава, че повишеното γδ-T клетки и намаленото съдържание на неутрофили са свързани с по-леки симптоми15.  
При инфекции със SARS-CoV-2 много хора развиха различни степени на респираторни синдроми, а някои и със стомашно-чревни заболявания.
Съобщава се, че нарушения на коагулацията на кръвта, проблеми с васкулатурата, електролитен дисбаланс, бъбречни нарушения, метаболитни нарушения и др. са големи клинични усложнения с COVID-1916,17.
Начинът, по който ваксинацията би имитирала инфекция, не е напълно оценен. В това проучване ние включихме здрави доброволци, които трябваше да бъдат ваксинирани с инактивирана SARS-CoV-2 ваксина (Vero Cell) 3, за да участват в тестове за антитела и неутрализиращи антитела, както и подробни клинични лабораторни измервания преди и в различно време след това ваксинация (приложени са режими с две дози с малко различни схеми).
За наша изненада наблюдавахме доста последователни патофизиологични промени по отношение на електролитното съдържание, коагулационните профили, бъбречната функция, както и характеристиките, свързани с метаболизма на холестерола и глюкозата, сякаш тези хора имат преживяна  инфекция със SARS-CoV-2.
В допълнение, резултатите от scRNA-seq на PBMCs също показват последователно намаляване на CD8 + Т клетките и увеличаване на съдържанието на моноцити, както и засилено NF-κB възпалително сигнализиране, което също имитира отговорите след инфекция.
Изненадващо, отговорите на интерферон тип I, които бяха свързани с намалени увреждания след инфекция със SARS-CoV-2 и по-леки симптоми, изглеждаха намалени след ваксинация, поне  28 дни след първата инокулация. Това може да предполага, че в краткосрочен план (1 месец) след ваксинацията имунната система на дадено лице е в непривилегировано състояние и може да изисква повече защита.  
Резултати
Надлъжно проследяване на анти-SARS-CoV-2 антитяло и производството на неутрализиращи антитела след инокулация на инактивирана SARS-CoV-2 ваксина
Общо 11 здрави възрастни доброволци от двата пола, на възраст 24–47 години, с ИТМ от 21,5–30,0 kg / mІ, бяха включени в това проучване (фиг. 1а и допълнителни таблици S1 и S2).
Ваксината SARS-CoV-2 (Vero Cell), инактивирана (Beijing Institute of Biological Products Co. Ltd), беше приложена интрамускулно в делтоида. Доброволците бяха разделени на две кохорти; петима участници (кохорта А) бяха ваксинирани с пълна доза (4 µg) инактивирана SARS-CoV-2 ваксина (Vero Cell) в дните 1 и 14, а шест участници (кохорта В) получиха пълна доза от ваксината в дните 1 и 28 (фиг. 1а).
Един от доброволците в група В е бил положителен за анти-SARS-CoV-2 IgM и IgG точно преди ваксинацията, което предполага потенциални предишни инфекции. Въпреки това, нямаше запис за предишна положителност чрез диагностика на нуклеинова киселина (NA) за COVID-19 (маркирана в зелено на фиг. 1а).
За всички последващи прегледи данните от този индивид бяха маркирани в зелено, за да се проследят всички възможни влияния от потенциални предишни инфекции.   Фиг. 1: Схематичен работен процес и откриване на SARS-CoV-2 антитяло / неутрализиращо антитяло след ваксинация.
Фигура 1 Схематично описание на стратегиите за инокулиране на ваксини, събиране на кръвни проби и измервания. b, c Промени в позитивността на антителата (процент положителен/общ) с течение на времето в кохорти A и B. Доброволците в кохорта A бяха инокулирани на ден 1 и 14 и в кохорта B на дни 1 и 28. Червената линия представлява промени в IgM и черен, IgG. d Промени в титъра на неутрализиращи антитела в плазмата на доброволци в кохорти А и В след ваксинация, както и тези от изследвани реконвалесценти.
  Изображение в пълен размер Нежеланите събития се проследяват ежедневно през първите 7 дни след всяка инокулация и след това се записват самостоятелно от участниците в дневникови карти през следващите седмици. Като цяло нежеланите реакции са леки (степени 1 или 2) и преходни (допълнителна таблица S3). Кръвните проби бяха взети на ден 0, 7, 14, 28, 42, 56 и 90, а пробите от урина бяха взети на ден 0, 14, 28, 42 и 90.
Плазмените проби бяха подложени на анти-SARS-CoV- 2 IgM / IgG тестване с помощта на множество диагностични комплекти, резултатите от най-чувствителния комплект бяха използвани за количествено определяне (фиг.1b, c).
Резултатите от тестването от кохорта А показаха, че преди втората инокулация 0% от участниците са развили анти-SARS-CoV-2 IgG, но до 28-ия ден, който беше 2 седмици след втората инокулация, 100% от участниците бяха положително тествани ( Фиг. 1b). Като цяло IgM се появи по-рано от IgG, което се очакваше. Позитивността на IgG и IgM намалява до 42-ия ден и остава на относително ниски нива до 90-ия ден в кохорта А. За кохорта В никой не развива IgG до след 2-ра инокулация.
И все пак до ден 42, IgG положителност достига 100% (фиг. 1c) и се поддържа до ден 56, което предполага, че протоколът за ваксинация за кохорта B е по-ефективен. До 90-ия ден положителността на IgG също намалява до 50%, което показва, че производството на антитела не се поддържа дълго време.
Освен това проведохме тестове за SARS-CoV-2 неутрализиращи антитела18 (Фиг. 1d), а резултатите също така показаха, че две инокулации с интервал от 28 дни (кохорта B) водят до по-високи защитни титри на антитела в сравнение с две инокулации с интервал от 14 дни (кохорта А).
От друга страна, изглежда, че титрите на анти-SARS-CoV-2 неутрализиращи антитела като цяло са по-ниски от тези при реконвалесцентни индивиди от COVID-19, както е докладвано по-рано3 (Фиг. 1d). До 90 дни титрите на неутрализиращите антитела драстично намаляват при всички доброволци (фиг. 1d).
Интересно е, че индивидът, който е бил положителен на антитела преди ваксинацията, не е бил по-податлив на генериране на неутрализиращи антитела в сравнение с останалите участници, което предполага, че предишна потенциална инфекция може да не е настъпила или може да не генерира дълготрайна защита в перспектива на неутрализирането производство на антитела. Източникът: https://www.nature.com/articles/s41421-021-00329-3    

 


Тагове:   Они,   янки,   тупые,


Гласувай:
1



1. radostinalassa - Ваксинацията имитира инфекция
17.12.2021 18:42
Изненадващо, отговорите на интерферон тип I, които бяха свързани с намалени увреждания след инфекция със SARS-CoV-2 и по-леки симптоми, изглеждаха намалени след ваксинация, поне 28 дни след първата инокулация. Това може да предполага, че в краткосрочен план (1 месец) след ваксинацията имунната система на дадено лице е в непривилегировано състояние и може да изисква повече защита.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13142753
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години